Müdür İnanç’tan, Van’a birincilik kazandıranlara ödül…

Osmanlı Türkçesi yarışmasında il birincisi olarak, Ankara’da yapılan Türkiye Finallerinde Van’a iki birincilik kazandıran; Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yurtlarında barınan iki kız öğrenciye, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevz

SİYASET 25.03.2019 13:42:24 0
Müdür İnanç’tan, Van’a birincilik kazandıranlara ödül…
Tarih: 01.01.0001 00:00

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı’nın Türkiye geneli ortaklaşa düzenlediği ve ilk başvuruda 39 bin 660 kişinin başvurduğu “KYK’lı Gençler Osmanlıca Yarışıyor” yarışmasının Van etabında finale çıkarak birincilik ile dereceye giren ve Ankara’da ise 8 bin 500 kişinin finale kaldığı Osmanlı Türkçesi Türkiye Final Yarışmasına katılarak ilimize iki birincilik kazandıran; Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yurtlarında barınan iki kız öğrenciye tabletleri hediye edildi.

           Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında kalan öğrencilerin ders dışı zamanlarını verimli bir şekilde değerlendirmeleri milli, manevi, bedensel, yönden gelişimlerine destek olmak, birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmek, dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve öğrencileri kötü alışkanlıklardan korumayı amaçlayan faaliyetler kapsamında 2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılında düzenlenen Osmanlı Türkçesi yarışmasının Van ayağında 457 öğrenci katıldı.

           Van Zeve İlköğretim Okulunda düzenlenen ve çekişmeli geçen yarışma sonunda tam puan alarak il birincisi olan Aişe Sıddıka Yurdu öğrencisi Medine Gelincik ve Ümmü Eymen Kız Öğrenci Yurdu öğrencisi Harika Yalçını, makamında ağırlayarak kutlayan, Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, şampiyon öğrencilere ise tablet hediye etti.

           Öğrencilerle bir süre sohbet eden İl Müdürü İnanç, öğrencilere başarılarının devamını diledi.

Hediye takdimi sırasında konuşan İl Müdürü Nevzat İnanç; “İl Müdürlüğümüze bağlı yurtlarımızda kalan öğrencilerimizin ders dışı zamanlarını olumlu değerlendirmek adına düzenlenen eğitimlerden biri de Osmanlıcadır. İlimizde yapılan il finali yarışmalarında birinci olarak, Ankara’da yapılan Türkiye finalinde ise ilimize kadınlar kategorisinde iki birincilik kazandıran öğrencilerimizi yürekten kutluyorum. Özellikle öğrencilerimizi Osmanlı Türkçesi ile buluşturarak bin yıllık kültür, medeniyet, edebiyat ve tarihimiz hakkında bilgilendiren öğretmenlerimizi ve yurt müdürlerimizi de tebrik ediyorum. Bu ve benzeri eğitimlerimiz bundan sonraki dönemlerde de devam edecektir. Gençlerimizin kültürümüzü ve tarihimizi doğru şekilde öğrenebilmeleri ve geleceğe daha umutla bakmamızı sağlayacaktır. Bizler inanıyoruz ki; geleceğimiz olan gençlerimize fırsatlar ve imkanlar sunuldukça gençlerimiz çok güzel başarılara imza atacaklardır. Öğrencilerimiz ileriki tarihlerde de bakanlığımız tarafından yapılacak olan yarışmalara katılarak ilimiz adına daha güzel başarılara imza atacaklardır” dedi.

        Şube Müdürü Mustafa Zorer ise; “İl Müdürümüz Nevzat İnanç, sadece spor camiasına sahip çıkmakla kalmıyor, gençliğe yönelik her türlü faaliyet ve eğitime de sonsuz destek veriyor. Kendisinin de ifade ettiği gibi, tarihimize, kültürümüze yönelik eğitim ve yarışmalar, bilinçli bir gençliğin yetişmesine vesiledir. Böylesine anlamlı bir konuda sağladığı destek ve ilgilerinden dolayı İl Müdürümüze şahsım ve öğrencilerimiz adına çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize de bundan sonraki yaşamlarında muvaffakiyetler diliyorum.” şeklinde konuştu.