Trump'tan bırakın savaşsınlar açıklaması

ABD Başkanı Trump, "Birçok insan, Kürtlerle Irak’a karşı savaşmamızı istedi. Hayır dedim, Kürtler savaşı iki kez bıraktılar. Şimdi aynı şey Türkiye ile oluyor." dedi.

SİYASET 13.10.2019 17:20:12 0
Trump'tan bırakın savaşsınlar açıklaması
Tarih: 01.01.0001 00:00

ABD Başkanı Donald Trump, son olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Barış Pınarı Harekatı'nı başlattığı Fırat'ın doğusunda görev yapan Amerikan askerlerine geri çekilme emri verdi.

Trump'tan, harekata ilişkin yeni bir açıklama geldi.

"ÇATIŞMAYA KATILMAMAK ÇOK AKILLICA"

Donald Trump, "Türkiye sınırındaki yoğun çatışmaya katılmamak çok akıllıca. Bizi yanlışlıkla Ortadoğu Savaşları'na sürükleyenler hala savaşa katılmamızı istiyor. Ne kadar kötü bir karar verdiklerinden haberleri yok. Şimdi de savaş ilanı istesenize" dedi.

"SAVAŞMAMIZI İSTEDİLER, HAYIR DEDİM"

Tweetlerine devam eden Trump "Hatırlıyor musunuz, bundan iki yıl önce Suriye'nin farklı bir bölgesinde Irak, Kürtlerle savaşacaktı. Birçok insan, Kürtlerle Irak’a karşı savaşmamızı istedi. Hayır dedim, Kürtler savaşı iki kez bıraktılar. Şimdi aynı şey Türkiye ile oluyor. Kürtler ve Türkiye yıllardır savaşıyor. Türkiye, PKK'yı teröristlerin en kötüsü olarak görüyor. Diğerleri gelip taraflardan biri için savaşmak isteyebilir.

"BIRAKIN SAVAŞSINLAR, SONSUZ SAVAŞLAR"

Bırakın savaşsınlar! Biz durumu yakından takip ediyoruz. Sonsuz savaşlar" diye konuştu.