Tuşba Belediyesi’nden geri dönüşüm çalışması…

Tuşba Belediyesi, Habitat Geri Dönüşüm Çevre Sanayi Ticaret ve Limited Şirketi ile ilçe genelinde toplanacak olan ‘Bitkisel Atık Yağların Geri Dönüşüme Kazandırılması’ protokolünü imzaladı.

SİYASET 20.12.2019 11:24:39 0
Tuşba Belediyesi’nden geri dönüşüm çalışması…
Tarih: 01.01.0001 00:00

    Çevre hassasiyetine yönelik çalışmalarını sürdüren Tuşba Belediyesi, bitkisel atık yağların etkin şekilde toplanması ve geri dönüşüme kazandırılması protokolü imzaladı. Çevresel bir problemi avantaja dönüştürmek amacıyla imzalanan protokol kapsamında, Tuşba Belediyesi sınırları içerisinde bulunan ev, okul ve yemek fabrikalarında çıkan ve çevre temizliği ile insan sağlığı için büyük tehdit oluşturan bitkisel atık yağlar, Habitat Geri Dönüşüm Çevre Sanayi Ticaret ve Limited Şirketi tarafından toplandıktan sonra üretim tesislerinde yakıta dönüştürülecek.

       İşbirliği protokolü, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman ile Habitat Geri Dönüşüm Çevre Sanayi Ticaret ve Limited Şirketi Yetkilisi Cebrail Duran tarafından imzalandı.

izmir escort bayan

        Protokol töreninde bir açıklama yapan Başkan Akman, hızla artan nüfus, gelişen sanayi ve teknolojideki ilerlemeler sonucunda insanların doğal çevresi üzerindeki etkilerinin de giderek arttığını ifade etti.

      Doğal kaynakların hızla tükenmesi ‘Geri Kazanım ve Çevre’ konusunun dünya gündeminin ilk sıralarına yerleştirdiğini söyleyen Başkan Akman, doğal kaynakların verimli bir şekilde kullanılması, gelecek nesillerin de kaynak sıkıntısı çekmemesi açısından büyük önem arz ettiğini vurgulayarak, “Bu sözleşme ile bitkisel atık yağların geri dönüşüme kazanılması ve çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesi sağlanacaktır” dedi.

        Ekolojik dengenin sağlanması adına geri dönüşümün şart olduğunu da kaydeden Başkan Akman, geri dönüşüm olmadan bitkisel atık yağları bir yerde biriktirmek veya toplamanın belediyecilik olmadığını söyledi.

    Başkan Akman, “Belediye olarak bitkisel atık yağların zamanında ve sağlıklı bir şekilde toplanması çok önemsiyoruz. Bu bilinçle sürenin hemen bitiminde firmamızla tekrar sözleşme imzalayarak, bitkisel atık yağların düzenli olarak toplatılarak geri dönüşüme kazandırılması sağlanacak. Bu bilinçle el ele vererek kentimizi daha güzel ve yaşanılır bir memleket yapalım” ifadelerini kullandı.