TÜRSAB heyetinden AK Parti’ye ziyaret

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Bölge Başkanı Cevdet Özgökçe ve Yönetim Kurulu Üyeleri AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu’nu ziyaret etti.

SİYASET 11.02.2021 11:03:57 0
TÜRSAB heyetinden AK Parti’ye ziyaret
Tarih: 01.01.0001 00:00

AK Parti Van İl Başkanlığı’na yapılan ziyarette, Kapıköy Sınır Kapısı sorunu masaya yatırıldı.

“İLİMİZ BACASIZ BİR FABRİKADIR”

Kapıköy Sınır Kapısı ile ilgili fikir alışverişinin yapıldığı ziyarette konuşan TÜRSAB Doğu Anadolu Bölge Başkanı Cevdet Özgökçe “Kapıköy Sınır Kapısı’nın kapalı olmasından dolayı Turizm sektörü olarak sıkıntılar yaşıyoruz. Ak Parti’nin hayata geçirmiş olduğu hizmetlerinden faydalanmak istiyoruz.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Van’daki bir temsilcisi olarak, aynı zamanda hem hemşerimiz, hem de ticaretin bir ağabeyi olarak bu konuda sizlerden destek bekliyoruz. Tek geçim kaynağı olan turizm sektörü pandemi döneminde birçok zorluklarla karşı karşıya kaldı. İlimiz bacasız bir fabrikadır. Bizler sektör olarak bu potansiyelden yararlanmak istiyoruz. Bizler TÜRSAB olarak Van, Hakkâri, Bitlis ve Muş illerinde turizmi canlandıracak çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarımızı yaparken bölgemizin dışında kalan diğer illerle de ciddi rekabet halindeyiz. Bu rekabet içerisinde AK Parti Van il başkanlığının desteğini alarak güzel işler yapmak istiyoruz” dedi. Başka Özgökçe, AK Parti Van İl Başkanlığında kendilerine gösterilen sıcak ilgiden ve il Başkanı Türkmenoğlu’nun Kapıköy meselesine yaklaşımından dolayı teşekkür etti

. “MEMLEKETİMİZİN EKONOMİSİNİ CANLI TUTMAK HEPİMİZİN ORTAK İSTEĞİDİR”

Yapılan ziyareti memnuniyetle karşılayan İl Başkanı Türkmenoğlu ise, “Kapıköy ile ilgili tüm sorun ve sıkıntıları ilgili bakanlıklara aktardık. Bu konudaki takibi ise Milletvekillerimiz yapıyor. Bizler Teşkilatlar olarak AK Parti Hükümetimizin yereldeki hizmetlerini takip ediyoruz. Amacımız birlik ve beraberlik içinde sorunları çözmektir. Memleketimizin ekonomisini canlı tutmak hepimizin ortak isteğidir. Sınır kapısı ile alakalı ciddi girişimlerimiz var. Tabi bu girişimlerimizi yaparken hedeflerimizi büyük tuttuk.

Kapıköy Gümrük Sınır Kapısı’nı Kapıkule Sınır Kapısı gibi daha da işlevsel hale getirmek istiyoruz. Milletvekilliği dönemimde İran Dostluk Grubu Başkanlığımda büyük katkılar sunmaya çalıştık. Açılış kurdelesini derme çatma barakalarda kestiğimiz günlerden, bugün modern hizmet alanlarıyla Kadıköy’ü insanlarımızın hizmetine sunduk. Şu anda açık olan sınır kapıları turizme değil, ticarete açıktır. Kapıköy’ün açılması içinde ilgili bakanlıklarımız girişimlerde bulundular” ifadelerini kullandı.

Başkan Türkmenoğlu, esnaf odaları, turizm acenteleri ve yatırımcı müteşebbislerin birliktelikleri halinde dile getirilen sorunların daha kolay çözüme kavuşacağını, sorunların bölük pörçük değil birlik beraberlik içinde davranılması halinde daha kolay çözüleceğini belirterek, birliktelik içerisinde hareket edildiğinde içinde bulunan sorunların hep birlikte kolayca çözülebileceğini ifade etti.Van B