Türkmenoğlu, arıtma tesisinde incelemelerde bulundu

Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, beraberindeki il yönetimiyle Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından bu ay içerisinde tamamlanması hedeflenen 'Merkez İleri Biyolojik At

SİYASET 13.03.2021 10:40:13 0
Türkmenoğlu, arıtma tesisinde incelemelerde bulundu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Dünya’nın sodalı ikinci büyük, Türkiye’nin ise en büyük gölü olan, bakir sahilleriyle görenleri kendine hayran bırakan Van Gölü için hayati önem taşıyan mega projede sona yaklaşılıyor. Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından bu ay içerisinde tamamlanması hedeflenen ‘Merkez İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’ yüzde 98’lik kısmı tamamlanarak su alma seviyesine ulaştı.2050 yılına kadar kent merkezi için 1 milyona yetecek nüfus planlamasına göre inşa edilen tesis Van Gölü’nü kirlenmekten kurtaracak. Bu ay içerisinde tamamlanması hedeflenen ’Van Merkez İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi,Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, beraberindeki il yönetimiyle tesisi ziyaret etti.

AK Parti il başkanı ve il yöneticileri VASKİ Genel Müdürü, Genel Müdür Yardımcısı ve Plan Proje ve Yatırım İnşaat Dairesi Başkanı tarafından karşılandı. Tesiste yer alan geçici idari binaya geçen İl Başkanı Türkmenoğlu, tesis hakkında VASKİ Genel Müdüründen brifing aldı. Daha sonra beraberindeki ilyönetimiyle tesisi dolaşan İl Başkanı Türkmenoğlu, devam eden çalışmalarını yerinde inceleyerek VASKİ yöneticilerinden bilgi aldı.

VASKİ Genel Müdürü burada yaptığı açıklamada; tesisin bu ay içerisinde tamamlanacağı müjdesini verirken, tesisin şu an su almaya hazır olduğunu kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Tesisimize yaklaşık olarak bir buçuk aydır su alacak durumdayız, tesisimiz bitti diyebiliriz. İlk su alma noktasında şu an hazırız. Altyapı borulama sistemimiz, elektrik tesisatımız bitti.Tesisimiz yüzde 98 oranında tamamlandı. Bu ayın sonunda tesisimizi toparlayıp, hizmete açacağız” dedi.

VAN GÖLÜ MASMAVİ SULARA KAVUŞACAK

Tesis incelemelerinin ardından konuşan AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ise, “Van Gölü’nü mas mavi sularına kavuşturacak bu mega projenin ilimize çok büyük katkıları olacaktır. AK Parti hükümetimizin Van şehrine ve Vanlıya hizmeti olan, kentin geleceğine damga vuracak bu projenin hayata geçmesi için gece gündüz çalışılıyor. İnşallah çok kısa bir süre sonra hizmete açılacak olan Merkez İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi memleketimizin kurtuluşu olacaktır. İlimiz için elzem olan bu tesisin Van’a kazandırılmasında başta AK Parti hükümetimiz olmak üzere, tüm emeği geçenlere canı gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu. Ziyaret, tesiste yapılan incelemelerin ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.