Tanış: Gürpınar’a sözümüz var!

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, seçimler öncesi halka verdikleri sözlerin bilincinde olduklarını belirterek, “Verdiğimiz sözleri tek tek yerine getireceğiz. Öncelikle istihdam konusunda Gürpınar’da güzel projeler hayata ge

SİYASET 6.05.2019 12:47:46 0
Tanış: Gürpınar’a sözümüz var!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, yoğun bir çalışmanın ardından Ak Parti Belediyeciliği’nin Gürpınar’da kazandığını söyleyerek, önceki seçimlerde 3 bin 500 oy geride olan Ak Parti’nin, son seçimlerde 2 bin oy öne geçtiğini, 5 bin 500 kişinin ikna edilmesinin kendilerini mutlu ettiğini vurguladı.

İlçede sera alanında proje başlattıklarını, bunun istihdama katkı sunacağını anlatan Başkan Tanış, Norduz Sofrası Projesi ile ilçede devrim oluşturacaklarını anlattı.

Tanış, Gürpınar’da mutlaka bir su fabrikası kurma konusunda çalışacaklarını da dile getirerek, “Yapacağımız her proje istihdama yol açacak. Beş yılda bin istihdam sözümüzü yerine getireceğimiz gibi, bu rakamın da üstüne çıkabiliriz” dedi.

Gazetemizin sorularını yanıtlayan Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, seçimler öncesi birçok kesim tarafından Gürpınar’da HDP’nin kazanacağı algısı olduğunu, ancak titiz bir çalışma ile ilçede Ak Parti’nin kazandığını ifade ederek, önceki seçimlere göre önemli bir başarı elde ettiklerini anlattı.

“BAŞARIDA, TECRÜBELERİMİZİN KATKISI OLDU”

Ekip ruhu içinde çalışarak Gürpınar’da başarı ipini göğüslediklerini vurgulayan Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, “Başarımızda elbette ki ekip ruhunun büyük önemi var. İnsanlarımızın seçim öncesi ön yargıları vardı. Ak Parti’nin kazanmasının zor olduğunu söylüyorlardı. Bunu da geçmiş seçimlerdeki rakamlara dayandırıyorlardı. İlçede 21 bin 800 seçmen bulunuyor, ancak genelde 16 bin kişi oy kullanıyor. Yüzde 32 Ak Parti, Yüzde 58’e yakın HDP oyu vardı. Arada böyle bir fark vardı. Çalışmaları yaparken, eski tecrübelerimizin büyük katkısı oldu. 6 yıl boyunca benim Ak Parti İlçe Başkanlığı yapmam ve 2014 yerel seçimlerinde de burada yine belediye başkan adayı olmam etkili oldu. Çünkü tabiri caizse nereden gol yediğimizi, eksikliklerimizi çok iyi biliyorduk. Encümenleri belirlerken çok iyi bir politika izledik. Gürpınar’ı ele aldığımızda üç bölgeden oluşuyor. Hoşap, Gürpınar’ın orta coğrafyası ve bir de Norduz. Temsiliyet özelliğine göre encümenlerimizi belirledik. Şimdi biz kendimize yakın birilerini meclis üyesi yazabilirdik, ama biz böyle yapmadık. Üç bölgeyi temsil eden encümenler belirledik. Seçimler neticesinde zaten 13+2 encümenin, dokuzunu kazandık. Onuncu encümeni de 40 oyla kaybettik. İnsanlara güven verdik. Millete hizmet yolunda elimizden geleni verdik. Halkta karşılık bulduk ve 2 bin oy farkla belediyeyi kazandık. Daha önce 3 bin 500 oy gerideyken, 2 bin oy öne geçmek, yani 5 bin 500 kişiyi daha ikna etmek azımsanmayacak bir başarıdır kanısındayım. Gürpınar gibi coğrafyası geniş bir ilçede, sınır komşulara bakıldığında böyle bir oy oranına ulaşmak bizi mutlu etti” dedi.

4 Nisan’da mazbata alarak göreve başladıklarını ve gelir gelmez tebrik ziyaretleri kabul ettiğini belirten Başkan Tanış, “Yaklaşık bir aydır her halde 10 bin ziyaretçimiz geldi. Çok büyük bir yoğunluk yaşıyoruz. Hala ziyaret edenler var. Halkımızın, insanlarımızın bizi gönülden desteklediğini görüyorum” dedi.

“İNSANLARIMIZ EVİNE EKMEK GÖTÜREBİLMELİ!”

Bazen hizmetlerin, işsiz ve evine ekmek götüremeyen insanlar karşısında eksik kaldığını gördüklerini söyleyen Hayrullah Tanış, “Benim yerel seçim çalışmaları yaptığım esnada çok da önemli bir projem yoktu. İnsanlarımıza gidip oy istiyordum ve onların sorunlarını soruyordum. Çok büyük bir bölümünün işsizlik sorunu olduğunu gördüm. İstihdam oluşturmak için yeni projeler hayata geçiriyoruz. Çünkü bir insan evine ekmek götüremiyorsa, siz asfaltı altın kaplama yapsanız bile o yol çok fazla bir işe yaramıyor. Belediyecilikte halkla aranızda bir duvar varsa başarılı olmanız çok zor olur. Şimdi biz tüm işleri takip ediyoruz ve bunu halka soruyoruz. Belediyeye ait bir kepçe köye gittiğinde kepçecinin ne yaptığını biz hemen biliyoruz. Aramızda duvar yok. Güncel işleri de programlı bir şekilde yapıyoruz. Belediyede haftalık programlarımızı Cuma günü planlıyoruz. Pazartesi’den Cuma’ya kadar her personel ne iş yaptığını biliyor. Buranın işleyişi ile ilgili ciddi planlamalar da yapıyoruz. Kurumsal yapıyı ve işleyişi değiştireceğiz” diye konuştu.

“KİMSEYİ İŞTEN ÇIKARMADIK”

Kimsenin rızkı ile uğraşmadıklarını ve hiçbir personeli işten çıkarmadıklarını dile getiren Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, “Personellerle ilgili bir ön yargımız yok. Biz kimseyi işten çıkarmadık ve çıkarmıyoruz. Tüm personellerle toplantı yaptım ve kendilerine söyledim. Bizim kimsenin rızkı ile uğraşma gibi bir derdimiz yok. Herkes işini yapsın dedim. İnsanların düşüncesi, ideolojisi bizi bağlamıyor. Çünkü herkeste bir tedirginlik vardı. İşte daha önce HDP gelmiş işçi çıkarmış, kayyum gelmiş işçi çıkarmış. Biz böyle bir yola girmedik. Personellerimizin işini yapmasını ve ekmeğine sahip çıkmasını istiyoruz. Başka da bir şey istemiyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile projeler konusunda görüştüklerini söyleyen Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, “Ankara ziyaretimizde ayaküstü de olsa Cumhurbaşkanımız ile görüşme fırsatı bulduk. Bakanların birçoğu ile bir araya geldik. İstişare toplantısında tüm kabineye Van adına ben bir konuşma yaptım. Van adına yaptığımız konuşmada, Van’ın iyi bir ivme kazandığını söyledik. Van’a bu anlamda yatırımlar konusunda pozitif bir katkı sunulması gerektiğini belirttik. Tabi bunlar projelerle olur. Bu da biraz zaman alır, ama nihayetinde inşallah güzel işler olacak” ifadelerini kullandı.

“ÇOK ÖNEMLİ PROJELER HAYATA GEÇİRİLECEK”

Gürpınar’da özellikle istihdam alanında güzel projeler hayata geçireceklerini anlatan Başkan Tanış, “İnsanlara verdiğimiz sözler var. Kimse tereddüt içinde olmasın. Bu sözler beş yıl içinde gerçekleşecek. Özellikle istihdam konusunda adımlar atmaya başladık. Örneğin seracılık konusunda Tarım Kırsal Kalkınma ile projemizi başlattık. Fidelerimizi ektik. Sebze ekiyoruz. Yeni projemiz ile hedefimiz yüz sera kurmak” dedi.

Gençlere balık vermek yerine, balık tutmayı öğretmeyi hedeflediklerini söyleyen Tanış, “Beş yılda bin kişinin iş sahibi olması için gayret göstereceğiz. Sera işi ile üç yüz kişinin istihdam edilmesine katkı sunacağız. İnsanlar vakıftan gidip para alıp yatmayacak. Çalışarak daha fazla para kazanacak. 500 kişiyi tekstil sektöründe istihdam etmeyi planlıyoruz. Belediye olarak bina yapacağız, cüzi bir miktarla kiraya vereceğiz. Diyeceğiz ki benim insanımı çalıştır. Bu iş yeri kâra geçerse gençler gelip bu kez kendisi iş yeri açmaya çalışacak” ifadelerini kullandı.

“GÜRPINAR’DA SU FABRİKASI KURULACAK”

Bir diğer projelerinin su fabrikası kurmak olduğunu dile getiren Başkan Tanış, “Gürpınar suyun merkezi. Su fabrikası aslında benim köyümde kendi adıma, şirketimiz adına planladığım bir projeydi. Şimdi bu projeyi belediye olarak gerçekleştireceğiz inşallah. Orada da en az 100-150 kişi çalışacak. Aynı zamanda Gürpınar’da benim tespit ettiğim 70-80 TIR yatıyor. Nakliye açısından bakıldığında dolaylı yoldan birçok insan ekmek yiyecek. Amacımız Gürpınar’ı marka yapmak. Pazarlama benim işim. Türkiye’de 24 saat içinde pazarlama ağı kurabiliyoruz. Belediye kâr etsin, büyüsün anlamında kullanmayacağız. İleride yeni fabrikalar hizmete açacağız. Benim projelerimden biri de meyve suyu fabrikası. İnsanlar burada elmasını ya çöpe atıyor, ya bedava dağıtıyor. Şimdi bunu vişne ile kayısı ile taçlandırdığın zaman, ‘Ben senin ürününü alırım, işlerim, marka yaparım’ dediğin zaman, yeni istihdam alanları doğar” dedi.

İlçede gerçek mağdurları tespit ettiklerini ve bunların büyük bölümüne gerekirse ev yapacaklarını anlatan Başkan Tanış, “Temelden gerçek mağdurları tespit ediyoruz. Gerçekten de tespit ettiğimiz 461 kişi hakikaten çok büyük mağdur. Bunlara gerekirse ev yapacağız. İlçedeki istihdam alanlarının artması inanın mağdur ailelere bile önümüzdeki süreçte katkı sunacağız” diye konuştu.

“NORDUZ SOFRASI, VAN KAHVALTISI’NIN RAKİBİ OLACAK”

Van Kahvaltısı’nın rakibi olarak Norduz Sofrası Projesi hayata geçireceklerini söyleyen Başkan Tanış, “Bizden önce Kaymakam Beyin yaptığı bir proje var. Biz şimdi o projeyi geliştireceğiz. Norduz Sofrası Projesi ile ilgili şimdi fazla bilgi vermeyeyim, tüm basını çağırıp detaylı şekilde anlatacağız. Basın olarak gelin bir kahvaltı yapın ve söz konusu projenin her yönünü görün. Şimdi genelde Gürpınar Van’a akıyor, ama inşallah bu proje ile Van, Gürpınar’a akacak. Van’dan birçok kişi misafirlerini buraya getirecek. Söz konusu projemiz sadece sofradan ibaret olmayacak. Binicilik olacak, okçuluk olacak, paint ball olacak. Yine mesela Sürvivor var ya, bizde de Gürvivor olacak. Yine projemiz içinde aqua park olacak. Büyük bir gölet yapacağız. Balıklar atacağız içine. İnsanlarımız gelip balık tutacak, pişirip yiyecek. İnşallah Gürpınar’da çok önemli hizmetler yapacağız” ifadelerini kullandı.Van Bölge Gazetesi