‘Turizm seçeneklerini artırmamız lazım’

Van Gölü havzasında yer alan turizm değerlerinin tanıtımına yönelik zaman zaman farklı etkinlikler gerçekleştiren Vangölü Aktivistleri Derneği üyeleri bu kez de Bitlis’teki Nemrut dağında bir farkındalık etkinliği gerçekleştirdi.

SİYASET 17.09.2019 11:19:09 0
‘Turizm seçeneklerini artırmamız lazım’
Tarih: 01.01.0001 00:00

Aktivistler, 2800 metre yüksekliğindeki Nemrut zirvesine çıktıktan sonra bir çanak özelliğindeki 40 kilometrelik alanı yürüyerek dolaştı. Bu da aktivistlerin 15 saatini aldı. 

AYDIN VE İZMİR’DEN GELEN AİLELER
Zirvedeki çanakta gerçekleştirdikleri yürüyüşle ilgili bilgi veren Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, Aydın ve İzmir’den gelen ailelerin de kendilerine eşlik ettiğini söyledi.

40 kişilik bir ekiple zirveye çıktıklarını belirten Özel, şu bilgileri paylaştı:
“40 kişilik bir ekiple Van, Bitlis, Erciş, Tatvan’dan üyelerimizle birlikte Nemrut çanağını dolaştık. Göletler ortada kalıyor, etrafı da çanak gibidir. Aydın ve İzmirli iki aile de bizimle yürüdü. Bir de bizim tişörtleri de giymişlerdi, Van Gölü’ne dikkat çeken... Bizim için çok daha anlamlı oldu bu katılımları. 15 saat yürüdük.”

NEMRUT’U DAHA ÇOK TANITMALIYIZ

Nemrut’un önemli bir turizm güzergâhı olduğunu ancak buranın yeterince tanıtılmadığını ve altyapı eksiklerinin bulunduğunu belirten Özel, şunları söyledi:
“Van Gölü bir bütündür, içindeki bütün değerleri tanıtmamız lazım. Birlikte düşünmek lazım havzayı… Bu anlamda biz Nemrut’ta bir yürüyüş düzenledik. Burayı doğa sporlarına açmamız lazım. Zaten burası Avrupa mükemmeliyet ödülü almış. Böyle bir yeri tanıtmak gerekiyor. Turumuzun amacı da buydu. Biz bunu geleneksel hale de getireceğiz. Aslında yaptığımız diğer etkinlikler de birbirinin devamı, parçasıdır bu anlamda. Turizm seçeneklerini ortaya koymaya çalışıyoruz. Biz gerçekten turizm varlıkları açısından çok zenginiz ama tanıtım noktasında sorunlar var, altyapı noktasında eksiklerimiz var.” 

“SEÇENEKLERİ ARTIRMALIYIZ”

Gerçekleştirdikleri etkinlikler sırasında turizmle ilgili edindikleri izlenimleri aktaran Özel, şöyle devam etti:
“Bitlis’e gelip Nemrut’a giden Akdamar’ı da görmek ister. Akdamar’a gelen de Nemrut’u da görmek ister, başka yerleri de görmek ister, tabi biz tanıtabilirsek. Van Gölü havzası olarak kültürü bol bir seçenek olarak ele almak lazım. Van’da seçenekleri artırdığımız zaman gelen daha fazla da kalır. Mesela 3 gün Bitlis’te kalan, gelip 2 gün de Van’da kalır. Seçenekler fazla olduğu zaman bir turistin kalma süresi de daha fazla olur ve bu fazla süre ilin ekonomisine katkıdır.”

‘AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’

Dernek olarak havzadaki turizm değerlerini tanıtıma katkı amacıyla etkinliklere devam edeceklerini belirten Özel, şunları kaydetti:
“Önümüzdeki günlerde Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla etkinlikler yapılacak. Onlara katılacağız. 16-22 Eylül arasında gerçekleştiriliyor bu etkinlikler. Edremit’teki Şamran Kanalı boyunca yapılacak bir etkinliktir. Orada pedal çevireceğiz. Ayran aşı ve balık olacak. Sonra da Mavi Bayraklı Plaj’a kadar bir bisiklet turumuz olacak. Dermek olarak bu yönde hem etkinliklerimizi devam ettireceğiz, hem de var olan etkinliklere katılım sağlayacağız.”

‘Turizm seçeneklerini artırmamız lazım’

Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi