Saadet Partisi'nden İpekyolu için iddialı aday

Saadet Partisi, Van’ın merkez İpekyolu ilçesinde belediye başkan adayı olarak Van'ın tanınan isimlerinden iş kadını Asena Türkoğlu Ateş'i aday gösterdi.

SİYASET 17.02.2019 19:58:55 0
Saadet Partisi'nden İpekyolu için iddialı aday
Tarih: 01.01.0001 00:00

31 Mart'ta yerel seçimlerine bir buçuk ay gibi kısa bir süre kaldı. Seçime girecek siyasi partiler de bu kapsamda listelere son şeklini veriyor.  Saadet Partisi de Van'ın en önemli ilçesi olan İpekyolu için belediye başkan adayını il binasında yaptığı basın açıklaması ile kamuoyuna duyurdu. SP'nin İpekyolu belediye başkan adayı iş kadını, Van'ın tanınmış simalarından olan Asena Türkoğlu Ateş oldu.

Saadet Partisi Van İl Başkanlığında yapılan tanıtım toplantısına İl Başkanı Özay İlhan, İpekyolu Belediye Başkan Adayı Asena Türkoğlu Ateş ve çok sayıda partili katıldı. 

SP BAŞKANI ÖZAY İLHAN: İLİMİZ DE ÜLKEMİZ DE ÇARESİZ DEĞİLDİR

İl Başkanı Özay İlhan, Van'ın iki kutuplu bir siyaset iklimine maruz bırakıldığını ve bunun kabul edilemeyeceğini belirterek, "Tüm Türkiye'de olduğu gibi ilimizde de iki kutuplu bir siyaset halkımıza dayatılmaktadır. Fakat ülkemizde ve ilimizde insanlarımızın çaresiz olmadığını kamuoyunun ve medyanın insanlara dayattığı alternatifler dışında bir yol olduğunu Saadet Partisi olarak şimdiye kadar yaptığımız tanıtım ve seçim çalışmalarında ortaya koyduk. Bu anlayışla hareket ederek ülkemizin tüm seçim bölgelerinde, tüm büyükşehirlerde tüm il, ilçe ve belde belediyelerinde seçimlere giriyoruz ve bunu gururla ifade ediyoruz. Saadet Partisi 31 Mart seçimlerinde Türkiye'de tüm beldelerde aday çıkaran tek siyasi partidir. İlimizde hem büyükşehirde hem de ilçelerde güçlü adaylarımızı bir bir tanıtmaya devam ediyoruz." dedi.

"DEMOKRASİ SADECE SİYAH VE BEYAZ DEĞİLDİR"

İpekyolu Belediye Başkan Adayı Asena Türkoğlu Ateş de amacının Van'ı en doğru şekilde Türkiye'ye tanıtmak olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: "Demokrasi sadece siyah ve beyaz değildir. Demokrasinin renkleri de vardır. Bizde bu renklerden biriyiz. Van halkı çaresiz değildir. Çare vardır. Tertemiz duygularımızla inancımızla, azmimizle siz güzel insanlara cennet Van'ı tanıtmak ve yönetmek bizlerin görevidir. Adaylığımın tek sebebi de budur. Gelin güzel yarınlara ve özgürlüğe beraber yürüyelim." 

ASENA TÜRKOĞLU ATEŞ KİMDİR   

1991 Van doğumlu olan Ateş, eski Van Belediye Başkanı merhum Salih Türkoğlu’nun ve eski Van milletvekili merhum Fuat Türkoğlu’nun torunudur. Yıllarca il başkanlığı görevinde bulunan Mustafa Orhan Türkoğlu’nun kızı olan Ateş, lisans eğitimini İzmir Ekonomi Üniversitesi İngilizce Uluslararası İlişkiler bölümünde tamamlamıştır. Avrupa Birliği alanında yüksek lisans yapmıştır.