Timurlenk Bozkurt hayatını kaybetti

Van’ın eşraflarından, eski İl Genel Meclis Üyesi ve Yazar Timurlenk Bozkurt hayatını kaybetti. Kentin tanınan isimlerinden Molla Bozo’nun oğlu olarak bilinen Bozkurt, uzun bir süredir yatağa bağlı olarak yaşıyordu.

SİYASET 23.12.2019 22:48:46 0
Timurlenk Bozkurt hayatını kaybetti
Tarih: 01.01.0001 00:00

    2009 yılından bu yana hastalığından dolayı evinde yatağa bağlı olarak yaşayan, ama o haline rağmen yazmaya devam eden Araştırmacı Yazar Timurlenk Bozkurt, yaşama gözlerini yumdu.


       Bugüne dek yüzlerce şiir yazan, Çocuklar Ağlamasın, Sana Bir Muştum Var, Vanlı Şairler Antaolojisi, Aylasın Şairi Elmas Yıldırım ve Egido’nun Hazin Sonu isimli kitapları bulunan Timurlenk Bozkurt’un, Nuh Palas Oteli isimli bir kitap daha yazım aşamasındaydı.


        İran’dan gelme bir aile olan Bozkurt’un babası Molla Bozo olarak bilinen Mehmet Ali beyin oğlu olan Timurlenk Bozkurt, 1927’de Van’a göç etmiş.


       Daha önce yaptığı açıklamada, babasının Türk, annesinin ise Kürt olduğunu söyleyen Timurlenk Bozkurt, Karayolların’da çalıştı ve yıllarca sendikacılık ve kooperatifçilik yaptı.


      18 yıl belediye meclis üyeliği, 5 yıl il genel meclis üyeliği yapan Bozkurt, emekli olduktan sonra ameliyat olduğu 2009’dan buyana yatağa bağımlı yaşıyordu.


     Cumhuriyet döneminde Van’da yayınlanan gazetelerde yazıları olan Bozkurt, 1950’den beri şiir yazıyordu.
Bozkurt’un ölümü sevenlerini ve kendisini tanıyan birçok kişiyi üzdü.
 Bozkurt'un cenazesi, yarın öğlen namazını müteakip yukarı Norşin Camii'nden kaldırılacak.