Türkmenoğlu: İş vaadiyle vatandaştan rüşvet alanlara yönelik operasyonlar sürüyor

Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, partilerinin adını kullanarak iş vaadiyle vatandaşlardan rüşvet alanlara yönelik operasyonların sürdüğünü, bazılarının gözaltı sonrası tutuklandığını belirterek, “Gerek şahsımız?

SİYASET 11.09.2019 16:08:36 0
Türkmenoğlu: İş vaadiyle vatandaştan rüşvet alanlara yönelik operasyonlar sürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

   Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, beraberinde Kadın Kolları Başkanı Havva Duran, Gençlik Kolları Başkanı Kadir Özbilge, yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Türkmenoğlu, özellikle son zamanlarda bazı kişilerin Ak Parti adını kullanarak iş vaadi karşılığında şahsi menfaat elde etmesi üzerine Van Emniyeti tarafından düzenlenen operasyon sonucu bazılarının gözaltına alındığını ve tutuklandığını ifade etti.


          “GÖREVİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPMAYA GAYRET EDİYORUZ”
Göreve seçildikten sonra Ak davanın kendilerine yüklemiş olduğu vizyon ve misyon çerçevesinde çalıştıklarını söyleyen AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, “Görev süremiz içerisinde Genel ve Yerel seçim olmak üzere 2 seçim süreci yaşadık. 24 Haziran Genel Seçiminde 2 olan vekil sayımızı 3’ e çıkartmış bulunduk. 4000 oy daha alsaydık 4. Milletvekilimizi de Parlamentoya taşımış olacaktık.  31 Mart Yerel seçimlerinde yine saha hakimiyetini kurup tüm enerjimizle yerel seçimlerde de 2 olan Belediyemizi 4 belediyeye çıkardık.  ise 2 olan Ak Belediye sayısını 4 çıkardık. Bununla birlikte KHK  ile ihraç edilenlerin belediye başkanı olamayacağına dair itirazlarımızı Yüksek Seçim Kuruluna yaparak 3 Belediyemizi daha  Ak Belediyecilik ile buluşturduk. Cumhurbaşkanımız katılım sağladığı Van 6. Olağan Kongresi Van tarihinde ki en yoğun katılımlı kongre olmasıyla beraber, aynı zamanda Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın mitingleri de , Van Tarihindeki en yoğun katılımlı mitingler olarak tarihe geçmiş olup bu başarıyı ve gururu bize yaşatan başta  tüm teşkilatlarımız olmak üzere Tüm Van Halkına teşekkürü bir borç biliriz. Ak Parti kurulduğu günden bu güne dek, Yoksullukla, Yolsuzluklar ve Yasaklarla mücadeleyi ilke edinmiştir. 18 yıl içerisin de gerek yaşam özgürlüğü gerekse düşünce özgürlüğünü toplumun tüm katmanlarında sağlayarak toplumsal barış ve huzur için tüm yasakları kaldırmıştır. Yoksulluk mücadelesinde, sosyal adalet anlayışımız ile 16 ayrı sosyal destek sayesinde yoksul vatandaşlarımızın derdine derman olan bir siyasi parti olarak tarihe geçtik. Yolsuzluk ile Adalet içerisin de mücadele ederek  kararlı adımlar atılmıştır” dedi.


            “PARTİMİZİN VE ŞAHSIMIN SİYASİ KİMLİĞİNİ KULLANANLARA YÖNELİK OPEROSYANLAR SÜRÜYOR”
Van’da son zamanlarda Ak Parti ve kendi ismini kullanarak menfaat sağlamaya çalışanlar olduğunu, vatandaşlardan menfaat karşılığı iş vaadiyle rüşvet alındığını anlatan Türkmenoğlu, “Van özelinde Teşkilat olarak başarılarımızı gölgelemeye çalışan, kirli emeller ile kirli oyunlar içerisin de olan, Partimizin ve şahsımın siyasi kimliğini kullanıp, çıkar ve menfaat sağlayanlara partimizin ilkeleri gereği fırsat vermeyeceğimizi belirtmek isteriz. Bu kapsamda bazı kişi veya kişilerin partimiz ve adımı kullanarak iş vaadi karşılığı şahsi menfaat elde ettikleri bilgisi emniyet güçlerimize ve adli makamlara bildirilmiş, bunun üzerine kapsamlı bir operasyon başlatılmıştır. Yapılan operasyonda birçok kişi gözaltına alınmış, sorgulamalarının ardından adli makamlara sevk edilen bazı kişiler tutuklanmıştır. Geniş kapsamlı operasyon devam etmekte, ifadeler doğrultusunda her geçen gün şikayetçi sayısı artmaktadır. Bu konuda her kim olursa olsun gerek şahsımı, gerekse temsil ettiğim siyasi partimin kullanılmasına fırsat vermeyeceğimi ve bu kirli emeller peşinde olanlar ile mücadele edeceğimi bir kez daha ifade ediyorum. Kazanmış olduğumuz itibarımıza ve değerlerimize leke sürmeye çalışanlara asla müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.


           “AK PARTİ’Yİ İŞ BULMA KURUMU HALİNE GETİRENLER OLDU”
Türkmenoğlu, konuşmasında partilerini iş bulma kurumu haline getirenler olduğunu söyleyerek, “Toplumda Ak Partiyi İş Bulma Kurumu haline getirenler, bu tür kişisel menfaatlere zemin hazırlamışlardır. İşveren ile İş arayan arasında köprü görevi gören İş Kur Müdürlüğümüzdür. Burada hakkıyla iş arayan kardeşlerimizi vasfına uygun iş imkânları ile buluşturma görevi İşkur Müdürlüğümüze aittir.

          Tüm Kamuoyuna Çağrımızdır; Bundan sonra Partimizin Adıyla şahsi menfaat sağlamaya çalışanlar var ise bunların tarafımıza veya adli makamlara bildirilmesini talep ediyoruz. Ak Parti Van Teşkilatımızda kurulduğu günden bu güne hizmet eden gelmiş geçmiş tüm yönetici ve üyelerimiz ile birlikte ortak amacımız; İlçe, Mahalle, Sandık ve Müşahit kadromuzu güçlendirmek, yeni üyelerimiz ile beraber Ak Parti Van Teşkilatımızı güçlü kılmaktır. Bu Vesile ile; Seçme ve Seçilme yeterliliği olan tüm hemşerilerimizi Ak Partimiz de siyaset yapmaya ve Hizmet seferberliğine katkı sunmaya davet ediyoruz. Bizler bize ve partimize katkı sunacak hemşerilerimizle Partimizin Van İlinde gelişmesi ve büyümesi için hedef ve hayalleri olan teşkilat mensuplarıyız. Ak Davanın gönül erleriyiz. Temsil ettiğimiz Ak Davaya ihanet edenlerin karşısındayız. Bu minvalde Adli makamlar ve Emniyet teşkilatımızın başarılı operasyonlarını takdir ile karşılıyoruz” ifadelerini kullanarak sözlerine son verdi.


         Türkmenoğlu, daha sonra Ak Parti yönetimi olarak toplantılarına devam edeceklerini vurgulayarak, basın mensuplarını kapıya kadar uğurladı.