Trolizm esareti

Halime KÖKÇE

SİYASET 12.06.2019 10:32:15 0
Trolizm esareti
Tarih: 01.01.0001 00:00

CHP adayı İmamoğlu ve Binali Yıldırım'ın birlikte katılacağı programın nerede yapılacağı ve programı kimin yöneteceği tartışması sona erdi. 16 Haziran Pazar akşamı saat 21.00'da, Lütfü Kırdar Kongre Merkezi'de, İsmail Küçükkaya'nın yönetiminde gerçekleşecek. Yayın bağımsız bir frekanstan verilecek, isteyen televizyon kanalı ve sosyal medya mecraları programı yayınlayabilecek. 

Formata kimsenin diyeceği yok ama İsmail Küçükkaya ismine Devlet Bahçeli itiraz etti ve "Programı izlemeyeceğim" dedi. Belki zaten pazar akşamı takip ettiği bir dizi film vardır, bilemeyiz. Fakat tüm İstanbul'un pazar akşamı bu programı izleyeceğine kuşku yok. 

Bahçeli'nin İsmail Küçükkaya ismine itirazına gelince; haklı gerekçeleri var bence. Sonuçta tarafsız bir gazeteci değil. Gazeteciliğini CHP'nin hizmetine sunmuş partizan biri. Madem o var, moderasyona AK Parti'ye yakın bir gazeteci de alınabilir pekala. Hatta stüdyo platformlu düzenlenebilir ve böylece halkın sorularına da yer verilebilir. Bunlar için hala zaman var kanımca. 

Söz konusu program için çok kişi heves etti. Gayet anlaşılabilir bir durum, kim olsa ister. Zira o gecenin en çok izlenen programı tartışmasız bu olacak. Sadece Türkiye değil uluslararası mecralar da takip edecek yayını. 

Uğur Dündar'ın önce teklifin üstüne atlayıp sonradan "Moderatörlüğüm üzerinden her iki adaya ve demokrasimize zarar verebilecek bir takım hazırlıklar yapıldığını görüyorum" gibi saçma sapan bir gerekçeyle programı yapamayacağını duyurması, bu yüzden hiç inandırıcı değil. Zaten aklını trolizme esir etmişler dışında bu bahaneye inanan olmadı. Belli ki CHP'nin kozmik odalarından gelen bir haber "çekil" dedi Uğur Dündar'a. 

*** 

Binali Yıldırım neden "Uğur Dündar'ı tercih ederim" dedi peki? Muhtemelen 17-25 Aralık'ta FETÖ'nün sahte tapeleriyle Binali Yıldırım'a iftira atmış, Binali beyin açtığı dava sonucunda mahkum edilmiş olduğu için. Binali bey bana iftira etmiş birinin programına bile çıkarım demiş oldu. 

Halkın Arenası programında Müjdat Gezen, Yılmaz Özdil, Yaşar Nuri Öztürk gibi isimlerce dindar-muhafazakar kesime alenen küfredildiğini, gladyatörleri izleyip kan gördükçe alkışlayanlar gibi CHP'lilerden oluşturulmuş bir tribünde bu küfür ve sövgülerin alkışlandığını, AK Partililerden nefret etme seanslarına dönüşmüş olan bu programları Uğur Dündar'ın düzenlediğini bilse, Binali Yıldırım herhalde onun adını zikretmezdi. İsmail Küçükkaya en azından bu denli bayağılaşmadı. Kötünün iyisi diyebiliriz yani. 

  

*** 

Trolizm esareti dedik ya hani, pazar akşamı yayınlanacak program bu açıdan da ilgiye değer. Bakalım yumurta kafalardan farkı kalmamış sözde gazeteci taifesi neler yazacak sosyal medya arenasında? Uluslararası havacılık standartlarınca onaylanmış, dünyanın en büyük havayolu şirketlerinin destinasyonu olan Büyük İstanbul Havalimanı'na sırf bayramın son günü 500 iniş gerçekleşmişken "Pist eğimli, fren yapmaktan balatalar yanıyor" gibi cahil cahil konuşanların performansını merak etmiyor değiliz. Ya da Ekrem İmamoğlu, üç gün düşünüp ardından "Vali itlik yapmış" hakaretini "20 konuşma yaptım, yorgunluktan kelimelerin yarısını çıkaramadığım için duymadınız siz, aslında 'basitlik' dedim" yalanıyla tevil ettikten sonra bile kendi yalanında ısrar edip "İt değil git demiş" diyenler kim bilir ne inciler saçacaktır ortalığa. Yalana gerçek katmayan bu tiplere hala gazeteci muamelesi yapılması ise akla zarar. 

Doğrusu pazar akşamı söz konusu program kadar sosyal medyadaki bu yalana doymayan trolleri izlemek de keyifli olacak.