Mustafa İslamoğlu'na Hz. Hatice üzerinden iftira atan tarikatçıların yalanı ellerinde patladı

Mustafa İslamoğlu'nun FETÖ'yü ve FETÖ'nün izinden giden tarikatçıları anlattığı Siretü'l-Kur'an dersinden sonra tarikatçıların saldırya geçmeleri bekleniyordu. İslamoğlu'nun Hz. Hatice'nin faziletleri

SİYASET 29.07.2019 20:52:03 0
Mustafa İslamoğlu'na Hz. Hatice üzerinden iftira atan tarikatçıların yalanı ellerinde patladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Mustafa İslamoğlu'nun kendilerine FETÖ'cü demesi pek bir ağırlarına gitmiş olmalı ki alelacele bir videodan cımbızladıkları görüntüler üzerinden saldırıya geçen tarikatçılar her zaman olduğu gibi çuvallamak zorunda kaldılar.

Mustafa İslamoğlu cımbızlanan videoda Hz. Haticeye "iki kocadan arta kalan" derken aşağılamıyor,toplumda "iki kocadan boşanmış dul kadınların" yaptıkları evliliklerdeki uyumsuzluğun aksine peygambere sadakati ve peygamberimizin de kendisinden memnuniyetini açıklıyordu.

Islamoğlu anlatırken  konunun daha iyi anlaşilması için konuya kendini öylesine kaptırır ki bazen duygusalaşıp bu tür tepki alan çıkışlar yapar. Bu  her zaman böyle oldu ve öncede böyleydi. Ama İslamoğlu ne kadar kendini kaptırsa da tarikat/tasavvufçuların transa geçtiği anda ettiği şirk ve küfür sözleri bu güne kadar etmedi. Geleceği elbette Rabbim bilir. Allah kimsenin ayağını kaydırmasın, dilini bozmasın. 

Her ne kadar tarikatçılar cımbızlama yapsa da 2012'de Mustafa İslamoğlu'nun Hz. Hatice hakkında saygı dolu ifadelerle peygamberimizin eşleri ve evliliklerini anlatımı tarikatçıların iftiralarıyla bir kez daha başbaşa kalmalarını sağladı.

Olayın gelişimine bakmadan önce tarikatçılara önce aynaya bakmalarını daha sonra başkalarına saldırmalarını hatırlatıyoruz.

TARİKATÇILAR ÖNCE AYNAYA BAKIN

Tarikatçılar bakalım kendi mahallelerindeki şu küfür ve şirk ifade ve eylemlerine de aynı tepkiyi  verecek mi?

-Mahmut Ustaosmanoğlu canını almaya gelen Azrail'i kovmuştur.

-Menzil'in yalancı şeyhi meleklere saman taşıttırdı.

-Menzil'in yalancı şeyhi kalplerde geçeni bildi.

-Hace Ahrar denen sapık, "Şeyhin hayalini düşünmek Allah'ı zikirden daha faziletlidir."

-Abdülkadir Geylani tavuğu diriltti.

-Şahı Nakşıbend, "Benim Allah ile sözleşmem var. Bana cemalini göstermeden, benim müridlerimi kendi ellerimle cennetine koymadan hiçbir cennet nimetinden istifade etmeyeceğim."

-(Gaybe müttali böyük ilah) Mahmut Ustaosmanoğlu, "Evladı İsmailağa medreselerinde okuyan anne babanın kabir azabı çekmediğini gördüm."

-Ultrason yanılır ama Mahmut Ustaosmanoğlu yanılmaz. Mahmut amca annenin karnındaki bebeğin cinsiyetini bildi.

-Kıllı şeytanın zinası için Mahmut Ustaosmanoğlu -Cebrail'e gerek kalmadan bir peygamber olarak- Allah ile görüşüp Allah'ın 'Kıllı Şeytan'ı bana bırakın' dediğini aktardı.

-Menzilcilerin Minah adlı kitabından, "Şeyhe tabi iki mürid (alim) konuşuyordu: 'Şeyhimiz sana namazı kılma, dese ne yaparsın.' Alim olan mürid: 'İstemeyerek de olsa terkederim.' Diğer alim mürid, "Ben gönül hoşluğu ile namazı terkederdim."

-İmamı Rabbani, "Allah'ı kadının cinsel organlarında gördüm."

-Cübbeli Ahmet'ten 130 liraya Hz. Muhammed'i rüyada gösteren terlik..

-Cübbeli Ahmet'ten kabir ateşinden koruyan yanmaz kefen...

-Cübbeli Ahmet, "Peygamberin sümüğü pis olur mu? Sümüki şeriftir o.." Sonra başka programda döner ve "Ben ne zaman sümiki şerif dedim. Sümük şerif olur mu? Mustafa İslamoğlu'nun iftirası bu..."

-Cübbeli Ahmet'ten kalkmayan penisler için "Ayetlerden derleme penis kaldırma duası"

-Cübbeli Ahmet Hz. Adem'in yaratılışını İncil ve Tevrat'tan alıntılarla anlatıyor.

-Said Nursi dahil tüm tarikat erbabı, "Yetiş ya Abdelkadir Geylani" deyip ölüden yardım diliyor.

-İhsan Şenocak, "Kur'an meali okumak imansızlıktır."

-İhsan Şenocak, "(ölmüş) Allah Resulü'nün ruhaniyatından yardım istenebilir."

-İhlasın fetvacısı Osman Ünlü, "Tefsir okumak sapıklıktır."

-Osman Ünlü, "Çocuklarla camileri kerhaneye döndürdüler."

-Osman Ünlü, "Allah'ın ipi fıkıhtır."

-Osman Ünlü, "Mehmet Akif Ersoy, Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır, Ömer Nasuhi Bilmen, Ahmet Hamdi Akseki sapıktır."

-Şeyh Abdülhakim el-Huseyni, "İbrahim Ethem kendinden genç ve güzel bir kadın isteyen mürşidine karısını getirir ve sunar. Şeyhi de ona halifelik verir. İbrahim ethem bunun üzerine zamanın evliyası olur."

-İmamı Rabbani, "Allah ile rüyada ve doğrudan görüştüm."

-İmamı Rabani, "Hızır ve İlyas ile görüştüm"

-İmamı Rabbani Belh şehrinde abdest suyumuzu verdik müridler içtiler.

-Abdülkadir Geylani, "Mürşidinizi karılarınızın veya kızlarınızın üstünde görürseniz dönün gidin. Yine görürseniz gözlerinizden şüphelenin. Üçüncü kez görürseniz şeyhinize tövbe istiğfar ile dua edin."

Bu ve benzeri tasavvufta o kadar çok sapık örnek var ki buraya sığdırmamız mümkün değil. Kendi sapıklıklarını, şirklerini, küfürlerini görmeyen tarikatçılar bugünlerde Mustafa İslamoğlu'nun Peygamberimizin şehvetine düşkün olmadığını, Hz. Hatice'ye verdiği değeri ve Hz. Hatice'nin faziletini anlattığı canlı yayın konuşmasını cımbızlayıp alarak kendilerini rahatlatmak derdindeler.

12 Aralık 2012 tarihinde Mustafa İslamoğlu'nun Peygamberimizin evliliklerinden söz ederken Hz.Hatice'ye olan muhabbeti ve saygısını ağlayarak dile getirdiği video...

İSLAMOĞLU NE DEDİ EHLİ SÜNNET TARİKATÇILAR NE ANLADI?

Mustafa İslamoğlu'nun canlı yayında Hz. Hatice'nin evlilik öncesi halini anlatma babından "iki kocadan arta kalan kadın" tasvirini EHLİ SÜNNETçi hurafe ehli, sözün anlamını da saptırarak "iki kocanın artığı"şeklinde iftira ile değiştirip diline dolamış durumda.

Mustafa İslamoğlu'nun normal bir sözünü bile "artığı" şeklinde anlayacak kadar anlama özürlü tasavvuf/tarikat ehlinin Kur'an Ayetlerini doğru anlamalarını elbette beklemiyoruz. Beklemiyoruz.. Çünkü adamların zaten Kur'an ile işleri yok ve Allah adeta kitabını bunlardan koruyarak uzak tutuyor.

Oysa İslamoğlu, Hz.Hatice'yi aşağılamanın ötesinde toplumsal bakışla bir durum değerlendirmesi yapıyor. Toplum dilinde Hz. Hatice gibi bir kadının tercih edilebilir olmamasını anlatan İslamoğlu, "Şehvetine düşkün olsa peygamber gider Mekke'nin kızlarını alırdı ama Hz. Hatice'yi izdivaca uygun gördü. Hz. Hatice'de ne büyük kadın ki diğer dul kadınlar gibi peygambere hayatı dar etmenin ötesinde bekar kızlara taş çıkartırcasına peygamberin övgüsüne mazhar olan 25 yıllık örnek bir evlilik yaptı." deyip Hz. Hatice'yi övmüştür.

Yani İslamoğlu konuşmasında iki kocanın terekesinden olan dul kadınların yaptığı evliliklerin çoğunlukla boşanmayla, erkeğine hayatı dar etmesiyle tanınan halinin aksine Hz. Hatice'nin ne kadar hayırlı bir eş olduğunu anlatmaktadır.

Tarikatçıların çarpıtarak sosyal medyada paylaştığı, Mustafa İslamoğlu'nun Hz. Hatice ile Peygamberimizin evliliğinden söz ettiği video...

Diğer taraftan bir söze bir de sözü edene bakılır.

Mustafa İslamoğlu'nun Allah Resulü'ne ve pak aline karşı saygı ve hürmetinin tarikatçıların fevkinde olduğu su götürmez bir gerçek. 

Laf cımbızlamayı pek bir seven iftiracı tarikatçılar dönüp youtube'den araştırma  yapsalar İslamoğlu'nun yukarıda  yayınladığımız 2012'deki videosunu görecek ve Hz. Hatice'yi nasıl övdüğünü anlayacaklardı.

TARİKATÇIYI DAVAR SÜRÜSÜNE SOKARSAN

Ama tarikatçılar koyun sürüne girip içinden almaları gereken kurbanlık koyunu almak yerine her zaman olduğu gibi kurbanlık koyun diye davar köpeğini almayı tercih etti.

Konu İslamoğlu açısından belki maksadını aşan ifade olup dini değeri bakımından günah bile değilken; tarikatçıların verdiği tepki tam bir facia..

Cümleyi bağlamından koparmanın ötesinde konuşanın niyetini gözardı ederek yaptıkları kamuoyu protestosu ile 1- Allah'ın "fitne adam öldürmekten beterdir" ayetinin aksine davranarak haram olan fitne fiiliniişlerken 2- edilen küfürlerle de tarikatçılar küfretme şeklinde günah fiilini, 3- Kendilerinden daha güzel bir şekilde Kur'an ve Peygamberi anlatan bir alimi halkın gözünden düşürmekle ilmin kitlelere ulaşmasına engel olmak gibi feci bir cürüm işlemiş oldular.

Şimdi tarikatçıların cevaplaması gereken soru şu: "İslamoğlu belki maksadını aşan bir ifade de bulundu. Peki sizin yaptığınız küfürlerin dini değeri ne?"

Bu mu sizin tasavvuf ahlakınız?

Hep diyoruz ya...

Tasavvuf batıl bir din...

Tasavvuf bir kanalizasyon...

Tasavvuf İslam ahlakını dejenere eden, tasavvufa giren müslümanın gayri meşru pisliklerini meşrulaştıran şeytani bir yol...