Süleyman Soylu Türkiye'yi ikna edebildi mi?

Süleyman Soylu’nun dün akşamki programı reyting rekorları kırdı? Peki, ne kadar ikna ediciydi?

SİYASET 25.05.2021 19:47:47 0
Süleyman Soylu Türkiye'yi ikna edebildi mi?
Tarih: 01.01.0001 00:00

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun dün akşamki canlı yayında verdiği demeçler tartışılmaya devam ediliyor. Bir sosyal medya hesabının yaptığı paylaşıma göre Habertürk canlı yayınına katılan gazetecilerin konuşma süreleri şöyle:

Veyis Ateş:1 dk 14 saniye

Merdan Yanardağ: 2 dk 38 saniye

İsmail Saymaz: 3 dk 17 saniye

Mehmet Akif Ersoy: 54 saniye

3 saatlik programda Kübra Par’ın moderatörlüğü de çıkartıldığında kalan süreyi Süleyman Soylu konuşarak geçirdi. Peki, kendisi hakkındaki iddialara tatmin edici cevaplar verebildi mi? 

Yaklaşıl yarım saat önce ise Sedat Peker, Süleyman Soylu’nun Habertürk canlı yayınında “arkadaşım” olarak nitelendirdiği Reşat Hacıfazlıoğlu’yla yaptığı telefon görüşmesini paylaştı. Hadi Özışık gibi Süleyman Soylu da amiyane tabirle tongaya düştü. Hacıfazlıoğlu isimli şahıs Süleyman Soylu’nun ağabeyi ve babasının Sedat Peker’i “ayrı bir sevdiklerini” ifade ediyor. Soylu, Peker ile ilişkisi olmadığını öne sürdükçe yeni yeni bağlantılar ortaya çıkıyor.

resat-hacifazlioglu-kimdir-resat-hacifazlioglu-kac-yasinda-ve-nereli.jpg

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker gibi türlü türlü cürümlerle anılan birisiyle ilişkili olma ihtimali bile yeteri kadar ürkütücü olsa gerek. Süleyman Soylu’nun siyasi kaderini de aşan bu meselenin cari hükümet için özeleştiri imkânı olmasını temenni ediyoruz. Bunun emarelerini göremesek dahi Türkiye’nin bir süredir içine girdiği devletçi-milliyetçi kaos ortamından kurtulmasının hala mümkün olduğunu unutmamak gerek!

Adem Özköse Sınırsız programında Rawest Araştırma Genel Müdürü Roj Girasun ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun hakkındaki iddialara verdiği cevapların halkı ikna edip edemediğini konuştu.

Nitelikli değerlendirmelerin yapıldığı program olayı daha farklı bir zaviyeden muhalefetin meseledeki konumlanışı üzerinden ele alıyor. Girasun, Türkiye'de bir muhalefet sorunu olduğunu söyleyerek iktidarı eleştiren çevrelerin muhalefet partilerine de güven duymadığını ifade ediyor.