Uzmanlar uyarıyor! “İhmal” ederseniz kansere davetiye çıkartırsınız!..

Uzmanlar, diş sağlığının ihmale uğraması halinde ortaya çıkabilecek rahatsızlıklara dikkat çekerken, “Diş çürükleri kalp rahatsızlıklarının önemli sebeplerinden biridir. Diş bakımının ihmal edilmesinden ve sağlıksız beslenme

SİYASET 18.08.2019 21:07:59 0
Uzmanlar uyarıyor! “İhmal” ederseniz kansere davetiye çıkartırsınız!..
Tarih: 01.01.0001 00:00

Dişlerin yatmadan önce mutlaka ayrıntılı bir şekilde fırçalanması gerektiğini ifade eden Diş Sağlığı Uzmanlarının diğer tavsiyeleri şu şekilde:

“Özellikle kalsiyumdan zengin besinlerin tüketilmesi önemlidir. Sütten ziyade süt ürünlerinin tüketilmesi yararlı olur. Yoğurt, peynir, kefir dişleri kuvvetlendiren besinlerdendir. Koyu yeşil yapraklı sebzelerden mutlaka faydalanılmalıdır. Diş sağlığından anne karnından 3 yaşına kadar olan dönem kritik öneme sahiptir. Bu dönemde sağlıklı beslenme sayesinde, ileriki yıllarda ortaya çıkabilecek diş problemleri engellenebilmektedir.

Güneş çok önemli
Uzmanlar, diş sağlığı açısından d vitamini alımının özel önem taşıdığını ve bunun için neredeyse tek kaynağın “güneş ışığı” olduğunu vurgulayarak, her yaştaki insanın güneş ışığından faydalanması gerektiğinin altını çiziyorlar. Proteinden zengin gıdalarda dişler için hayati önem taşıyan fosfor bakımından önemli olduğunu belirten uzmanlar, “et” tüketiminin sınırlı olmak kaydıyla diş sağlığı için yararlı olduğunu ifade ediyorlar.

Kolalı, gazlı içeceklerden uzak durun
Kolalı, gazlı içeceklerin diş minelerini aşındırdığını ve çürüklere sebep olduğunu belirten uzmanlar, anne ve babalardan bebeklerini bu tür zararlı maddelerden uzak tutmalarını istiyorlar.

Kanser de var
Diş sağlığının ihmalinin kalp-damar rahatsızlıklarına, ülsere, romatizmaya, karaciğer ve böbrek problemlerine sebep olduğunu belirten uzmanlardan kanser uyarısı da geliyor.

Uzmanlar, diş çürüklerinin başta “mide kanseri” olmak üzere bazı kanser türlerine yakalanma riskini arttırdığına vurgu yapıyorlar.