STK’ların ziyaretinde gündem yine Kapıköy

Meslek odaları ve Sivil Toplum Kuruluşları tarafında oluşan Van Ekonomi Konseyi AK Parti Van İl Başkanlığını ziyaret etti.

SİYASET 25.01.2021 13:01:35 0
STK’ların ziyaretinde gündem yine Kapıköy
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Ekonomi Konseyi Dönem başkanlığını yapan Kadri Salaz, Van SMMMO Başkanı İbrahim Şahin, İŞGEM Müdürü Mahmut Gedik, VANSİAD başkan yardımcısı Adnan Selçuk, Türkiye Perakendeciler federasyonu Van bölge başkanı Tekin Irmaksever, Ziraat Odası başkanı Hasan Özgökçe ve VATBO başkanı Naif Süer’i AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri karşıladı.

  Şehrin kalkınması ve gelişmesi için fikir alışverişinin yapıldığı toplantıda Kapıköy Gümrük Kapısı ziyaretin öncelikli gündem konusu oldu.

  Van Ekonomi Konseyi Dönem Başkanı Kadir Salaz, 7. İl Olağan Kongresinde tekrar güven tazeleyerek Başkan seçilen Kayhan Türkmenoğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerini tebrik ederek başladığı konuşmasında, son günlerde Kamuoyunda İran'a açılan Kapıköy Gümrük Kapısı'nın kısıtlamalarına değindi. Stratejik veriler ile ilgili bir dosyayı İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu’na sunan Salaz, Kapıköy’ün pandemiden dolayı kapalı olmasından dolayı Van ekonomisinin sıkıntıda olduğunu dile getirerek, bu kısıtlamanın biran önce kalkması talebinde bulundu.

  Konsey üyelerinden Van SMMMO Başkanı İbrahim Şahin memleket meselelerinin çözümünde diyalog ve işbirliğinin, sonuca gitmede öncelikli adım olduğunu ifade ederek "Kapıköy konusu ile ilgili sosyal medya üzerinde atılan mesajlardan bir sonuç alınamayacağı gibi, bilir bilmez herkesin konuya müdahil olmasıyla yanlış anlaşılmalara sebep olunduğunu, Van için en iyi çözüm yolu diyalog yöntemidir, sorunlar ancak bire bir karşılıklı görüş alışverişi yapılarak çözülür" dedi.

  Diğer konsey üyeleri de gerek dönem Başkanı Kadri Salaz ve SMMMO başkanı İbrahim Şahin’e katıldıklarını belirttiler. Yapılan ziyareti memnuniyetle karşılayan AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu Konsey üyelerine teşekkür etti.

  “2002 YILINDAN SONRA, DIŞ TİCARETİMİZ 6 KAT, YATIRIM VE TEŞVİK KREDİLERİ 23 KAT ARTMIŞTIR”

  Başkan Türkmenoğlu, Van Ekonomi konseyi Yeni Dönem Başkanı olan Kadir Salaz'ı tebrik ederek başarı temennisinde bulundu. Kapıköy ile ilgili kısıtlamanın olduğu bilgi notları sunumları için de Kadri Salaz’a ayrıca teşekkür eden Başkan Türkmenoğlu "Bende bir ekonomistim. Dünü, bugünü ve yarını en iyi bilenlerden biriyim. Van ilimizin sosyal ekonomik yapısının güçlü olması şehrimizin zenginleşmesi demektir. Bu anlamda müsaadenizle 2002 yılı öncesi ve 2002 yılı sonrasını bir değerlendirme yaparak sözlerime başlamak istiyorum çünkü bu dönemi iyi okumak gereklidir. Memleketimize 18 yılda yapılan yatırımlar miktarı 30 Milyar TL'dir. Tüm Türkiye'de olduğu gibi şehrimizde de ulaşımdan eğitime, sağlıktan enerjiye, tarımdan ticarete, kültürden Spora,  sosyal hizmetlerden çevre şehirciliğe tüm alanlarda Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırım destekleri ve teşvikleri AK Parti hizmetleri ile gerçekleşmiştir. 2002 yılından sonra, dış ticaretimiz 6 kat, yatırım ve teşvik kredileri 23 kat artmıştır” dedi.

  “AK PARTİ İKTİDARI VAN'A HAYALLERİN ÖTESİNDE YATIRIMLAR YAPTI"

  AK Parti iktidarının kentte yapılan yatırımları rakamsal verilerle anlatan Türkmenoğlu, “Bugün birçok girişimcimizin iş adamlarımızın yatırımlarının arkasında hükümetimizin teşvikleri ve destekleri vardır. İş adamlarımız sorunlarla ilgili haklı taleplerini anlatırken bu desteklere de bir teşekkür etmeliler. Sadece Van'da eğitime 2.5 milyar, sağlıkta 1 milyar, Gençlik sporda 800 milyon, ulaşım haberleşmeye 5.5 milyar, yerel yönetimlere 4,5 milyar, toplu konuta 4 milyar ve tarımsal desteğe 1.5 milyar bu rakamlar diğer yatırımlarla beraber düşünüldüğünde AK Parti iktidarı Van ilimize hayallerimizin ötesinde yatırımlar yapmıştır. İste bu yatırımlar ve destekler sizin gibi kent ticaretini diri tutan STK'lar tarafından ve gerekse meslek odaları tarafından halkımıza anlatılmalı, halkımız bütün bunları bilmeli ki bir anlamı olsun. Kapıköy Gümrük Kapısının 2011 yılında küçük araç yolcu trafiğine açılması AK Parti hükümetimizin eseridir. Bizde bu eserin gelişmesi ve büyümesi sonra da transit geçişlere açılması için yoğun gayret gösteriyoruz. Ayrıca bildiğiniz gibi bu sorun Türkiye’den değil İran’da bir türlü bitmeyen yollardan kaynaklanıyor” diye konuştu.

  "KAPIKÖY SALGIN TEDBİRLERİ KAPSAMINDA KISITLANMIŞTIR"

  Kapıköy’e değinen Türkmenoğlu, “2020 yılı ilk aylarından itibaren dünyada baş gösteren Covid-19 salgını ülkemizde olduğu gibi Van’da etkilenmiştir. Tedbir almaya yönelik bir takım kısıtlamalar olmuştur. İran'da hızla yayılan Korona virüs nedeniyle Kapıköy'de de kısıtlamalar gerçekleştirilmiştir. Salgının seyrine göre tedbirler alınmıştır.  Kapının kapalı tutulmasındaki asıl mesele Ülkemizin  ve Van halkının sağlığıdır. Bu vesile ile Ekonomik Konseyi'nin bizlere iletmiş olduğu bilgi notları bu nokta da önemlidir.  Sonuçta hizmete kendini adamış AK Parti mensupları olarak teşkilatlarımızca, Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız dahil olmak kaydıyla konunun hassasiyetini bilerek çalışmalarımızı ve desteklerimizi Van halkına sunmak için girişimlerimiz aralıksız sürmekte ve takip edilmektedir” dedi.

  Görüşmelerin ardından İl Başkanı Türkmenoğlu konuyla alakalı Sağlık Bakanlığı Genel Müdürlüğü’ne telefonla ulaşarak Kapıköy Gümrük Kapısının niçin kapalı tutulduğunu heyet huzurunda sorarak, oradan verilen bilgiler ışığında, açılması için bir çalışma yapılması talebinde bulundu. Bu görüşmeden sonra Van Ekonomi Konsey üyelerine konunun takipçisi olacağını ifade ederek ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti belirtti.

  Karşılıklı iyi niyet çerçevesinde yapılan görüşmelerden sonra Van Ekonomik Konsey üyeleri AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu'na teşekkür ederek ayrıldılar.