Şevki Yılmaz, "Allah peygamberlerine bile dinin temsil yetkisini vermedi!"

Akit TV'nin en çok izlenen programı Milli Diriliş'te Şevki Yılmaz, 'Soru sormayı yasak edenden kaçın' ifadelerini kullanarak 'Ben neden liderime şeyhime soru soramayacağım?' sorusunu sorarak konuya açıklık getir

SİYASET 3.07.2020 20:06:19 0
Şevki Yılmaz, "Allah peygamberlerine bile dinin temsil yetkisini vermedi!"
Tarih: 01.01.0001 00:00

Habervakti Genel Koordinatörü Bülent Deniz'in hazırlayıp sunduğu, ilahiyatçı-yazar Şevki Yılmaz'ın açıklamalarda bulunduğu Akit TV'nin en çok izlenen programı Milli Diriliş'te yine çarpıcı açıklamalr yer aldı.

LİDERLERE VEYA ŞEYHLERE SORU SORMA HAKKINIZ VAR, YOKSA KAÇIN

''Soru sormayı yasak edenden kaçın'' diyen Yılmaz, ''İbrahim peygamber Allah'a soru soruyor. Ben neden şeyhime soru soramayacağım? Sahabe Allah resulüne soru soruyor, ben liderime soru soramayacağım. Peygamberler Allah'tan delil istiyor ve Allah veriyor. Bizim liderlerden delil isteme hakkımız yok mu?'' ifadelerini kullandı.

DİN TEMSİLCİLERİNDEN ŞEYTANDAN KAÇAR GİBİ KAÇIN

''Din temsilcilerinden şeytandan kaçar gibi kaçın'' diyen Yılmaz, ''Bu ümmet ne zaman birleşecek ben size tarih vereyim. Bir Allah çok sevildiği zaman. Şeyhini, hocanı, sanatçıyı, nefsini, malını Allah'tan çok seversen beliniz kırılır. Bu milletin liderinden tabanına kadar 200 senedir sevgi ayarı bozulmuştur. Bazıları hariç. İkincisi din temsilciliği kalkmadan ümmet birleşemez. Her tarikat, parti dini biz temsil ediyoruz diyor. Allah peygamberlerine bile din temsilciliği vermedi. Sen ben kimiz?'' ifadelerini kullandı.

İLK LAİK YEZİD'DİR

Din temsilciliği Yezid zamanında İslam'a girmiştir vurgusunda bulunan Yılmaz, ''İlk laik de Yezid'dir. İslam alemine laikliği sokan Yezid'dir. 'İktidarıma müdahale edecek din, benim dinim değildir' diyordu. 'Allah'ın yeryüzündeki gölgesiyim' dedi, Yezid. Yezid'in bu fikrini Şialar almıştır. Hangi tarikatta mürşit dini temsil ediyor, o şeytandır. Hakiki mürşitlerin hiçbiri bunu söylemez.'' ifadelerini kullandı.