TPF toplantısı Van’da yapıldı

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Yönetim Kurulu Toplantısı, “Yerele Destek Ver Şehrin Kazansın!” sloganıyla Van’da, PERDER Van Bölge Başkanlığının ev sahipliğinde gerçekleşti.

SİYASET 31.08.2019 11:15:36 0
TPF toplantısı Van’da yapıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’ın Edremit ilçesinde bulunan bir işletmede gerçekleşen toplantıya, TPF Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Düzgün, Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şefik Eren, Van Ticaret Borsası (VATBO) Yönetim Kurulu Başkanı Naif Süer, Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (VAN ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı İsa Berge, federasyona bağlı ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen üyeler ve Van PERDER üyeleri katıldı.

TEŞEKKÜR KONUŞMASI
Toplantının açılışında PERDER Van Bölge Başkanı Tekin Irmaksever, teşekkür konuşması yaptı.

Irmaksever, şöyle dedi:

“Başta yönetim kurulu başkanımız Sayın Ömer Düzgün ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen yönetim kurulu üyelerimize, bizleri onurlandırdıkları için çok teşekkür ediyorum. Yine katılımlarından dolayı Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Sayın Şefik Eren, Van Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Naif Süer, Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın İsa Berge’ye çok teşekkür ediyorum. Ayrıca siz değerli üyelerimizin de bizleri yalnız bırakmadığı için hepinize teşekkür ediyorum.”  

‘ÜYELERİMİZN HAKLARINI KORUDUK’

Daha sonra söz alan Türkiye Perakendeciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Düzgün, federasyon olarak 13 yıl önce yola çıktıklarını söyledi.

Bu süre içerisinde üyelerinin haklarına özen gösterdiklerini belirten Düzgün, şöyle devam etti:

“Tüketici haklarına, sosyal hukuk devleti anlayışına, milli ve manevi değerlere sahip çıkıp, üyelerimizin, üyelerimizin çalışanlarının haklarını korumak ve sektörümüzü geliştirmeyi kendimize amaç edindik. Müşterilerimize daha iyi hizmet vermeyi odağımızda tuttuk. Bunu yaparken ürünlerini bizim mağazalarımızda tüketici ile buluşturan üreticiler ile uzun soluklu, sürdürülebilir, sağlıklı bir iş ilişkisi içinde olmayı seçtik. Geride bıraktığımız 13 yılda sadece kendi ticari faaliyetlerimize odaklanmadık. Hayata geçirdiğimiz projelerle marketlerde satışa sunduğumuz ürünlerin üreticisine, sektöre, ülkemize daha fazla katma değer yaratmaya odaklandık. Tüketicilerimizin alım gücünü artıracak her türlü karar ve projenin yanında olduk. Yerel zincirler olarak biz, kendi öz sermayesi ile bulunduğu bölgede kazanıp, yine aynı bölgeye yatırım yapan girişimcileriz. Kendi insanımız ile gülüp, derdi ile üzülen, kendi bölgesinin üreticisini destekleyen işletmecileriz. Bulunduğumuz illerde sosyal yaşamın önemli bir parçasıyız. Sektörümüzde her yıl daha da artan rekabete rağmen, ulusal düşünüp yerel hareket ettik. Babamızın, dedemizin bize emanet ettiği ya da kendi girişimleri ile işlerini büyüten üyelerimizin tek bir amacı var. Çalışanlarına, üreticilerine, sektörüne, ülkesine daha fazla fayda sağlamak, değer yaratmak. Tüm ekonomik sınavları geride bırakıp, benimsediğimiz yaklaşım ile bugüne kadar birbirinden değerli birçok kampanyayı ülke genelinde hayata geçirdik. Türkiye'de 11 yıldır, ‘Yerel Zincirler Buluşuyor’ çatısı altında gıda perakendesinin en büyük buluşmasını düzenliyoruz. Sektörümüzün geleceğini şekillendirmek için YZB'yi her yıl farklı bir temada düzenliyoruz. Bu organizasyonda üreticiler yeni ürünlerini 2 gün boyunca sergilerken, alanının duayen yerli ve yabancı konuşmacı olarak geleceğimize ışık tutuyor. Markalaşmaya, teknolojiye, kaynakları verimli kullanmadan çevreye kadar birçok konuda onlarca ismin değerli katkıları ile her yıl geleceğimizi şekillendiriyoruz.” 

‘DİNAMİK BİR NÜFUSA SAHİBİZ’

Müşteri memnuniyeti odaklı çalıştıklarını ve buna dikkat ettiklerini anlatan Düzgün,  şunları söyledi:

“Hepinizin bildiği üzere ülkemiz perakendecilik kavramıyla sanayinin hızlandığı dönemde karşılaştı. Bugün Edirne'den Van'a 32 bini aşkın perakende satış noktası yani market var. 82 milyonu aşan, dinamik bir nüfusa sahibiz. Yerel perakendeciler olarak biz maliyetlerin her geçen gün arttığı, operasyonel kârlılıkların düştüğü ekonomik koşullara rağmen bulunduğumuz bölgeye, ülkemize değer yaratmaya devam ediyoruz. Bugün Türkiye genelinde federasyonumuza bağlı 14 bölgede perakendeci derneği zaman mevhumu gözetmeksizin çalışmaya devam ediyor. TPF çatısı altında güçlerini birleştiren 335 üyemizin yine Türkiye genelinde 3 bin 882 satış noktası bulunuyor. 2 milyon 450 bin metrekareye yakın alanda 70 bine yakın personel ile müşteri memnuniyeti odaklı çalışıyoruz. Hazır personelden bahsetmişken küçük bir hatırlatma yapmak istiyorum. Türkiye’de en fazla çalışan sirkülasyonu bizim sektörümüzde yaşanıyor. Federasyon olarak her yıl istihdamda yüzde 5 büyüme yaşıyoruz. Hem çalışan kaybı yaşamamak hem de gençlerimizin mesleklerini uzun vadeli görmeleri için 4 yıl önce eğitim seferberliği başlattık.” 

BİRLİKTELİĞİN ÖNEMİNE DEĞİNDİ

Konuşmasında meslek grubunun birlikte hareket etmesinin önemine de değinen Düzgün, şunları kaydetti:

“Dolaşmaya da devam ediyoruz. Eğitim programımız kapsamında İK yöneticileri için ayrı, kategori yöneticileri, uzmanları, mağaza müdürleri, kasiyer, reyonerler için ayrı eğitimler düzenliyoruz. Yarın koltuklarımızı teslim edeceğimiz çalışanlarımıza ne kadar çok yüksek beceri kazandırabilirsek, 2023 yılı hedeflerimize o kadar hızlı ulaşabileceğiz. 4 yıl önce başlattığımız seferberlik süresince, marketlerimizde görevli tüm yöneticilerimize, çalışanlarımıza dokunduk. Yerel zincirler olarak hayata geçirdiğimiz projelerimiz, yürüttüğümüz çalışmalar, sektörümüz ile ilgili yasalardaki eksik ayaklar için paylaştığımız görüşlerle elimizi her zaman taşın altına koyduk. Çünkü biliyoruz ki bizim büyümemiz, Türkiye'nin büyümesi demek. Tüketici harcamalarının devam ettiği, ekonomiye olan güvenin sürdüğü bir ortam demek. Tüm bunların yanı sıra istihdama ve ülke ekonomisine katkımızın artması demek. Bu yaklaşımımız ile yerel marketlerin Türkiye'deki toplam market satış payı yüzde 33,7, gıdadaki satış payı ise yüzde 9,5'a ulaştı. Toplam market gruplarındaki istihdamımız ise yüzde 34,8. Toplam 38 milyar TL cirosu bulunan yerel zincirlerin 2019 yılı büyüme hedefi yüzde 15. Bildiğiniz üzere 1 yılı aşkın süredir ekonomik anlamda ciddi sınavlar verdik. Hükümetimiz, sanayi odaları, ticari odaları, sivil toplum kuruluşları, iş dünyası tek yürek halinde yürüttüğü çalışmalarla ekonomideki panik havası dağıldı. Gün, bu birlikteliği devam ettirme günü. Bu mücadelenin, birlikteliğin artarak sürmesiyle daha iyi bir ekonomik gündemin yaratılacağına inancımız tam. Yerel zincirler olarak hükümetimizin vatandaşlarımızın alım gücünü artıracak, rahatlatacak, Türkiye ekonomisi için hayata geçireceği tüm girişimlerde yer aldık. Almaya da devam edeceğiz. Sektörümüzü, ülke ekonomisini geliştirecek her türlü projede yer almaya, üzerimize düşeni yerine getirmeye hazırız. Sözlerime son vermeden önce perakende sektörünün gelişimi için TPF çatısı altında emek veren başta Van PERDER olmak üzere tüm paydaşlarımıza, bugün bu toplantıya katıldığınız için sizlere sonsuz teşekkür ederim.”  

Haber: M. Selim Kurt

TPF toplantısı Van’da yapıldı

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi