Rektör Şevli ve Vali Bilmez’den deprem açıklaması

an Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Hamdullah Şevli sabah saatlerinde katılmış oldukları bir toplantıda Elazığ’da yaşanan yıkıcı depreme ilişkin açıklamalar

SİYASET 25.01.2020 12:59:26 0
Rektör Şevli ve Vali Bilmez’den deprem açıklaması
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Hamdullah Şevli sabah saatlerinde katılmış oldukları bir toplantıda Elazığ’da yaşanan yıkıcı depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Şevli, Van’ın deprem konusunda ve bunun yaralarını sarmak konusunda sahip olduğu tecrübeyi kullanarak Elazığ’a her türlü desteği sunacaklarını belirtirken Vali Bilmez de gece saatlerinde Elazığ’a ilk ulaşan ekibin Van ekibi olduğunu belirtti. 


 

youtube magazin

ŞEVLİ: “FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ İLE GÖRÜŞTÜM”
 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan rektör Şevli “Elazığ’da yaşanan deprem nedeni ile hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ve yaralılara da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Gece saatlerinde Fırat Üniversitesi Rektörü ile görüşerek her türlü imkânı kendilerine sunmuş olduğumuzu belirttim. Deprem acısını yaşayan ve ne olduğunu bilen bir kent olarak Elazığ’a sahip çıkmamız gerekiyor. Bu anlamda desteklerimizi sunmaya devam edeceğiz.” Diye konuştu.


BİLMEZ: “FIRSATÇILARA DİKKAT EDİN”


Van’ın çok iyi bildiği bir afeti yaşamış olan Elazığ’da hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılara da acil şifalar diliyorum. Dün gece saat 02.00 sularında 40 kişilik AFAD ve 10 kişilik UMKE ekibimiz Elazığ’a vararak ilk çalışmaya başlayan ekip oldu. Elazığ’a yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımızı AFAD ve Kızılay üzerinden destek sunmaya davet ediyorum. Bu tarz afetlerde de dolandırıcılara ve bu afetleri fırsata çevirenlere de dikkat edilmesi gerekiyor. Geçen hafta Van’dan bir kişi Ankara’dan bir iş adamını arayarak Van’da sözde sosyal yardım kampanyaları gerçekleştirdiklerini ve daha da ileri giderek kendisinin vali olduğunu belirtmiş ve bu iş adamından 40 Bin TL para almış. Bu yüzden dikkat etmemiz gerekiyor. Benim Van’da olduğum süre boyunca ne belediye ne valilik adına hiç kimse bir iş adamından herhangi bir ad altında yardım talebinde bulunamaz.”

ŞEHRİVAN GAZETESİ