Vali eşi, meme kanseri bilgilendirme programına katıldı

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in eşi Meral Bilmez, İl Sağlık Müdürlüğünün meme kanseri farkındalık ayı kapsamında düzenlediği bilgilendirme programına katıldı.

SİYASET 31.10.2019 18:07:38 0
Vali eşi, meme kanseri bilgilendirme programına katıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

 İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, 1-31 Ekim ‘Meme Kanseri Farkındalık ayı’ nedeniyle İpekyolu Sağlıklı Hayat Merkezinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Programa Vali Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in eşi Meral Bilmez’in yanı sıra İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit’in eşi Şebnem Yiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ’ın eşi Reyhan Karabağ, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Şebnem Kartal, Başkan Yardımcısı Büşra Tapan Soğanda, AK Parti Van İl Kadın Kolları Başkanı Havva Duran ve çok sayıda kadın katıldı.


         Program da, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim(KETEM) Sorumlu yetkilisi Dr. Yusuf Keskin tarafından Meme Kanseri bilinçlendirilmesi ile alakalı sunum yapıldı. Yapılan sunumda ‘Meme kanseri nedir ? önemi, belirtileri ve tedavileri ile alakalı bilgiler verildi.


       Yapılan sunumların ardından Bilmez tarafından, 2019 yılında Kanser farkındalığı için yapmış olduğu özveri çalışmalar için Hafıziye Mahallesi Muhtarı Bayram Sönük’e Teşekkür belgesi verildi. Daha sonra Sağlıklı hayat merkezini gezen Bilmez, burada sorumlu hekim Dicle Bora‘dan yürütülen çalışmalar ile alakalı bilgi aldı. Program kadınlara ücretsiz Mamografi çekimi ile sona erdi.