ŞİMDİ NE OLACAK ?

Van Siyaseti Haber Sitesi Yazarlarımızdan Mehmet Bilici sizlere sunduğumuz yazısında halkın serzenişlerini konu aldı. Bilici, "ŞİMDİ NE OLACAK?" adlı makalesinde halkın divanından duyduklarını kalame döküyor.

SİYASET 12.07.2019 11:15:42 0
ŞİMDİ NE OLACAK ?
Tarih: 01.01.0001 00:00

ŞİMDİ NE OLACAK ?

   Istanbul seçimleri yenilendi malesef Imamoğlu oy oranını artırarak Istanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı oldu.

  Seçim sonrası bütün Tv kanallarında seçim sonuçları değerlendirildi. Kimine göre bu bir zafer kimine göre musibet olarak değerlendirildi. Tabi bu gazeteci ve yorumcuların kendi düşüncelerini savunmak için sundukları bir çok belgeye de tanıklık ettik.Tv karşısında oturan izleyiciler de boş durmadılar ertesi gün kahvehanelerde iş yerlerinde sokakta bu konuşmaların kritiğini yaptılar. Doğal olarak herkes baktığı pencereden gördüklerini savunan konuşmacıların fikirlerini destekledi. Kimi zaman bu destek ve savunmalar kalp kırma aşamasına geldi.Tabi bu arada herkesin beklediği bir kahraman kurtarıcı parti nın ne zaman kimlerin katılımıyla kurulacağıda gündemden düşmedi. Ama bütün bu konuşma senaryo ve tartışmalarda dikkatimi çeken şu oldu ; Tayip Bey e rakip bulunamıyordu. Ona alternatif yerini doldurabilecek bir ismi kimseler zikretmiyordu. Bütün tartışmalar bitince “Ya arkadaşlar tamam ıyi diyorsunuz da daha iyisini yapacak lider kim onu söyler misiniz ? "  Cümlesinden sonra derin bir sessizlik ve akabinde herkes biribirinin gözlerinin içine bakmaya başlıyor. Içlerinden biri tamam haklısınız daha iyisi yok ama Cumhurbaskanı da bu yanlışları görmeli diye başlayınca ardı arkası kesilmiyor serzenişlerin. Neler mi bu serzenişler ? Halkın divanından duyduklarım ;

1.Hayat pahalılığı herkesin ortak sorunu.Evlerde tencerenin kaynamaması bütün hane fertlerinin tepki oyuna sebep oldu. Açıklanan enfilasyon rakamlarının piyasa fiyatlarıyla örtüşmediği alım gücünün azaldığı insanların bir sonraki aya eksi bakiye ile girdikleri.

2.Vekil,Belediye ve encümen belirlemelerinde  bariz hataların yapıldığı. Karşılığı olmayan halk nezdinde sevilmeyen şahısların dayatmayla aday gösterildiği. Bununda parti oylarında kayıplara sebebiyet verdiği.

3.Kabinenin eski dönemlerdeki gibi iş bitiren bakanlardan oluşturulmadığı, buna bağlı olarak yatırımların yeniliklerin azaldığı. Tabi damat Beraat Albayrak ın hazinenin başına geçmesiyle ekonominin allak bullak olduğu hemen hemen herkesin ortak düşüncesi söylemi olduğunu da parantez içinde belirtmek isterim.

4.Kürtlerin ve oylarının görmezden gelindiği. MHP ile yapılan ittifakın partiye pek bir getirisinin olmadığı. Seçim arifesinde Abdullah Öcalan ‘ın  mektubunun yayımlanmasının kimin fikri olduğu tartışılan konular arasındaydı.

5.Artık ülke içinde kavgaların sonlandırılması vatanını ve bayrağını seven herkesin ikinci bir şansı hak ettiği söylemler arasında.

6.Kurumlara atanan amir ve yöneticilerin halktan kopuk  oldukları insanlara devleti sevdirmek yerine devletten uzaklaştırıp nefret duygularının arıtması için çaba sarfettikleri de  diğer bir ortak şikayet konusu.Bu insanları kime şikayet edelim kim bunları görevden alacak veya hesap soracak. Halkın hizmeti için gelenlerin halkın efendisi olmaktan vaz geçmelerini kim sağlayacak.

7.İşsizlik ve adam kayırma konusu gündeme geldiğinde ses tonu bir kat daha artıyor herkesin bu konuda muzdarip olduğu net bir şekilde anlaşılıyor.

8.Iran lıların gelip gitmesindeki sorunlar ve kangrene dönüşen sınır ticareti konusunda seslerini duyuramamaları muhatap bulamamaları da diğer bir dert konusu.

9.Uçak seferleri, bilet fiyatları,  aylarca bitmeyen onarım çalışmaları, Stadyum ile ilgili hiç bir çabanın olmadığı, Yapılan alt geçitlerin bir türlü bitirilememesi tekrar kapatılması diğer bir sitem konusu.

10.Arıtma tesisi ,çevre yolu, sahil yolu çarpık kentleşme, park ve trafik sorunu yine insanların iç çekerek dile getirdikleri konular.

    Yazımızın başında dediğimiz  “ ŞİMDİ NE OLACAK “ Evet madem ortak düşünce Sn Cumhurbaşkanı mizdan  Başka  çare yok ....Öyleyse yeniden güçlü istikrarlı huzurlu bir Türkiye için halkın ortak söylemleri olan bu 10 maddeyi yazıya döküp ilgili merciye ulaşmasını sağlamak için bu yazıyı kaleme alma görevi de bize düşer...