Selahattin Demirtaş’tan tiyatro ve ittifak açıklaması!

Cezaevinden röportaj veren HDP'li Selahattin Demirtaş, tiyatro oyununu Başak Demirtaş, Selvi Kılıçdaroğlu, Dilek İmamoğlu ve Canan Kaftancıoğlu'nun birlikte izlemesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. CHP ile HDP arasında yakınla

SİYASET 20.01.2020 11:22:08 0
Selahattin Demirtaş’tan tiyatro ve ittifak açıklaması!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Selahattin Demirtaş’ın kitabından sahnelenen tiyatro oyununu, eşi Başak DemirtaşKemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu birlikte izlemişti.

Cezaevi’nden Indepedent Türkçe’ye röportaj veren Selahattin Demirtaş, “Kadınlar cesur adımlar atıyorsa herkesin bundan sevinç duyması lazım” dedi. CHP ile HDP arasında yakınlaşmayla ilgili bir soruya da Demirtaş, “İnsanlar yan yana gelerek ortak çözümler üretmek istiyorlar” dedi.

Başak Demirtaş, Selvi Kılıçdaroğlu, Dilek İmamoğlu ve Canan Kaftancıoğlu, sizin öykülerinizden hazırlanan oyunu birlikte izledi. Muhalefetteki aktörlerin eşlerinin bir araya gelmesi, size ya da topluma bir mesaj mı?

“Kadınların topluma verdikleri güçlü bir dayanışma mesajıdır bence. Toplumun bütün kesimleri diyalog, empati, yakınlaşma ve çözüm için yan yana gelmekten çekinmemeli. İnsanlar birbirlerinden ilelebet korkarak, çekinerek mi yaşasınlar?”

Bebek katili PKK’nın yaptıklarını görmezden gelen Demirtaş,

“Barış demek, barış istemek onurlu, erdemli bir tavırdır. Acıları kaşıyarak veya yarıştırarak toplumu sadece kamplara bölmüş olursunuz. Bizim özgürce, eşitçe, demokrasi içinde bir arada yaşamaya ihtiyacımız var. Kadınlar bu konuda cesur adımlar atıyorsa herkesin bundan sevinç ve mutluluk duyması lazım. Ben oradaki bütün kadınların toplumsal barış için güzel ve anlamlı bir şey yaptıklarını düşünüyor ve hepsine teşekkür ediyorum.”

Selahattin Demirtaş’tan tiyatro ve ittifak açıklaması!