Tuşba Belediyesi'nin 33,5 milyon borcu varmış

Tuşba Belediyesi'nden yapılan açıklamada, devir teslim sırasında kasasında 5.5 milyon değil 4 bin 500 lira nakit paranın olduğu, borçsuz denilen belediyenin 33 milyon 500 bin lira borcu olduğu belirtildi.

SİYASET 3.05.2019 19:49:53 0
Tuşba Belediyesi'nin 33,5 milyon borcu varmış
Tarih: 01.01.0001 00:00

Tuşba Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, bütçe bilgisi, borç durumu ve personel sayısına ilişkin güncel bilgileri şeffaflık ilkesi doğrultusunda kamuoyu ile paylaştı. Yapılan açıklamada şöyle denildi;

Tuşba Belediyesi Bütçe ve Borç Durumu Bilgilendirmesi

Tuşba Belediye Başkanlığı devir teslim töreninde, Eski Belediye Başkanr Doç. Dr. Fevzi Özgökçe tarafından belediyenin hiç hiçbir şahıs ve kuruma, SGK ve Vergi Dairesi’ne borcunun olmadığı ve 5 milyon 555 bin lira nakit para ile devredildiği şeklinde bir açıklama yapılmıştı. 

BORÇ DURUMU
Daha sonra belediye içindeki birimlerin hazırladığı brifing sonucunda bazı hesapların gözden kaçtığı ve sehven unutulduğu anlaşılmıştır. Şeffaf belediyecilik anlayışımız gereği, elde ettiğimiz güncel bilgiler ışığında kamuoyunu bilgilendirmek zarureti hasıl olmuştur.

Bu çerçevede Tuşba Belediyesi hesaplarında yapılan incelemeler sonucunda belediyemiz tarafından yol ve asfalt çalışmaları yapılması için hazırlanan projelerin bütçesinin İl Bank tarafından sağlandığı anlaşılmıştır. İlbank tarafından kredilendirilen asfalt ve yol projeleri karşılığı Tuşba Belediyesi 33. Milyon 493 bin 215 lira borçlanmıştır. 

Ayrıca bütçesinde sehven 5 milyon 555 bin lira nakit parası olduğu belirtilenTuşba Belediyesi bütçesinde, devir teslim sırasında 4 bin 550 lira nakit paranın olduğu da anlaşılmıştır.

PERSONEL DURUMU
Tuşba Belediyesi bünyesinde 42’si memur,39’u kadrolu işçi, 43’ü sözleşmeli, 254’ü taşeron yasası kapsamında çalışan olmak üzere toplam 378 kişi çalışıyor. 

Daha önce farklı yerlere tayinle gönderilen ve mahkeme kararı ile dönen veya yargı süreci devam edip dönme ihtimali olan 15 kişiyi de hesaba kattığımızda toplam 393 kişiyi bulacak olan pesonelimizin Tuşba Belediyesi’ne aylık maliyeti 2 milyon liradır. 

GELİR GİDER DURUMU
Tuşba Belediyesi’nin İller Bankası’ndan gelen aylık geliri ortalama 3 milyon 500 bin liradır. Belediye faaliyetlerinden elde edilen sair gelirler de aylık ortalama 500 bin liradır. 

Toplamda aylık 4 milyon lira geliri olan Tuşba Belediyesi’nin, gelirlerinin yüzde 50’si personel maaşlarını, yüzde 50’si de kurumsal cari harcamaları karşılıyor.

Kurum giderlerimizde sağlayacağımız tasarruf ve belediye gelirlerinin arttırılması için yapılacak çalışmalar sonucunda, bir yandan mevcut borçlar ödenecek, diğer yandan da bütçe imkânlarımız çerçevesinde halkımızın ihtiyacı olan projeler hayata geçirilecektir.