Murat Karayılan Öcalan'a Karşı Çıktı: HDP Kararını Vermiştir

Fırat Haber Ajansı'nda yer alan röportaja göre Karayılan "İstanbul'daki seçimlerin bir referanduma dönüştüğünü ve HDP ile diğer demokratik kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarının kararını verdiğini" söyledi. Kayna

SİYASET 22.06.2019 10:46:23 0
Murat Karayılan Öcalan'a Karşı Çıktı: HDP Kararını Vermiştir
Tarih: 01.01.0001 00:00

PKK yöneticilerinden Murat Karayılan, “Bütün Kürt insanlarımızın ve demokrasiden yana olan bütün Türk, Kürt ve her topluluktan insanlarımızın bu gerçeklikleri düşünerek, ellerini vicdanlarına koyarak AKP-MHP’yi İstanbul’da bir kez daha yeneceklerine inanıyorum” dedi.

Fırat Haber Ajansı'nda yer alan röportaja göre Karayılan "İstanbul'daki seçimlerin bir referanduma dönüştüğünü ve HDP ile diğer demokratik kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarının kararını verdiğini" söyledi.

Karayılan Şimdi Türkiye’de de AKP-MHP ve Ergenekon rejimi bir tehlikedir. 31 Mart seçimlerinde bu tehlikeyi bertaraf edecek gücün de Kürtler ve dostları olduğu açıktır. Kürtlerin ezici gücü, İstanbul’da da belirleyicidir. " dedi.

Hollanda basınına konuşan KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık da "AKP-MHP ittifakı, İstanbul’da kaybederse Türkiye'de yeni bir siyasal süreç, yeni bir dönem başlar; demokratikleşmenin önü açılır." diye konuştu.

Öcalan'dan 'tarafsızlık' çağrısı yapılmıştı

Anadolu Ajansı'nın dün akşam servis ettiği haberde PKK lideri Abdullah Öcalan'ın HDP'ye istanbul seçimleri konusunda 'tarafsız olma' çağrısında bulunduğu belirtilmişti.

HDP tarafından bugün yapılan açıklamadaysa seçim stratejilerinde bir değişiklik olmadığı, İstanbul'da Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu'nu desteklemeye devam edecekleri belirtilmişti.