Odabaşı: Van için herkes gayret sarf etmeli

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İl Başkanı Semra Odabaşı, "Van'ın sahipsiz olmadığını, sahiplerinin kentte yaşayanlar olduğunu söyleyerek, "Herkes bu kentin kalkınması için gayret göstermeli. Ama halkın seçtiği mi

SİYASET 4.02.2021 10:03:56 0
Odabaşı: Van için herkes gayret sarf etmeli
Tarih: 01.01.0001 00:00

Gazetemizi ziyaret eden DEVA Partisi Van İl Başkanı Semra Odabaşı, ülke ve il gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. İl Başkanı Semra Odabaşı'na, Sosyal İşler Başkanı Mustafa Erat, Yönetim Kurulu Üyesi Erdinç Peker, Halkla İlişkiler Başkanı Servet Cibali, Kadın Politikaları Başkanı Afet Kuşman Özkaçmaz eşlik etti.

"VAN'DA İYİ BİR TEŞKİLATLANMAYA GİTTİK"

Van'da kurucu olan 7-8 isimler mazbatalarını aldıklarını söyleyen Semra Odabaşı, "Kurucu arkadaşlarımızla çok güzel bir birlikteliğimiz oldu. İlk olarak hemen teşkilatlanmaya girdik. Liyakat sahibi, toplumda söz sahibi olan, düzgün ailelere mensup insanlarla teşkilatlanmaya gittik. Birçok ilçemizi ziyaret ettik. İnsanlara dokunmak, onlarla tanışmak çok keyifli oldu. Teşkilatlanmamızın belli bir kısmını yaptıktan hemen sonra kongremizi yaptık. Genel Başkanımızın katılımıyla çok güzel ve yüksek katılımlı bir kongre gerçekleştirdik. Genel Başkanımız beraberindeki kabinesiyle Van'a adeta çıkarma yaptı. Bu anlamda daha keyifle çalışmaya başladık. Sadece 2 ilçemizde teşkilatlanmadık. Geri kalan ilçelerimizde bizde başvuruları değerlendirip, en uygun kişiyi seçeceğiz. Kafamızda belirlediğimiz bir isim var. İpekyolu ilçemize de en kısa sürede inşallah atama yapacağız" ifadelerini kullandı.

"ESNAF BÜYÜK SIKINTI YAŞIYOR"

Ülke genelinde olduğu gibi, Van'da da esnafların büyük sıkıntı yaşadığını belirten Odabaşı, "Esnafa dokunmak lazım, onları dinlemek gerekiyor. Bizim ilk sıradaki sorumuzu ekonomi, ikinci sırada da hukuk var. Bunlar birbirinden ayrılmaz iki parçadır. Ekonomide iyi seviyede değiliz. Ekonomide çok kötü gidiyoruz. Esnafı dinlemek boynumuzun borcu ve görevimiz. Esnafa dokunduğumuzda bin ah işitiyoruz. Esnaflar çok zor durumda. Esnafa verilen desteklerde çok geç kalındı. Birçok esnaf iflasını vermiş durumda. Verilen desteklerin artık faydası yok. Çok geç kalındı. Esnafı perişan ettiler. Yeniden ayağa kaldırmak zaman alacak. Pandemi sürecinde de esnafı rahatlatacak destekler göremedik. Kredi ertelemeyle esnafı ayakta tutamazsınız. Hibeler tam olarak açıklanmadı" dedi. Van'a gelen bakanların haberini gökteki helikopterlerin turlamasından öğrendiklerini dile getiren Semra Odabaşı, "Gizli gizli müjdeler aldığımızı düşünüyorum. Bu müjdelerin kente yayılması gerekiyor. Gece gelip birilerine müjde verip gidiyorlar. Biz daha önce böyle müjde hiç almamıştık. Müjdeler halka verilir. Bakanların gelişini helikopterlerin uçuşundan anlıyoruz. Yâda şehirde alınan güvenlik önlemlerinden öğreniyoruz. Gayeleri müjde vermek ise, esnafı dolaşıp verebilirlerdi. Allah bize nasip ederse, biz müjdelerimizi öyle vereceğiz" dedi.

"KUCAKLAYICI BİR EKİBİMİZ VAR"

Ekiplerinde çoğulcu ve kucaklayıcı bir kesimin olduğunu söyleyen DEVA Partisi İl Başkanı Odabaşı, "Her renkten insan var. Birlikte oturabiliyoruz. Partimizin yönetiminde uyum söz konusu, çoğalmak hedefimizdir. Gittikçe de çoğalıyoruz. Ekibimizde her meslek kuruluşundan kişi var. İl yönetimin de bulunan arkadaşlarımızın hepsi yüksek tahsilli insanlardır. Çoğulcu bir ses var. Partileri düşman olarak değil, rakip olarak görüyoruz. Biz eğer onları düşman olarak görürsek, önce kendimize ters düşeriz. Hepimiz bu memleketin çocuğuyuz. Ortak amacımız bu memleket için en güzel siyaseti yapmak. Temel hedefimiz budur. Bir ağacın yeşermesini istiyorsak, beraber su vereceğiz. Beraber su vereceğiz, beraber altını temizleyeceğiz ve beraber altında gölgeleneceğiz. Güzel olan budur. Birbirimize yabancı değiliz ve aynı memleketin çocuklarıyız. El ele verip bu memleket için beraber çalışmamız gerekiyor. Van yıllardır ihmal ediliyor. Çok ihmale uğramışız. Her şeye rağmen bu millet hem ülkesini seviyor, hem de ait olduğu değerleri çok seviyor" diye konuştu.

"VAN'A HİZMET GELMESİ İÇİN KARARLI OLUNMASI GEREKİR"

Milletvekillerinin daha aktif olması gerektiğini söyleyen Odabaşı, "Herkes Ankara'ya Van'a en güzel hizmeti götürelim düşüncesi ile gidiyor. Ama maalesef bunu bir türlü Van'a getiremedik. Diğer illerin milletvekilleri, temsilcileri, belediye başkanları gidip alıp geliyorlar. Benim ilimin buna ihtiyacı var, demesini bilmeliyiz. Bunu almak için geldim, almadan da gitmeyeceğiz demeliyiz. İnsanların bu kararlılıkta olması gerekiyor. Kararlı olursak, Ankara'da tuttuğumuz koparıp getiririz. Bu benim ilimin ihtiyacıdır, bunu götürmek zorundayım diyen yok. Birileri bu size yeter diyor ve bizde tamam deyip geliyoruz. Yıllardır çözülmeyen bir çevre yolumuz var. Otogar, stadyum, sebze hali gibi önemli sorunlarımız yıllardır süre geliyor. Türkiye'nin diğer bütün illerinde inanılmaz otogarlar var. Gurur duyacağımız bir hiçbir iş yok. Vanlılar, Van'ın sahibi yok diyor. Van'ın sahibi biziz, Van'ın sahibi bizim verdiğimiz oylardır. O oyların sahibi bizim elimizi, gözümüz ve kulağımızdır. Van'ın sahibi Van'da yaşayan herkestir. Buda doğru yere gidecek olan oylarla mümkündür. Herkes verdiği oyun hakkını istemeli. Hesap sormasını bilmeliyiz. İnsanlar sahip olduğu ilin bilincine varmalı, birlikte istemeli ve birlikte keyfini yaşamalı" dedi.

"VAN'DA İŞSİZLİK BELLERİ BÜKÜYOR"

Kentteki işsizliğe vurgu yapan Başkan Odabaşı, "Van'ın en büyük sorunu ekonomidir. Ekonomideki sorunun büyümesinin en büyük nedeni ise işsizliktir. Partimiz içerisinde Girişimcilik Başkanlığı kurduk. Bu sadece Van için geçerli. Bu girişimcilikle beraber, küçük sermayelerle, el birliği ile kendi iş yerimizi kurup, orada gençlerimizi istihdam edip, kendi işini kurmayı, kendi işini büyütmeyi ve ile yansıması için böyle bir yola çıktık. Bunu bir rol model olarak hedefliyoruz. Artık el ele vereceğiz. Bu zamanda artık babanın oğula, oğulun babaya faydası yok. Biz bunun gerektiğinin farkındayız. Böyle bir oluşumla başlıyoruz" dedi. Erken seçim konusuna da değinen Odabaşı, "Yazın gelişi bahardan bellidir. Şuan ki durumda ülkenin bir yere varamayacağı çok net ortadadır. Halkın mağduriyetinden dolayı, halkın istediğinden dolayı istesek de, istemesek de bir seçime gidilecektir. İnsanların sabrının artık kalmadığını görüyoruz. İnsanlarda biran önce seçim yapılsın isteği var. Bizi kurtarın şeklinde bir teveccüh var. Seçim bizim için bir ihtimaldir. Fakat halkın ihtimale bırakmak istediğini görüyoruz. Halk altık bu işi, ihtimale,

"KAPIKÖY, TEDBİRLER ALINARAK AÇILMALIDIR"

Van'ın İran sınırındaki kapısı olan Kapıköy'ün mutlaka açılması gerektiğini söyleyen Semra Odabaşı, "İran, Van için gereklidir. Türkiye'de diğer illerde sınır kapıları açıkken, Van Kapıköy Sınır Kapısı hala kapalı. Buna bir mantık veremiyoruz. Kimse iline zarar vermek istemiyor. Van'ın adeta cezalandırıyorlar. Biz bunu daha önce gündeme getirdiğimiz için, bizi terörist ilan ettiler. Eğer ilimizin refahı, huzuru, mutluluğu için, bereketli kazancı için, ailelerin gelir seviyesinin artması için, bu zor durumdan kurtulmak için ben terörist oluyorsam, olayım. Kimin dilinde terörist olmuşuz? Biz devletimize bağlı insanlarız. A veya B kişiler tarafından terörist ilan ediliyorsak, varsın olsun hiç önemli değil. Bu kapı kontrollü veya kademeli bir şekilde açılmalı. Bu şekilde bir sorun olacağını zannetmiyorum. Sorun olacaksa, diğer illerin kapıları neden açık? İran'dan İstanbul'a giden turistler tekrar uçakla Van'a geliyor, aynı şekilde Van'ı dolaşıyor, o zaman bir sıkıntı olmuyor, ama kapı açıldığında sıkıntı oluyor. Bunun mantığı yok. Aklın yolu birdir. Bir partiye yaranmak için ildeki insanları mağdur etmeyelim. Böyle bir yanlış olmaz. İliniz için en iyisini isteyin ama hangi partide kalırsanız kalın, o bizi ilgilendirmiyor. İlin iyiliği, geleceği için, kazancı için, huzur ve refahı için ne gerekiyorsa onu da hep beraber el birliği ile yapacağız. Bu memlekete hep beraber sahip çıkacağız" ifadelerini kullandı.