Sefer Aycan'dan 'Süresiz Nafaka' değerlendirmesi: Kadın da erkek de mağdur edilmeden bir an önce çözülmeli

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, süresiz nafaka mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini belirterek, "Yaklaşık 2 milyon insan arasında nafaka sebeb ile kavga yaşanıyor. Süresiz nafaka mağduriyeti, erkeği de kadını da

SİYASET 17.01.2020 22:22:50 0
Sefer Aycan'dan 'Süresiz Nafaka' değerlendirmesi: Kadın da erkek de mağdur edilmeden bir an önce çözülmeli
Tarih: 01.01.0001 00:00

"Süresiz nafaka sorunu bir an önce çözülmeli." diyen Prof. Aycan, "Süresiz nafaka milyonlarca insanı ilgilendiren bir sorun. Bu konuda mutlaka bir beklenti de var. Ülkemizde boşanmalar hızla artıyor. Boşanmalara bağlı olarak da süresiz nafaka mağduriyeti çoğalıyor." ifadelerini kullandı.

Mahkemelerde 2 milyona yakın süresiz nafaka davasının olduğuna dikkat çeken Prof. Aycan, "Bu 2 milyon kişinin arasındaki kavga artık sonlanmalı. Süresiz nafaka toplumsal işleyiş açısından, toplum hayatı açısından çok büyük bir kesimi ilgilendiren bir sorun. 2 milyon insanın ailelerini de dikkate aldığımızda sayı daha da artıyor. Meclise getirilecek yargı paketlerinde bir şekilde gündeme alınıp çözüm oluşturulması gerekir." dedi.

'Biz erkeğin de kadının da mağdur olmasını istemiyoruz'

Süresiz nafaka mağduriyeti giderilmek tüm taraflar arasında uzlaşma sağlanması gerektiğini belirten Prof. Aycan, şunları söyledi:

"Nafaka belli bir süre ile sınırlandırıldıktan sonra eğer kadının mağduriyeti devam ediyorsa araya sosyal devlet girmeli. Devlet aracılığıyla bir fon kurularak, mağdur kadınlara devlet tarafından maaş bağlanabilir. Biz kadının da erkeğin de mağdur olmasını istemiyoruz."

 Taha Emre ÖZDEMİR  yeniakit.com.tr