Serin havalar işlerini kolaylaştırıyor

Ramazan ayında, revaçta olan esnaf grubundan birisi de fırınlar. İftar için sıcacık pideler, sahur için lezzetli çörekler çıkaran fırınlarda, ateş önünde büyük emekler veriliyor.

SİYASET 14.05.2019 12:27:32 0
Serin havalar işlerini kolaylaştırıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Şehrin çeşitli noktalarında bulunan fırınlar, vatandaşların iftar ve sahur vakitlerinde ekmek ve çörek gibi ramazanın vazgeçilmezleri olan ihtiyaçlarını karşılamak için 24 saat boyunca açık kalıyor. Bu nedenle bir çok fırın, Ramazan ayında vardiyalı çalışıyor. Ramazan ayının bu sene serin geçen günlere denk gelmesi ise fırıncı esnafının yüzünü güldürüyor. Önceki senelerde kavurucu sıcaklarda hem oruç tutup hem ekmek pişirmenin çok zor olduğunu belirten fırıncılar, bu yıl ise havaların serin seyretmesinden dolayı oldukça memnun. Fırıncı esnaflarından Hacıoğlu Mevlana Ekmek Fırını işletmecisi Nadir Bor, duyduğu bu memnuniyeti şu cümlelerle ifade ediyor; “Havalar bu sene serin geçiyor. Geçen yıllarda yazın ortasına denk gelirdi Ramazan ve biz bu durumdan çok olumsuz etkilenirdik. Bu sene gayet güzel geçiyor.”

RAMAZAN AYINA ÖZEL EKMEK VE ÇÖREK ÇEŞİTLERİ

Hacıoğlu Mevlana Ekmek Fırını işletmecisi Nadir Bor, Ramazan ayına özel ekmek ve çörek çeşitleri çıkardıklarını da belirterek; “10 yıllık bir firmayız. Şuan ramazan ayında olmamız münasebetiyle bu aya özel çıkardığımız çiftli çörek çeşitleri, kesme çörek çeşitleri, peynirli, cevizli ve çikolatalı çörek çeşitlerimiz mevcut. Çörek çeşitlerimizi iftara yakın çıkarmaya başlıyoruz ve iftar saatine kadar tükeniyor. Sonra sahur için yeni çörekleri pişirmeye başlıyoruz. Günde 2000 ekmek ve 1000 çörek çıkartıyoruz. Vatandaşlarımız rağbet gösteriyor” dedi. 
Ramazan aylarında gündüz vaktinde işlerinin durgun geçtiğini söyleyen Bor, iftar saatine yakın ise yoğunluğun başladığını ifade etti. Bor, şöyle konuştu; “Ramazan ayında işlerimiz gündüz durgun olur, iftar saatine doğru hareketlenme başlar ve bu yoğunluk da 2 saat kadar sürer. Odan sonra sahur için ekmek ve çörek pişirmeye başlarız. Sahur vaktine kadar yoğun oluruz. İş yerimizde toplam 22 kişi çalışıyor. 2 vardiye halinde çalışıyoruz. Bir grup iftardan sahura, bir grup da sahurdan iftara kadar çalışıyor. Havalar bu sene serin geçiyor, geçen yıllarda Ramazan ayı yazın ortasına denk gelirdi ve biz çok etkilenirdik sıcaklardan. Ama bu sene gayet iyi geçiyor.” 

Özel Haber: M. Selim KURT 

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi