Türkmenoğlu: Vaniköy Camii'nin restore edilecek olması sevindirici

Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, İstanbul'da yanan tarihi Vaniköy Camii'nin aslına uygun restore edilecek olmasının sevindirici olduğunu söyleyerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

SİYASET 17.11.2020 20:53:37 0
Türkmenoğlu: Vaniköy Camii'nin restore edilecek olması sevindirici
Tarih: 01.01.0001 00:00

AK Parti Van İl Teşkilatı, il başkanı Sayın Kayhan Türkmenoğlu riyasetinde bir araya geldi.
İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu Van/Hoşap doğumlu Vani Mehmed Efendi tarafından 1665 yılında yapılan Vaniköy Camii'nin birkaç gün önce, bir yangında yanıp kül olmasından duydukları üzüntüyü dile getirip, Vani Mehmed efendi hakkında kısa açıklamalarda bulundu.
İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu; Osmanlı döneminde Van Hoşap’ta doğan Vani Mehmed efendinin İstanbul’a giderek IV. Mehmed döneminde Osmanlının fikir ve düşünce dünyasına önemli katkılarda bulunduğunu ismini taşıyan caminin ise 1665 yılında yapıldığını söyledi.
Dini, içtimai ve siyasi meselelerde derinlikli görüşleri bulunan Vani Mehmed efendiye, Sultan IV. Mehmedin eskiden Üsküdar yakınlarındaki bir semti bağışladığını ve Boğaziçi’nde bulunan bu semtin daha sonraları onun ismiyle Vaniköy diye anıldığını söyleyen Türkmenoğlu, payitaht İstanbul’da Vani ismiyle bir semtin bulunmasının Vanlılar için iftihar vesilesi olduğunu belirtti.
Türkmenoğlu, "Vanlı bir âlimin dini, kültürel ve sosyal hayatımıza katkılarından dolayı minnettar olduklarını belirtmiştir. Bu arada yangında kül olan camii ile ilgili AK Parti Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Twitter hesabından yapmış olduğu “ Vaniköy Camimizi İnşaAllah en kısa sürede yüzlerce yıllık tarihi dokusuna ve aslına uygun şekilde ayağa kaldırarak gelecek nesillere miras bırakacağız” şeklindeki açıklaması biz Vanlıları mutlu etmiştir. AK Parti Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Van halkı adına şükran duygularımızı sunuyoruz" dedi.