Seçimle Olmazsa, Ne Şekilde?

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu: Önümüzdeki süreçte bir erken seçimle veya başka bir şekilde bir iktidar değişikliğine gidişatı görüyorum. Kaynak: Seçimle Olmazsa, Ne Şekilde?

SİYASET 30.04.2020 21:40:44 0
Seçimle Olmazsa, Ne Şekilde?
Tarih: 01.01.0001 00:00

CHP İstanbul il başkanı Canan Kaftancıoğlu katıldığı televizyon programında yaptığı açıklamalarda Şöyle bir gerçeklik var ki bu korkuları bu savrulmaları akılla değil öfkeyle hareket etmeleri iktidarı hiç iyi bir yere götürmüyor. Bu da önümüzdeki süreçte bir erken seçimle veya başka bir şekilde -bu ülkenin halkının gerçekten gözü açıldı. Kimin kendisine hizmet etmek için uğraştığını biliyor.Kimin de böylesi bir dönemde dahi ne ile uğraştığını görüyor- şöyle söyleyeyim; bir iktidar değişikliğine, hatta daha da ileri gideyim bir sistem değişikliğine gidişatı görüyorum." ifadelerini kullandı.

Canan Kaftancıoğlu’nun “seçimle veya başka bir şekilde iktidar değişikliği” ifadeleri darbe iması olarak anlaşılırken, Kaftancıoğlu’nun “devrimci şiddet” adı altında güç kullanarak iktidar değişimini makbul ve muteber gören sol-sosyalist gelenekten gelmesiyle CHP’nin darbeler tarihindeki rolü birlikte düşünüldüğünde sözlerinin çok da kastını aşan ifadeler olmadığına hükmedilebilir.