Nikahın tecavüz kabul edildiği tek ülke! Türkiye.. 8 bin evli mağdur

Sayıları 8 bine ulaşan genç evlilik mağdurları Yeni Yasama Yılı'nın başlaması ile birlikte yetkililere seslenerek, "Onlar bizim eşimiz, tecavüzcü değil!" ifadelerini kullandı.

SİYASET 2.10.2019 10:24:46 0
Nikahın tecavüz kabul edildiği tek ülke! Türkiye.. 8 bin evli mağdur
Tarih: 01.01.0001 00:00

Evlendiğinde 15 yaşında olan ve açılan kamu davası neticesinde eşine 19 yıl hapis cezası verilen Celile Çukur, eşi ile 15 yaşındayken kaçarak evlendiğini söyleyen genç evlilik mağduru Çukur, yaşadıklarını şöyle anlattı:

'O benim tacizcim değil, eşim'

"Ailem bana küserek eşimden şikayetçi oldu. Yakalandı ve 18 ay hapis yattı. Daha sonra ailemle eşimin ailesi barıştı ve şikayetlerini geri çekti. Sonrasında da mahkeme kararı ile resmi nikahımız kıyıldı. Eşim hapisten çıktı. Artık mutlu bir yuvamız olmuştu."

"Bütün problemlerimizi çözdükten sonra hakkımızda kamu davası açılmış. Mahkeme de önceleri şikayetçi olan ailem de ben de defalarca ifade ettik. Yuvamda mutlu olduğumu eşimden hiçbir şikayetim olmadığını söyledim. Mahkeme sürecinde hamileydim. Eşime 'çocuğa yönelik cinsel istismar' suçundan 19 yıl hapis cezası verdiler. O hapse girdikten sonra çocuğum dünyaya geldi. Şu anda 1 yaşında. Babasını hiç görmedi. Ben Konya'da yaşıyorum eşim Tarsus Cezaevi'nde. Yetkililerden uzanacak bir yardım eli bekliyorum. O beni taciz eden adam değil, eşim."

Sayın: Bu yasa bizi korumuyor

Genç evlilik yaptığı gerekçesi ile eşi resmi nikah kıyıldıktan 6 yıl sonra hapse atılan Gizem Sayın da "Ben mahkemeye gittiğim her zaman kendi rızamla evlendiğimi söyledim." dedi. 5 ve 7 yaşlarında iki çocuğu olduğunu vurgulayan Sayın, şöyle feryat etti:

'Ne olur bize eşlerimizi geri verin'

"Şu anda 7 yaşında olan oğluma hamile kaldığımda muayene için gittiğimiz doktor tarafından şikayet edildik. Jandarma gelerek eşim ile benim ifademi aldı. Ailemiz tarafından kimse şikayetçi olmadı. Şikayetçi olmamamıza rağmen devam eden kamu davası 6 yıl sonra (2018'de) sonuçlandı. Eşim 'çocuğa yönelik cinsel istismar' suçundan 6 yıl 8 ay hapis cezası aldı. Kendisi 1 yıldır cezaevinde."

Şenlikoğlu müjde vermişti ama ilk yargı paketinde yer almadı

Yazar Emine Şenlikoğlu mağdurlara şu müjdeyi vermişti:

"Genç evlilik mağduru erkekler 3 aya kalmaz cezaevinden çıkacaklar. Sayın Cumhurbaşkanımızın, 'Bu sorunu çözün.' talimatı verdiğini öğrendim."