Talebe çocuklar için yeni oyun alanı…

Van’ın İpekyolu İlçesi’ne bağlı Halil Camii’nde vekil imam-hatip olarak görevli olan Bülent Karatekin, camiye gelen talebe çocuklar için, oyun alanı oluşturdu. Daha önce asfalt yolda top oynayan çocuklar, şimdi cami önündeki boş ar

SİYASET 13.04.2019 11:15:05 0
Talebe çocuklar için yeni oyun alanı…
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’ın merkez İpekyolu İlçesi’nde İl Jandarma yanında bulunan Hilal Camii’nde görevli vekil imam-hatip Bülent Karatekin, camiye gelen talebe çocukların oyundan mahrum olmamaları için yoğun gayret gösteriyor.


           Daha önce trafiğin yoğun olduğu asfalt yolda oyun oynayan çocuklar, araçların geçişi ile büyük tehlike yaşıyordu. Cami önünde bulunan ancak hafriyat ve kocaman taşların olduğu arsanın kullanılamadığını gören imam-hatip Bülent Karatekin, İpekyolu Belediyesi’ne giderek kendilerine destek olunmasını istedi. Fen İşleri Müdürlüğü’nün desteğiyle bir kepçe götürüldü ve söz konusu arsa oyun oynamaya elverişli hale getirildi. Şimdi çocuklar artık bu boş alanda top oynuyorlar.


       Vekil İmam-hatip Karatekin, çocukların camiye alışması için masa tenisi, satranç ve mangala gibi oyunlar temin etti.
Konuyla ilgili gazetemize konuşan imam-hatip Bülent Karatekin, “Hepimizin çocukları var ve çocuklar için oyun çok önemli bir gereksinimdir. Bizler çocukları camiye getirdiğimizde sadece din eğitimi vermeye kalkarsak pek başarılı olamayız. Çünkü çocukların ruhunda oyun oynamak vardır. Daha önce sürekli asfalt yolda oynayan çocuklar için camimizin önündeki bir arsada oyun oynamaları için belediye ekipleri ile görüştüm. Burada kocaman taşlar vardı. Yine arsanın durumu engebeliydi. Bir kepçe getirdik ve burayı çok güzel bir duruma getirdik. Şimdi çocuklarımız burada top oynuyorlar. Ders vakitleri de camiye geliyorlar” dedi.


         Cami içinde de çocukların sıkılmamaları için oyun alanları oluşturduklarını anlatan Karatekin, “Çeşitli hayırseverlerle görüşerek satranç, mangala ve masa tenisi temin ettik. Şimdi ben de çocuklarla zaman zaman bu oyunlarda partnerlik yaparak onları camiye alıştırıyorum” ifadelerini kullandı.


          Cami önündeki futbol oynanan alanda kendilerine kale direği ve file lazım olduğunu da ifade eden Karatekin, “Bu konuyla ilgili yetkililerimiz veya imkanı olanların bu konuda bizlere yardım etmesini bekliyoruz. Kale direği ve fileler de olursa çocuklar burada zaman zaman futbol oynar ve kurallar da uygulanmış olur. Şimdi futbol oynanan alanda bu tür eksiklikler var. Bu durumla ilgili Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz ile de görüşmeyi düşünüyorum. Çocukları camilere alıştırmak için oyundan koparmadan bu işi yapmak gerekiyor. Bizler de bu düşünceyle hareket ediyoruz” diye konuştu.


         Karatekin, caminin eksikliklerinin giderilmesinde emeği olanlara da gazetemiz aracılığıyla teşekkür ederek, “Camiler halkımızın ve hayırseverlerin desteğiyle ayakta duruyor. İbadet yerlerine yapılan yardımların sevabı da büyüktür. Sizler aracılığıyla ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum, Allah hepsinden razı olsun” ifadelerini kullandı.Van Bölge Gazetesi