ROTASI KIBLESI BELLI OLMAYANLAR..

Kutsal değerleri kendi çıkarları için çok iyi kullanır, insanların samimi duygularından istifade ederler.

SİYASET 1.09.2020 21:06:01 0
ROTASI KIBLESI BELLI OLMAYANLAR..
Tarih: 01.01.0001 00:00

ROTASI KIBLESI BELLI OLMAYANLAR..

Dostlar;

Yaşamış olduğumuz evrende insan diye adlandırılan canlıların fiziksel farklılıkları YARADANIN iradesidir. Lakin karakter diye nitelendirilen kişilik farklılığı YARATILANIN kendi iradesidir. Allah bütün insanları temiz ve günahsız olarak yaratır. O yaratıklar zaman sürecinde kendi karakterlerini oluştururlar. Hatta bazıları ölünceye kadar maalesef karakterden mahrum kalır. Ticarette, siyasette, komşuluk, arkadaşlıkta velhasıl hayatın her evresinde bu karaktersiz rotası belli olmayan insan kılıklılarla karşılaşabiliriz. Yola çıkarsın seni satarlar, elinden tutarsın ihanet ederler, sırrını açarsın sırtından vurur, ticaret yaparsın kazık atarlar, siyaset yaparsın ayağını kaydırırlar, oyun oynarsın hile yaparlar.

Bu mahluklar kendilerini hep uyanık zannederler. Diğer dürüst , samimi, sağlam karakterli insanlarıda aptal diye nitelendirirler. Hatta toplumun çoğu kesmi onları haklı bulur. Çünkü arlı arından utanır, arsızın sesi daha gür çıkar.

Bunların bir çizgisi rotası yoktur. Hatta Allah’la kandırdıkları için bu tiplerin bir kıbleside yoktur. Kutsal değerleri kendi çıkarları için çok iyi kullanır, insanların samimi duygularından istifade ederler.

Karakter ölçer bir alet henüz icat edilmedi. Kimseyi kavun misali koklayıp karakteri hakkında karar veremiyoruz. Hayatımızın her aşamasında karşılaşma ihtimalimiz olan bu güvenilmez karakterlerle alakalı araştırmalar neticesinde 12 maddelik bir ölçüt belirlenmiş. Hayatımıza ışık tutar ümidiyle siz değerli okurlarımla paylaşmak istiyorum.

Bazen çok küçük detaylar karşınızdaki kişi hakkında fikir sahibi olmanıza yardımcı olabilir. Peki insanların hangi halleri güvenilmez olduğunu belli eder? Buyurun listemize…

1. Ortam adamı olması :

Herkesle ışık hızıyla kaynaşıp “kardeşim” diye hitap eden adam var ya, o bu işte. Seninle ne ara kardeş seviyesine geldik ki? Samimiyet ile yavşaklık arasındaki ince çizgiyi ayarlayamayan bu arkadaşların pek sağlam pabuç olduğunu söyleyemeyiz.

2. Başkalarının arkasından konuşması :

Sizin yanınızda başkasının arkasından konuşan kişi, başkasının yanında da sizin hakkınızda ileri geri konuşuyor. Kesin bilgi, yayalım.

3. Hatasını kabul etmemesi :

Hatasını kabul etmeyi bir zayıflık olarak gören, bariz haksızken 40 tane bahane uyduran bu arkadaşlar da güvenilmesi gereken en son kişilerdendir.

4. Ateşli bir siyasi parti savunucusu olması :

Siyaset zaten özünde temiz bir iş değil. Bugün ak dediğine yarın kara diyorsun. Hal böyleyken bir siyasi partiyi sadece şahsi çıkarı ve siyasi ikbali için yalakvari savunan birine ne kadar güvenebilirsin ki?

5. Şekilci Olması :

Ambalajına “fazla” önem veren bir insanın içinin boş olma ihtimali de yüksek. İçten içe bir öz güvensizlik de söz konusu olabilir. İlgiye doyumsuzca muhtaç olan bu kişiler de güvenilmezlik listemize üst sıralardan giriş yapıyor

6. Sürekli imaj değiştirmesi :

Psikologlar diyor ki; sürekli imaj değiştirme, değişken bir yapıda olmanın ve oturmamış karakterin belirtisidir. Şimdi böyle birine ben niye güveneyim?

7. Şakayla laf sokması :

Bu tipler var ya, çakalın kralıdır. İçindeki kötülüğü böyle “şaka” yoluyla atarlar. Bir tepki gösterince de “ne var canım şaka yapıyoruz” savunmasıyla kendilerini temize çıkarmaya çalışırlar. Sinsidir bunlar, yılandır. Çıkarın hayatınızdan.

8. Sevgi pıtırcığı olması :

Dünya tozpembe bir yer değil. Gözyaşı ve acı dolu. Bu arkadaş zaten en başta kendini kandırdığı için çok ciddiye alınacak biri değil. “He” deyip geçin buna.

9. İyi zamanlarını başkalarıyla geçirip derdi olunca size gelmesi :

Zor günlerinde sizi tercih etmesi güzel bir şey gibi görünüyor olabilir. Ama mutlu anlarını başkasıyla paylaşıp size sadece negatif duygularını döken insan da pek güvenilir gibi görünmüyor.

10. Hayvan sevmemesi :

Hayvan sevmeyen insanı da sevmez. Masum canlıları sevmeyen birine neden ve nasıl güvenelim ki?

11. Bağırarak konuşması :

Bu arkadaşlar ortamdaki tüm ilgiyi çekmek için büyük harflerle konuşurlar. İlgi odağı olmak için babasını bile satacak olan bu insanlara pek güvenmenizi tavsiye etmiyoruz.

12. Etliye sütlüye karışmaması :

İnsanın bir duruşu, iyi kötü bir tavrı olur değil mi? Ama bu sinsinatilerin yok! Hem size hem de kendine yararı olmayan bu tiplere de güvenmenizi de tavsiye etmiyoruz. Yok öyle aman Ali Rıza Bey ağzımızın tadı kaçmasıncılık!

Mevla’m özü ,sözü ,rotası ,kıblesi belli olanların sayısını artırsın. Bizleri fırıldak mahlukların şerrinden korusun..ÂMİN