Şahin: Bu tarihi kaçırmayın!

Van Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (Van SMMMO) Başkanı İbrahim Şahin, ertelenen Nisan ayı vergi ödemelerinde 27 Ekim tarihinin son tarih olduğuna dikkat çekerek, mükellefleri ödemelerini yapmaları konusunda uyardı.

SİYASET 27.10.2020 10:16:59 0
Şahin: Bu tarihi kaçırmayın!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Koronavirüs salgını nedeniyle Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Vergi Usul Kanunu hükümleri uyarınca mücbir sebep kapsamına alınan muhtasar ve katma değer vergisi (KDV) ertelemelerinin ödeme süresi bugün (27 Ekim Salı) doluyor.  

MAYIS VE HAZİRAN AYI İÇİN DE ERTELENMİŞTİ

Bakanlık tarafından, “Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi” kapsamında yapılan uygulama ile Nisan ayında verilmesi gereken KDV ve muhtasar beyannameleri için vergilerin ödeme dönemi 27 Ekim’e, mayıs ayında verilmesi gereken beyannamelere yönelik ödemeler 27 Kasım’a, haziran ayında verilmesi gereken beyannameler de 28 Aralık’a ertelenmişti.

KİMLERİ KAPSIYOR?

Söz konusu uygulama ise ticari, zirai ve mesleki kazanç yönünden gelir vergisi mükellefiyeti bulunan, salgından doğrudan etkilenen ya da İçişleri Bakanlığınca alınan tedbirler kapsamında geçici süreliğine faaliyetlerine ara verilen iş yerlerinin olduğu sektörlerde faaliyette bulunan mükellefleri kapsıyor.

“BEYANNAMELERİNİ VERSİNLER”

Van SMMMO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şahin, Van’daki mükellefleri uyararak son tarihi kaçırmamalarını istedi. 
Ertelemelerin mükellefler için önemli bir fırsat yarattığını belirten Şahin, “Pandemi döneminde sağlanan bir fırsattı. Çok iyi de oldu. Bu ödeme için 27 Ekim günü de son gündür. Mükellefler unutmasın, beyannamelerini mutlaka versinler” diye konuştu. 

Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi