Orhan Miroğlu'ndan çok konuşulacak çıkış: Ahmet Türk'ün yapacağı tek şey..

. AK Partili eski vekil Orhan Miroğlu, HDP'li Ahmet Türk'e sosyal medya hesabı üzerinden flaş bir çağrıda bulundu.

SİYASET 21.10.2019 22:55:24 0
Orhan Miroğlu'ndan çok konuşulacak çıkış: Ahmet Türk'ün yapacağı tek şey..
Tarih: 01.01.0001 00:00

25 ve 26. Dönem Mardin Milletvekili AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, Türkiye’nin dostluğunu isteyen herkesin, bugün yapacakları tek şeyin, PKK’dan silah bırakmasını ve Türkiye’ye karşı kırk yıldır devam eden şiddet ve terör stratejileriyle yürütülen ‘mücadeleye’ son vermesini talep etmek olduğunu söyledi.

"Ahmet Türk’e cevap olsun diye söylemiyorum" diyerek şahsi sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan AK Parti Mardin eski milletvekili Gazeteci Yazar Orhan Miroğlu, Türklerle - Kürtlerin arasındaki siyasi ilişkilerde zaman zaman sancılı dönemlerin olduğunu hatırlatarak ancak Türk halkının en zor zamanda dahi Kürt halkının yanında olduğunu tarihte yaşanan olaylarla örnekledi.

Miroğlu, Halepçe'de, Kobani'de ve Sincar'da yaşanan zulümde Türkiye'nin Kürt kardeşlerinin yanında olduğuna vurgu yaptı.

"Ahmet Türk dahil, Türkiye’nin dostluğunu isteyen herkesin..."
Orhan Miroğlu Sosyal medya hesabındaki paylaşımlarda şu ifadelere yer verdi:

"Sayın Ahmet Türk’e cevap olsun diye söylemiyorum. Türkler ve Kürtler arasındaki siyasi ilişkilerde sancılı dönemler oldu elbette. Ama Türk halkı en zor zamanda Kürt halkının yanındaydı. Halepçe, Kobani ve Sincar zulmünde Türkiye Kürt kardeşlerinin yanındaydı.

Sayın Türk’e ceza evinden sağlık koşulları nedeniyle yardım elini uzatan da Türk milliyetçilerinin lideri Bahçeli oldu. Ortadoğu’da Kürtler’in yüzü Türkiye’ye dönük olmayacak da nereye dönük olacak? Bu gerçeği hatırlattıkları için Kürt aydınları hain ilan edildi ve susturulmadı mı?

Ahmet Türk dahil, Türkiye’nin dostluğunu isteyen herkesin, bugün yapacağı tek şey, PKK’dan silah bırakması ve Türkiye’ye karşı kırk yıldır şiddet ve terör stratejileriyle yürüttüğü ‘mücadeleye’ son vermesini talep etmektir.

Bugün yeniden diyalog talep eden Kürt siyasi aktörleri, diyaloğun, önce silahları ebediyen susturmaktan geçtiğini, ve eğer demokratik siyaset yapmak istiyorlarsa, PKK’nın fikirlerine değil, kendi fikirlerine güvenmeleri gerektiğini bilmeleri gerekir."