Turizm Haftası Van’da etkinliklerle kutlanacak

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası, Van’da da etkinliklerle kutlanacak. Halk oyunu gösterileri, resim sergisi, el sanatları sergisi, paneller ve gezilerin olduğu etkinliklerin renkli geçmesi bekleniyor.

SİYASET 13.04.2019 11:13:15 0
Turizm Haftası Van’da etkinliklerle kutlanacak
Tarih: 01.01.0001 00:00

  Van’da Turizm Haftası etkinlikleri 15 Nisan Pazartesi günü başlayıp, 21 Nisan Pazar gününe kadar devam edecek.
Pazartesi günü Beşyol Valilik önünde çelen sunumları, saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayacak etkinlikler, aynı gün Kent Meydanı’nda resim ve el sanatları sergisiyle devam edecek.


          Van Güzel Sanatlar Birliği Derneği tarafından düzenlenecek resim sergisi, savatlı gümüş, kilim, çömlekçilik, hat ve ebru sanatlarının olduğu el sanatları sergisi ile sürecek.


          Kent Meydanı’nda halk oyunu gösterilerinin de olacağı etkinlikler bir sonraki gün devam edecek.
16 Nisan Salı günü Van YYÜ’de saat 14:00’te YYÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi salonunda Turizm Haftası konulu panel düzenlenecek.


          17 Nisan Çarşamba günü ise Sabah Gazetesi Yazarı Yavuz Donat’ın Van Gezisi programı ile devam edecek olan etkinlikler, aynı gün Edremit Marinadan kalkacak teknelerle Van Gölü turu atılacak.


           18 Nisan Perşembe günü ise Muradiye Şelalesi, Şeytan Köprüsü ve Anayurt (Kırgızlar) gezisi yapılacak.
19 Nisan Cuma günü de basın mensuplarının da katılacağı Başkale gezisi gerçekleşecek. Başkale’nin turistik bölgeleri olan travertenlerin bulunduğu alan ile Kapadokya’ya benzerliğiyle ünlenen bölge olan Vanadokya gezisi yapılacak.

20 Nisan Cumartesi günü ise Beşyoldan Edremit sahiline kadar bisiklet turu atılacak.

21 Nisan pazar günü ise Turizim haftası şenlik programı düzenlenecek. Bu etkinliklerde halk oyunları gösterisi, konser ve yöresel yemek ikramları gerçekleşecek.Van Bölge Gazetesi