_Tüm turistleri Van'ımıza davet ediyoruz

VAN ESOB Başkanı Berge, yaptığı açıklamada; "Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın izniyle yapılacak ayin de gösteriyor ki Van, sağlıklı şehirler arasındadır. Bu nedenle tüm turistleri Van'ımıza bekliyoruz" dedi.

SİYASET 3.09.2020 19:28:36 0
_Tüm turistleri Van'ımıza davet ediyoruz
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VAN ESOB) Başkanı İsa Berge, 6 Eylül Pazar günü Van Akdamar Adası’nda yapılacak ayini değerlendirdi. Berge, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yaptığı açıklamalarda koronavirüs vakalarının arttığı iller arasında Van’ın olmadığını söylediğini belirtti.

Berge, şunları söyledi; "Turizm kenti Van’ımızda esnaf ve sanatkarlarımız işyerlerinde maske, mesafe ve temizlik kuralları başta olmak üzere gerekli tedbirleri almışlardır. Esnafımız, otellerimiz ve tüm turizm destinasyonlarımız ayin için hazırdır. Başta Van Denizi olmak üzere dünya değerlerini barındıran güneşin ve suyun başkenti Van’ımız, bir huzur kentidir. Bu anlamda yerli ve yabancı tüm turistleri Van’ımıza davet ediyoruz. Sağlık Bakanlığı’nın son açıklamalarında vakanın artış gösterdiği iller arasında Van bulunmamaktadır. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın izniyle Akdamar Kilisesi’nde ayinin yapılacak olması bu süreçte önemli bir gelişmedir. Bu da gösteriyor ki Van’ımız, sağlık açısından güvenli bir şehirdir. Türkiye Ermeni Patrikhanesi’nden katılımın olacağı ayinde gerekli pandemi tedbirleri uygulanacaktır.”