SİZİ GİDİ SİZİ GİDİLER...!

Mehmet Bilici yazdı..

SİYASET 26.06.2020 17:15:55 0
SİZİ GİDİ SİZİ GİDİLER...!
Tarih: 01.01.0001 00:00

SİZİ GİDİ SİZİ GİDİLER...!

Dostlar son dönemlerde dikkatime takılan bir hususu bugünkü yazımda sizlerle paylaşmak istiyorum. Gerek yaşadığımız kentte gerekse ülke  genelinde bir grubun pusuya yatmış sessiz bekleyişini görüyorum.  Kim midir bunlar ? Bu yeni iki parti kurulmadan önce sanalda REIS' in paylaşımlarını yapanlar, yapılan paylaşımlara beğeni  ve yorum yapanlar. Meclislerde iktidarın icraatlarının reklamını yapanlar. Sanırım hepsi bir beklenti içine girmiş. Olur ya bize teklifler gelir bir takım  vaatlerde bulunulur diye bukalemunlaşmışlar. Bukalemunun ne olduğunu bilmeyenler için kısa bir tanımını yapalım. Bukalemun, sürüngenler sınıfının Chamaeleonidae familyasından belli etmek istedikleri duygulara göre renk değiştirebilen, omurgalı hayvanlar ortak adı.

Canım kardeşim ülkemizdeki her hangi bir siyasi partiyi tutmanız veya desteklemeniz en doğal hakkınızdır. Bu konuda saf değiştirmenizde bir o kadar normaldir. Normal olmayan saffınızı gizlemeniz mensubu olduğunuz partinin veya liderin arkasında dik duramamanız. RECEP TAYYİP ERDOĞAN’ ı ve  partisini artık benimsemiyor olabilirsiniz. Bunu mertçe ifade edip beğendiğiniz partinin saflarına geçebilirsiniz. Ama bunu yapmak yerine dur bakalım diğer taraflardan ne teklifler gelir, ne de olsa AK parti sağlam da o rüzgardan bir şey düşmez ise geçer bu tarafta çığırtkanlığımı yaparım diye düşünüyorsunuzdur. Ama size bir şey söyleyeyim mi? Geçip aynanın karşısına bir bakın kendinize kesinlikle kocaman iki ayaklı bir bukalemun göreceksinizdir.  Artık bir duruşunuz bir renginiz olsun ki sizleri rol model olarak gören evlatlarınız sizlerle gurur duysun.

Sözüm kesinlikle samimi Reis sevdalılarına değildir. Onlar zaten sadece sandığa gidip liderlerine oylarını verirler. Rant makam mevki hesapları yoktur. Sözüm yakasına ampul rozetini takıp mecliste, bakanlıklarda, teşkilatlarda kurumlarda kırt kovalayanlaradır. O samimi partililerin oyları üzerinden rant devşirenleredir. Yeni oluşumların sizin ve ailenizin menfaatine daha fazla kazanım sağlayacağını düşünüyorsanız renginizi belli edin. Böyle yaparsanız en azından kendinize olan saygınızı geri kazanmış olursunuz.

Benim safım ve rengim belli. Olaylara hiç bir zaman partizanca yaklaşmadım. Reis benim babamın oğulda değil .Her hangi bir kan bağımda yoktur. Ülkemin menfaati ve yarınlarımızın daha iyi olması hususunda mevcut liderler içinde Recep Tayyip Erdoğan' ı destekliyorum. Bir gün bu düşüncem değişirse, ki Reis var oldukça bu mümkün değil o nu da bukalemunlaşmadan net bir şekilde belirtmekten imtina  etmem. Umarım bu yazdıklarım üzerine herkes kendi muhakemesini yapar.

Hayatta sağlam bir duruşu olmayanın, hayatı hep karasızlıklar içinde geçip gider”. Diyor (Megnet Zurner ). Hayatın her kademesinde, her görev alanında çalışan insanların, birbirlerinden farklı özellikleri vardır. Bu doğal bir durumdur. Ancak; Bu insanlar içerisinden bazıları eşyanın şekline göre değişirler. Her şartta dönme alışkanlığı kazanan insanlar vardır. Bu insanlar zor’a ve menfaatlerine göre kendilerine yer ararlar. Yine bu insanlar, çark etmeyi ,iftira atmayı, dedikodu yapmayı çok severler. Bir de öyle insanlar vardır ki; Hayatına mal olsa da doğru bildiğinden caymaz,vazgeçmez.Bu insanlar için menfaat,yağcılık,sineklik ve döneklik yoktur. Bu insanlar dik başlı değil ama dik duruşlu insanlardır. Dik duruşlu insanlar hiçbir şartta taviz vermezler. Bu insanlar için makamların önemi yoktur.