Vali Bilmez'den Van Gölü ve arıtma tesisi açıklaması; 'Gerekirse boğazımızdan kısacağız ama...'

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van Gölü'nün çocuklarımıza bırakabileceğimiz en büyük miras olduğuna vurgu yaparak, “Gerekirse boğazımızdan kısacağız ama arıtma tesisini bu yılın sonuna ka

SİYASET 21.08.2020 10:27:16 0
Vali Bilmez'den Van Gölü ve arıtma tesisi açıklaması; 'Gerekirse boğazımızdan kısacağız ama...'
Tarih: 01.01.0001 00:00

MAKİNALAR GELDİ

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van Gölü ve arıtma tesisine ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Arıtma tesisinin Van Gölü için önemine değinen Vali Mehmet Emin Bilmez, “Gerekirse boğazımızdan kısacağız ama arıtma tesisini yıl sonuna kadar tamamlayacağız” dedi. Arıtma tesisinde çalışmaların devam ettiğini, yurt dışından makinaların da geldiğini belirten Vali Bilmez, montaj aşamasına geçildiğini belirtti. İskele'de bulunan parkın bir bölümünden sonra gölden kokular geldiğini aktaran Vali Bilmez, “Arıtma tesisini yıl sonunda tam kapasıte olarak çalıştırdıktan sonra buralarda dip temizliği yaparak, kokunun da önüne geçeceğiz” dedi.

“GÖL BİZİM TEK DEĞİL, BİZLERE EMANET EDİLMİŞ BİR HAZİNE”

Van Gölü'ne sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, “Van Gölü sadece bizim değil. Vanlılara emanet edilmiş bir göl. Bütün insanlığın ortak mirasıdır” şeklinde konuştu.

“BİRÇOK ŞEY ÖTELENEBİLİR, VAN GÖLÜ ASLA”

Şehirde birçok şeyin ötelense bile 5 yıl, 10 yıl sonra yapılabilmesinin mümkün olabileceğini, ancak Van Gölü'nün ötelenmesinin mümkün olmadığının altını çizen Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bilmez; “Birçok şeyi öteleyebilirsiniz ancak Van Gölü ötelenebilecek bir şey değil. Burada ağaç yoksa 10 yıl sonra da ağaç dikebilirsiniz ama bu göl kirlenince 10 yıl sonra temizlemeniz, geri getirmeniz mümkün olmayabilir. Mesela bir yerde bir caddemiz yok, 10 yıl sonra o caddeyi yine açabilirsiniz ama kirlenen bir Van Gölü’nü 10 yıl sonra geri getirme şansımız olmayabilir.” ifadelerini kullandı.

“İSTERİM Kİ...”

Van Gölü'nün çocuklara bırakılabilecek en büyük miras olduğunu ve bu konuda gittiği her ortamda herkesin kendisine arıtma tesisinin durumunu, Van Gölü'nü sormasını arzuladığını anlatan Vali Bilmez, açıklamalarını şu ifadelerle tamamladı; “Van Gölü için gerçekten ben şahsım olarak şunu istiyorum; nereye gidersem gideyim, ister bir düğüne, ister başka bir yere; herkes bana Van Gölü’nün arıtma meselesini, Van Gölü’nün temizliğini sorsun. Çünkü bu bizim çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras. En çok da Vanlıların çocuklarına miras bırakacağı, tüm insanlığa miras bırakacağı bir hazinemizdir Van Gölü. Nasıl ki binlerce yıl öncesinden bugüne kadar emaneti bize ulaştırmışlarsa, biz de en az 3 bin yıl sonra bile burada yaşayacak olan insanlara burayı tertemiz taşımalıyız. Nasıl ki Ahtamara üzerine bir sürü aşk hikâyesi, inanç hikâyeleri, efsaneleri yazılmışsa, Van Gölü inşallah daha çok efsaneye ev sahipliği yapar. Bunun için hep birlikte gölümüze sahip çıkalım. Sahillere ahır yapıp, bina altlarına eğlence mekanları yapmayalım. Yüzümüzü gölümüze dönelim...” Haber: Umut Tarhan

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi