Takva'dan Kapıköy talebi; '24 saat açık olmalı'

Bir süre önce açılışı Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, İran İslam Cumhuriyeti Hoy kenti Valisi Mohammed Abedi ve bölge işadamlarını

SİYASET 25.09.2019 11:02:58 0
Takva'dan Kapıköy talebi; '24 saat açık olmalı'
Tarih: 01.01.0001 00:00

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 112 milyon lira yatırım yaptığı belirtilen Kapıköy Sınır Kapısına en son teknoloji x-ray, kamera ve geçiş sistemleri donatıldı. Kent merkezine 90 kilometre uzaklıktaki Van ile İran’ın Hoy şehirlerini birbirine bağlayan Kapıköy Gümrük Kapısı, açık- kapalı ve yeşil alanlar olmak üzere 70 bin metrekare alan üzerine kuruldu.
Çalışmaların tamamlanmasının ardından açılışı gerçekleştirilen ve özellikle turizme büyük katkı sunacağı açıklanan Kapıköy Sınır Kapısı ile ilgili bu aralar başka bir talep söz konusu.

Zaman zaman açıklamalar yaparak Kapıköy Sınır Kapısı'nda verilen hizmetin süresinin arttırılmasını talep eden turizmciler, bunun olmazsa olmaz olduğunu dile getiriyorlar.

Son olarak açıklama yapan turizmcilerden Van Gölü Havzası Turizm Derneği (VAHATUDER) Başkanı Abdullah Tunçdemir, “Talebimiz Kapıköy sınır kapısının yirmi dört saat açılması yönündedir. Bir turizmci olarak olması gerekenin bu olduğunu düşünüyorum. Ama kapımız saat 16.00'ya kadar açık. Böyle olunca biz de programımızı saat 16.00'ya kadar yapıyoruz. Bu da turizmimiz açısından sorun teşkil ediyor. Bu nedenle buradaki hizmet süresinin arttırılması gerekiyor” demişti.

TAKVA'DAN MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRI
Turizmcilerin yanı sıra Van Ticaret ve Sanayi Odası (VANTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva da konuya ilişkin talebini gündeme taşıdı. Takva, Kapıköy Sınır Kapısının 24 saat açık olması gerektiğini belirterek, bu konuda millvekillerine çağrıda bulundu. Takva, konuya ilişkin şu paylaşımı yaptı; “Van milletvekillerine çağrımızdır; Kapıköy gümrük kapısının günde 6 saat açık kalması geçiş talebini karşılayamamaktadır. Hemen ve amasız/ancaksız 24 saat açık kapı uygulamasına geçilmelidir. Bunun için ilgili bakanlıklarla acilen görüşme yapılmalıdır.”
Turizmci ve Van Genç MÜSİAD Başkanı M.Enes Özkılıç da, attığı twitle; “Sınır ticaretinin artması, İranlı misafirlerimizin gelişlerinin artmasını isteyen her vekilimiz, Necdet Başkanımızın çağrısı karşısında elini taşın altına koyup çaba sarfetmek zorundadır..” dedi.
Haber: Umut Tarhan

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: