Vali Bilmez: 23 Nisan, çocuklara verilen değerin göstergesidir!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Vali Mehmet Emin Bilmez, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ülkemizin çocuklara verdiği değer ve duyduğu güvenin en büyük göstergesi olmuştur” dedi.

SİYASET 22.04.2019 22:34:35 0
Vali Bilmez: 23 Nisan, çocuklara verilen değerin göstergesidir!
Tarih: 01.01.0001 00:00

   Vali Bilmez, yayınladığı mesajında, “Milletimizin tarihinde pek çok önemli dönüm noktaları vardır. Bunlardan birisi de aziz milletimizin istiklal savaşına adeta kumandanlık eden Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluş tarihi olması dolayısıyla 23 Nisan 1920’dir. Millet iradesinin temsil edildiği, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bir kez daha kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

          Vali Bilmez, mesajının devamında ise; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, halkın iradesinin her şeyin üstünde olduğunu “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözleriyle tüm dünyaya duyurmuş ve bu önemli günü tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan etmiştir. Dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ülkemizin çocuklara verdiği değer ve duyduğu güvenin en büyük göstergesi olmuştur. Aziz Milletimiz, 15 Temmuz 2016’da verdiği demokrasi mücadelesi ve sonrası elde ettiği zaferle, 23 Nisan 1920 ruhunu yaklaşık bir asırdır koruduğunu ve bundan sonra da koruyacağını en açık şekilde ortaya koymuştur. Ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi güzel şehrimiz Van’da da 23 Nisan’ı kutlamanın coşkusunu yaşıyoruz. Bu vesileyle yüce meclisimizin kuruluş yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, bu anlamlı günün ülkemiz ve dünya çocuklarına bayram olarak armağan edilmesini sağlayan Gazi Mustafa Kemal'i ve kurucu mecliste görev yapan milletvekillerimizi şükranla ve rahmetle yad ediyorum” ifadelerini kullandı.