Üzümlü Sınır Kapısı hafta sonları da açık olacak

Irak-Türkiye arasında yer alan başka bir sınır kapısı olan Hakkâri Çukurca Üzümlü Sınır Kapısı, önümüzdeki Cumartesi gününden itibaren artık hafta sonları da ve 1 saat daha eklenmiş olarak açık olacak.

SİYASET 28.06.2019 12:08:13 0
Üzümlü Sınır Kapısı hafta sonları da açık olacak
Tarih: 01.01.0001 00:00

Şemdinli Derecik ve Habur ardından, Irak-Türkiye arasında yer alan üçüncü sınır kapısı olan Hakkâri’nin Çukurca ilçesindeki Üzümlü Sınır Kapısı, şimdiye kadar sadece hafta içi hizmet veriyordu.

VAN’I DA İLGİLENDİRİYOR
Turizm ve ticaret açısından Van ve diğer bölge illerini de ilgilendiren kapı için, bir süre önce Van Gölü Havzası Turizm Derneği tarafından yapılan açıklamada, kapının hafta sonları da açık olması gerektiği belirtilmişti.
Hakkâri’deki odaların ve diğer sivil toplum örgütlerinin de girişimiyle, bakanlık tarafından alınan kararla, kapının Cumartesi ve Pazar günleri de açık olması sağlandı.

GÜR’ÜN AÇIKLAMASI
Konu ile ilgili olarak AK Parti Hakkâri İl Başkanı Emrullah Gür, geçtiğimiz günlerde, şu açıklamayı yapmıştı:
“Irak ile Türkiye arasında geçişleri sağlayan Üzümlü Sınır Kapımız, hafta sonları hizmet vermediği için vatandaşlarımız sıkıntı yaşıyordu. Bu sıkıntıları Cumhurbaşkanımız ve Ticaret Bakanımıza arz ettik. Cumhurbaşkanımız ve Ticaret Bakanımız bundan sonra kapının Cumartesi ve Pazar günleri de hizmet vereceğinin müjdesini bize verdiler.” 

1 SAAT EKLENDİ
Üzümlü Sınır Kapısı’nda ayrıca işlemler saat 08.30-17.00 arasında gerçekleştiriliyordu. 
Bakanlığa sivil toplum örgütleri tarafından 24 saat açık olması talebi iletilse de, 1 saat eklenerek kapıdaki giriş-çıkışla ilgili işlem süresi 1 Ekim 2019'a kadar 08.30- 1800 olarak güncellendiği öğrenildi. 
Sürenin, bu tarihten sonra tekrar gözden geçirilmesi bekleniyor.

Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi