Vali Bilmez'den hafta sonu mesaisi

Göreve başladıktan sonra Van’ı tanımak ve yapılan yatırımları yerinde görmek isteyen Vali Mehmet Emin Bilmez, hafta sonunda da yoğun bir mesai yaptı.

SİYASET 14.01.2019 14:32:05 0
Vali Bilmez'den hafta sonu mesaisi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vali Bilmez, bu kapsamda Tuşba İlçesi sınırlarındaki İskele Mahallesi Yaşar Kemal Parkı’nda incelemelerde bulundu. Vali Bilmez, buradaki mesire alanları hakkında belediye yetkililerinden bilgi aldıktan sonra, feribot iskelesine geçti.

Feribotların taşıdığı yükler ve çalışmaları hakkında bilgilendirilen Vali Bilmez, daha sonra yine aynı mahalledeki 15 Temmuz Şehitler Parkı’na geçti. Buradaki sosyal tesisleri inceleyen Vali Bilmez, bir süre Van Gölü sahiline inerek kısa bir gezinti yaptı.
Vali Bilmez, Van Gölü için büyük bir öneme sahip ve belediyenin 100 milyon lira maliyetli Van Merkez İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin inşaat alanını gezdi. Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş’tan tesisin son durumu hakkında bilgi alan Vali Bilmez, mevcut arıtma tesisinde de incelemelerde bulundu.
Gezi ve incelemelerini Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile sürdüren Vali Bilmez'i karşılayan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan, OSB’de üretim yapan fabrikalar ile alt yapısı tamamlanan, 4 ve 5’inci etaplar hakkında bilgi verdi. Vali Bilmez, burada bulunan Fuar ve Kongre Merkezi’ni de gezdi.
Vali Bilmez’in sonraki durağı Sanayi Sitesi oldu. Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Yıldızbaş tarafından karşılanan Vali Bilmez, sanayicinin sıkıntılarını dinledikten sonra şehir otogarına geçti. Otobüs firmalarının bilet satış reyonlarındaki personelleriyle de bir süre hasbihal eden Vali Bilmez'in son durağı ise tekstilkent oldu.
Van-Gürpınar karayolu üzerinde bulunan tekstilkentte Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray tarafından karşılanan Vali Bilmez, tekstilkentteki fabrikalar ve istihdam edilen personel hakkında bilgilendirildi.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NE ZİYARET

Vali Mehmet Emin Bilmez, İl Emniyet Müdürlüğü’nü de ziyaret ederek İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici’den bilgilendirme aldı.
Emniyet Müdürü Ekici tarafından Polis evi önünde karşılanan Vali Bilmez, polis mangasını selamladıktan sonra Emniyet Müdürlüğü Şeref Defteri’ni imzaladı.
Bir süre Emniyet Müdürü Ekici ile makamında sohbet eden Vali Bilmez, emniyet müdür yardımcılarıyla da tanıştı.
Tanışma sonrası Vali Bilmez, Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici tarafından, yapılan operasyonlar, sosyal projeler ve yürütülmekte olan faaliyetler hakkında bilgilendirildi.
Vali Bilmez, önümüzdeki süreçte gerçekleştirilecek projelerle ilgili talimatlar vererek, gerek terör, gerekse uyuşturucu ile mücadele konusunda gerçekleştirilen başarılı operasyonlardan dolayı Emniyet Müdürü Ekici ve personeline teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.
Ziyaret, Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici’nin Vali Mehmet Emin Bilmez’e günün anısına vazo hediye etmesi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.

Vali Bilmez'den hafta sonu mesaisi

 / Prestij Haber Merkezi