Salih Akman, “Tuşba’nın hizmetkârı olacağım”

Halkın mutluluğunu kendisine rehber ettiğini aktaran Tuşba Belediye Başkan Adayı Salih Akman, projelerini anlatarak Tuşba’nın hizmetkârı olacağını söyledi.

SİYASET 27.03.2019 15:11:20 0
Salih Akman, “Tuşba’nın hizmetkârı olacağım”
Tarih: 01.01.0001 00:00

Halkın mutluluğunu kendisine rehber ettiğini aktaran Tuşba Belediye Başkan AdayıSalih Akman, projelerini anlatarak Tuşba’nın hizmetkârı olacağını söyledi.

Cumhur ittifakının desteklediği AK Parti Tuşba İlçe Belediye Başkan Adayı Salih Akman, Gazeteci Ziya Türk’ün Van FM’de hazırlayıp sunduğu Van’da Gündem Programın konuğu oldu.

Tuşba’ya dair projelerini açıklayan Akman, nasıl bir belediyecilik örneğini sergileyeceklerini anlattı.

2005’te AK Parti’ye üye olduğunu kaydeden Akman, bu güne kadar AK Parti içerisinde birçok görevi yürüttüğünü kaydetti.

Adaylık süreci netleştikten sonra sahada yaptığı seçim çalışmalarına değinen Akman, vatandaşın kendisine yönelik olumlu bir davranışı olduğunu ifade etti.

Tuşbalı olduğu için vatandaşlar tarafından daha çok bir sevildiğini söyleyen Akman, “Tuşba’ın büyük bir bölümüyle akraba olduğum için zorluk çekmedim. Diğer yanda ticari ve eğitim hayatımda burada geçti. Bundan dolayı vatandaşın teveccühü bizlere karşı çok” dedi.

MECLİS ÜYESİ ADAY LİSTESİNDE AKRABALARIMA YER VERMEDİM

Belediye meclis üyeleri listesini hazırlarken akrabalarını seçmediğini vurgu yapan Akman, “Daha önce şahit olduğum için daha önce insanlar adaylık süreçlerinde kendi akrabalarını aldığı için büyük bir tepki oluşuyordu. Bundan dolayı listeye hiçbir akrabamı almadım. Bu durum hem halkta hem de siyasi ortamda olumlu karşılandı” diye konuştu.

ZİYARETLERDE İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ AJANDAMA NOT ETTİM

Çalmadık kapı sıkılmadık ev bırakmadığını ifade eden Akman, “Ev ziyaretleri sırasında birçok yardıma muhtaç aileyi yerinde görme imkânım oldu bunları hepsini ajandama not ettim” dedi.

HUZURUN OLMADIĞI YERDE HİÇ BİR ŞEY OLMAZ

Projelerini anlatmaya başlarken huzura vurgu yapan Akman, “Her şeyin başı huzur,  huzur olmayan yerde iş, aş ve bereket olmaz, yatarım gelmez. Bunun için ilçemize öncelikle huzuru getireceğiz. Huzur ise 31 Mart’a ki seçime bağlı, halkımızın tercihine bağlı. Allah güvenlik kuvvetlerimize zeval vermesin. Gitmediğimiz yer kalmadı. Her yere gittik vatandaşlarımıza dokunduk. Hiçbir olumsuzlukla karşılamadık. Tuşba hak ettiği yeri bulacak” diye konuştu.

BELEDİYECİLİK GÖNÜL VE HİZMET İŞİDİR

Belediyeciliğin kendisi için ne anlama geldiğini söyleyen Akman, “Belediyecilik bir gönül ve hizmet işidir. Seçilirken her ne kadar bir partiye mensup olarak seçilsek de seçildikten sonra oy versin vermesin tüm ilçenin belediye başkanı olarak hizmet üretilir. Çalışmalar halka yöneliktir. Genel seçimler siyasete ve parlamentoya yöneliktir. Yerel seçimler halka hizmete yöneliktir. Buralarda hizmet yapılır, yatırımlar yapılır, belediyecilik budur” diye ifade etti.

HALKIN MUTLULUĞUNU ESAS ALAN HİZMETLER YAPACAĞIZ

Halkın mutluluğunu belediyecilikte rehber edineceklerini söyleyen Akman, “Vatandaşlara bire bir dokunursak, ihtiyaçlarını yerinde tespit edersek, öncelikli yerlere yatırım yaparsak elbette ki vatandaş mutlu olur. Evi, parkı, bahçesi, işi ve aşı olsa, vatandaş mutlu olur. Masa başı belediyecilik olmaz, koltukta oturarak belediyeyi yönetemezsiniz. Belediyecilik sahada olur, mahallede olur, köyde olur, kentte olur, iş başında olur. 2001’den önce günü birlik yatırımlar yapılıyordu. Şimdi öyle değil. Kalıcı bir şekilde 100 yılları kapsayacak yatırımlar yapılmalı. Az olsun öz olsun temiz olsun” dedi

TUŞBA ÇARŞISI OLAN BİR KENT OLACAK

Tuşba’nın bir çarşısı olmadığını ifade eden Akman, “İlçemizin yapmak istediğimiz öncelikli işlerimizden, hatta olmazsa olmazlarımızdan birisi de çarşıdır.  Üniversite, OSB gibi birçok kurum ve kuruluş ilçemizin sınırları içerisinde bulunuyor. Ama vatandaşın asgari düzeyde ihtiyacını karşılayacak bir çarşısı bulunmuyor. Çarşının olmaması aynı zamanda belediye için de gelir kaybına neden oluyor. Belediye sınırları içerisinde her biri ayrı bir yer de bulunan kamu kuruluşları var. bunları bir araya getirmek istiyoruz” dedi.

İLÇEMİZ VAN’DA VE BÖLGEDE SPORUN MERKEZİ OLACAK

Tuşba’da bir spor kompleksi yapılması gerektiğini söyleyen Akman, “Futbol, voleybol, hentbol gibi spor faaliyetlerinin yapılacağı bir tesis oluşturacağız.  Diğer yanda spor kompleksinin yanında küçük bir AVM yapmayı düşünüyoruz. Vatandaşımızın hem sporunu yapacağı, hem alış verişini yapacağı hem de dinlenebileceği kafelerin olduğu bir AVM düşünüyoruz. İlçemiz bir sahil kenti. Yapacağımız kompleks sahile bakacak şekilde olacak” diye konuştu.

ÜRETİME DAYALI PROJELER

Hayvancılıkla ilgili projeleri olduğunu ifade eden Akman, “Geçmişte hayvancılıkla uğraştım. Vatandaşa örnek olacak bir hayvancılık organizasyonu kuracağız. Elde edeceğimiz ürünleri semt pazarlarında ve satış noktalarında piyasaya sunacağız. Buradaki amaç halkı yeniden hayvancılığa teşvik etmektir” dedi.

ÜRETİCİLERİMİZE ÖZEL PAZARLAR KURACAĞIZ

Üreticilere özel pazarlar kuracaklarını ifade eden Akman, “Vatandaş etini, sütünü oluşturacağımız üretici pazarlarında rahatlıkla sata bilecek. Veya tarımdan elde ettiği ürünü buralara getirip satabilecek. Örneğin vatandaş yazın peynirini getirip 15 liradan satıyor. İkinci el de bunu alıp depoya alıyor. 2 ay sonra çıkartıp 40 liraya satıyor. Bu durumda üretici satarken, tüketici de alırken zarar ediyor. Biz diyoruz ki üretici 20-25 liradan satsın tüketici 20-25 liradan alsın. İkinci el araya girmesin. İle ve ilçeye mahsus sebzelerimiz var. Üretici sebzesini satamıyor. Ben diyorum ki üretici sebzesini sattığı fiyattan tüketici alsın. Bu pazarlarda ev hanımları da yaptıkları el işlerini satabilecekler. İlçemizin maalesef kapalı semt pazarları bulunmuyor. Ne vatandaşın, ne satıcının rahatsız olacağı semt pazarları oluşturacağız.  Arabasını park edeceği, gidip alış verişini yaptıktan sonra rahatlıkla evine gideceği semt pazarları oluşturacağız. Hem ucuz, hem günü birlik olacak şekilde çalıştırılacak. Diyelim ki 8 mahallemiz var. iki mahallenin kullanacağı kapalı semt pazarı oluşturacağız. Diğer yandan mahallelerin semt spor sahalarını oluşturacağız. Gençlerimizin en büyük isteği spor sahalarıdır. Kahve köşelerinde zamanı öldürmektense bu spor sahalarında spor aktiviteleriyle uğraşırlar” şeklinde konuştu.

EV KADINI ÜRETİME KATKI SAĞLAYACAK

İstihdam atölyelerini kuracaklarını ifade eden Akman, “Bu atölyeler daha çok halıcılık, kilimcilik gibi dokuma atölyeleri olacak. Özelikle ev hanımlarını üretimde yer alma ve ev ekonomisine katkı sağlama imkânı olacak. Köy ve mahallelerimizde böyle bir proje hayata geçireceğiz. Öncelikli olarak bazı mahalle ve köylerimizde pilot uygulama alanlarını oluşturacağız, daha sonra yaygınlaştıracağız. Vatandaşın ilgisi daha çok el dokuması ürünlere var” dedi

TUŞBA’DA TURİZM ATAĞI

Turizme yönelik kalkınma hamlesini başlatacaklarını vurgulayan Akman, “1984 yılında bir İzmirli hanımefendi, buradan yüz dönümlük arsa alıp orada köy usulü evler yaptılar. Vatandaşlar gelip orada 10 gün 15 gün kalıp gidiyorlar. Terör olaylarıyla birlikte bu vatandaşlar bırakıp kaçtılar.  Bizim niyetimiz sahil kenarını düzenleyip orada turistlik tesislerin kurulmasına ön ayak olmaktır. Yatırımcı iş adamlarına bu anlamda yardımcı olacağız. Bu da aynı zamanda bir istihdam alanı oluşturacak” dedi.

SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÖRNEK OLACAK

Tuşba’da sosyal belediyecilik örneğini sergileyeceklerini anlatan Akman,  “Sosyal belediyecilik benim için çok önemli bir çalışmadır. Seçim çalışmalarında karşılaştığımız içimi sızlatan durumlar oldu. Bazen vatandaş  kapısını açtığında bakıyorsun elektriği kesilmiş, niye kesildi soruyoruz, ‘kocam rahatsızdır çalışamıyor bir milyar borcumuz var. Ödeyemiyoruz’ diyor. Arkadaşları çağırdık o sorunu hallettik.  Böyle birkaç aileyi tespit ettim bunları hiç olmasa bile temizlikçi işçisi olarak değerlendirmek gerekir. Bu 4-5 çocuğuna bir aş götürür. Bu konuda çok hassasım, bu insanları değerlendireceğim” dedi.

TUŞBA KONGRE TURİZMİNE ÖNCÜLÜK EDECEK

İlçede sosyal donatı alanları oluşturacaklarını söyleyen Akman, “İlçemiz gün geçtikçe gelişiyor. Bu manada sinema salonları olsun, konferans salonları olsun, eğlence mekanları olsun bizim olmazsa olmazlarımızdır. Kongre turizmini burada hayata geçirmek istiyoruz” dedi.

İMAR SORUNU ÇÖZÜLECEK

İlçenin imar sorunu halledeceklerini aktaran Akman, “vatandaşın önüne hiçbir engel bırakmayacağım.  İmar durumu vatandaşın önüne büyük bir engeldir. Çözülecekse bunu yıllara yaymanın bir anlamı yoktur.  Sahil kenarındaki imar sorununu halledip vatandaşın yönünü sahile çevireceğiz” şeklinde konuştu.

MAHALLE MAHALLE SEÇİM BİLDİRGESİ HAZIRLADIK

Her bir mahalle için ayrı ayrı seçim bildirgesi hazırladıklarını aktaran Akman, “Birebir vatandaşı dinledik, mahalle toplantıları gerçekleştirdik. Ve daha sonra mahallelilerin eksikliklerini belirledik. Bu mahallelerin bir birinden ayır ayrı olan sorunları var ve hepsi de yapılması gereken yatırım ve hizmetler.” dedi.  

KOLTUK SEVDALISI DEĞİLİM

Koltuk sevdalısı olmadığını vurgulayan Akman, “ben çalışmaya ve hizmet üretmeye geliyorum. Bu bizlere Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıdır. Gidip vatandaşın hizmetkarı olun dedi. Cumhurbaşkanımız bizim için çok önemlidir. o hem bizim hem de İslam aleminin lideridir. Ona sonsuz destek vereceğiz” dedi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi