Murat Karayılan PKK’nın İşçi Katliamını Savundu

“Avrupalı ve Rus turistler Türkiye’ye gelmesin” OKU, YORUMLA ve PAYLAŞ ==> https://www.vansiyaseti.com/siyaset/murat-karayilan-pkknin-isci-katliamini-savundu-h66101.html VAN SİYASETİ PKK yöneticilerinden Murat Karayılan, Şırnak?

SİYASET 22.06.2020 20:36:16 0
Murat Karayılan PKK’nın İşçi Katliamını Savundu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Sterk Tv’deki bir programda konuşan Murat Karayılan, PKK’nın Silopi’de katlettiği işçilere ilişkin, “Bunlar korucu mudur, kontra mıdır, yoksa söyledikleri gibi işçi midir, bilmiyoruz. O yüzden şimdi bir şey belirtemem ama Haruna halkımız bilmelidir ki; biz oradaki sivil insanları bilerek hedeflememişiz. Arkadaşlarımızdan olayın nasıl olduğuna dair henüz bilgi almadık fakat o mayın bizim tarafımızdan patlatılmışsa oraya yapılmak istenen yolun yapılmasını engellemek içindir.” açıklamasını yaptı. 
Hem ölen işçilerin aslında kim olduklarını bilmediğini hem de bilerek sivil insanları hedef almadıklarını ifade eden Karayılan, aslında çoktan kararını vermiş bile. İşçiler olsa olsa ya işbirlikçi haindir ya da kontradır! PKK, sivilleri hedef alsa da bilerek yapmamıştır!

İnsan aklıyla alay eden bir üslupla vakayı değerlendiren Karayılan ve PKK yöneticilerinin alıcısı çok anlaşılan. PKK, yaptığı her katliam sonrası açıklamalarıyla ikna olmaya çoktan hazır olan Sol-Sosyalist kitlelerin gönlüne su serpiyor adeta. 

Karayılan Buyurdu: “Yollarda ve Barajlarda Dolaşmayın”

Devletin Cudi Dağı’na yol yapmasını tarihe ve Kürtlere karşı suç olarak gören Karayılan, “Askeri yollarda ve barajlarda çalışmayın.” diye buyurdu! 

Karayılan artık uyarısını yaptığına göre, o yollarda veya barajlarda dolaşıp bir mayına basan sivillerden PKK sorumlu olur mu? Örgüt yöneticileri, çoğu saldırı sonrası, “Biz demiştik zaten, biz uyarmıştık” gibi klasik cümleleri hangi ruh haliyle sarf ediyorlar zannediliyor? Siviller de biraz insaflı olsun. Örgütte doğru dürüst eylem yapacak yer bırakmıyorlar ki. Her yere gidiyorlar!

“Avrupalı ve Rus turistler Türkiye’ye gelmesin”

Karayılan, “Biz bu dönemde Avrupa halkının, Rusya halkının Türk devletinin Kürdistan halkı üzerinde uyguladığı soykırım siyasetini görmesini ve turist olarak Türkiye’ye gelmemesini istiyoruz. Türkiye’ye geldiklerinde harcadıkları her dolar, mermi olup Kürt halkına dönüyor. Bu yüzden Türkiye’ye gelmemelidirler. Eğer Türkiye’ye gelirlerse ve bir zarar görürlerse biz bundan sorumlu olmayız” dedi.
Avrupalı ve Rus turistleri Türkiye’ye gelmeyin diye tehdit eden Karayılan, artık uluslararası sivilleri de hedef tahtasına koydu. PKK aleyhinde olumsuz bir ifade kullanmamak için kırk takla atan Avrupa ve örgütle kirli ilişkilere sahip olan Rusya endişelenmesin hiç! PKK hiç sivillere zarar verir mi?

Yahya Fırat / Haksöz-Haber