Vali Bilmez'den “12 Mart” mesajı

Vali Mehmet Emin Bilmez, “12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabülü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma” günü nedeniyle yazılı bir açıklama yayımladı.

SİYASET 12.03.2019 16:32:53 0
Vali Bilmez'den “12 Mart” mesajı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vali Bilmez, mesajında; “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 12 Mart 1921 tarihli oturumunda, İstiklal Marşı’nın milli marş olarak kabul edilmesinin 98. yıldönümünü bugün aynı coşku ve gururla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. İstiklal Marşı’mız, Kurtuluş Mücadelesinin bütün heybetini gözler önüne seren, her dizesinde çok derin hakikatleri yüzümüze çarpan, aziz milletimizin ruhunu temsil eden eşsiz bir destandır. İstiklal Marşı’mız, Milli Mücadele dönemi ve sonrasında ordumuza ve halkımıza büyük bir manevi güç vermiştir. Zor imkânlara rağmen İstiklal mücadelesiyle bağımsızlığını kazanmış bir millet olarak, her daim birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmeli ve korumalıyız. Tarihimizi, vatanımızın ne şartlar altında kurtulduğunu ve hangi badireler neticesinde kurulduğunu gelecek nesillerimize aktarıp, çocuklarımıza bu bilinci aşılamalıyız. Bugün bizlere düşen en önemli görevlerden birisi, bu toprakları vatan yapan şehit ve gazilerimizin mirasına sahip çıkmak, ülkemizi Büyük Önder Atatürk’ün koyduğu muasır seviyesinin üstüne taşıyabilmektir.” ifadelerine yer verdi.
Vali Bilmez, mesajını şu ifadelerle tamamladı; “İstiklal Marşı’mızın yazarı Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’un, “Allah bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın” temennisini yineleyerek, bu anlamlı gün vesilesiyle, İstiklal Marşı’mızın TBMM’de kabulünün 98. Yıldönümünde başta Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’u ve bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”