Vali Bilmez: Kurumlarımız teyakkuz halinde

İran'da iki kişide koronavirüs tespit edilmesi üzerine Van'da da bu virüse karşı tedbirler arttırıldı. Vali Mehmet Emin Bilmez başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda çeşitli kararlar alındı. Vali Mehmet Emin Bilmez, bası

SİYASET 20.02.2020 15:41:23 0
Vali Bilmez: Kurumlarımız teyakkuz halinde
Tarih: 01.01.0001 00:00

İran'da koronavirüse rastlanmasının ardından Van'da tedbirler noktasında atılacak olan yeni adımlar belirlendi.

Vali Mehmet Emin Bilmez, konu ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"HERTÜRLÜ ALTYAPIMIZ HAZIR"
Vali Bilmez, basın mensuplarına yaptığı açıklamada; "İran’da da 2 koronavirüs vakası tespit edildi. Onun için dün gece ilgili birimlerle alabileceğimiz tedbirler konusunda bir toplantı gerçekleştirdik. Öncelikle sağlık müdürlüğü personelleri bir eğitime tabi tutuldu. Ve alınan karar gereği sağlık müdürlüğündeki yetkililer, göçmenlerle muhatap olan jandarma, emniyet birimlerine bilgilendirmede bulunacaklar. Göçmenlerle nasıl ilgilenilmesi gerektiği konusunda bir eğitim çalışması başlatıldı. Ayrıca Kapıköy’den giren turistlerin sağlık açısından kontrol cihazı Ankara’dan talep edildi, bugün kargoya verildi, bize ulaşmasını bekliyoruz. Geldikten sonra Kapıköy’de, geçişlerde kişileri uzaktan ölçen bu aletle şüpheli vakaları kenara alıp, orada oluşturduğumuz özel odalarda kontrol altına alacağız. Daha sonra da Araştırma Bölge Hastanesi’ne sevk edilecek şüpheli kişiler. Hastanede de bu tür vakalar için özel bir bölüm ayrıldı. Türkiye’de 20 hastane pilot hastane seçilmiş, bunlardan bir tanesi de Van Bölge Araştırma Hastanesidir. Sağlık açısından her türlü altyapımız hazır." ifadelerini kullandı.

"BÜTÜN KURUMLARIMIZ TEYAKKUZ HALİNDE"

Vali Bilmez, açıklamalarını şu şekilde tamamladı; "Geçen hafta Özalp’ta bir şüpheli vaka basına yansıdı. O vakanın test sonuçları geldi. Negatif. Herhangi bir sıkıntı yok. Bütün kurumlarımız bu konuda teyakkuz halinde. İran ile vize muafiyeti olan bir ülkeyiz. Onun için burada bir sınırlamaya gidilip gidilmeyeceği İran’daki gelişmelere bağlı olarak değerlendirilecek. Sadece Kapıköy için değil Doğubayazıt ve Hakkari’deki kapı için de söz konusu olabilir. Ama şu anda vakanın olduğu yer Van’dan 900 kilometre uzaklıkta bir yer, Kum kenti. Sağlık Bakanlığımız da İran’daki gelişmeleri yakından takip ediyor ve oradaki risk durumuna göre tedbirler alınacak. Şu an için vatandaşlarımızın panik yapacağı bir husus yok. Gerekli önlemler alındı. Vatandaşlarımızın sağlık birimlerimizin yapacakları açıklamaları dikkate almalarını, özellikle hijyen konusunda dikkatli olmalarını istiyoruz. Göçmenlerle muhatap olacak askeri personelimiz de dikkatli olacaktır. Okullarda da bu konuda eğitim çalışmalarına başlıyoruz."