Milletvekilleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Ali Erbaş'tan rahatsız olduklarını dile getirdiler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bölge milletvekilleriyle yaptığı toplantıda Ali Erbaş'ın da gündeme geldiği öğrenildi.

SİYASET 12.07.2019 18:34:27 0
Milletvekilleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Ali Erbaş'tan rahatsız olduklarını dile getirdiler
Tarih: 01.01.0001 00:00

İstanbul seçimleri sonrası durum değerlendirmesi yapmak üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bölge milletvekilleri ile ayrı ayrı toplantılar yaptığı basında yer almıştı. Milletvekilleri hemen hemen tüm sorunları Cumhurbaşkanı'na aktarırken kendilerinin Bakanlar ile Beştepe'ye ulaşamamaları basında ağırlıklı olarak yer almıştı. 

Milletvekillerinin Cumhurbaşkanına ilettiği sorunlar arasında bir ayrıntı daha ortaya çıktı. 

Dinihaber.com'un ulaştığı bilgilere göre milletvekillerin tamamı Diyanet Başkanı Ali Erbaş'tan halkın şikayetçi olup kendilerinin de rahatsız olduklarını dile getirdiler.

AK Parti'nin oy kaybetme nedenleri arasında Ali Erbaş'ın etkin bir rol oynadığı belirtilen rahatsızlıkta, "Kurumu idare edemediği, müftülüklerden en alt birimlere kadar korku ve güvensizliğin hakim olduğu, kurumun yurt içi ve dışında hızla itibar ve  güven kaybettiği, merkez ve taşrada kutuplaşmaların başladığı, kurumda soruşturmaların intikam ve susturma amaçlı yapıldığı, atanması sonrasında FETÖ ile mücadeleye gölge düşürdüğü, her gittikleri yerde "Ali Erbaş'ın FETÖ ile irtibat ve iltisakı yoksa bizim falanın filanın hiç alakası yok!" şeklinde itirazlarla karşılaştıkları, bu durumun AK Parti'nin adalet duygusuna olan güveni sarstığı" belirtildi. 

Bu rahatsızlığın en ücra köy ve mahallede halk ile iç içe bulunan cami ve Kur'an Kursları görevlileri üzerinden halka aktarıldığı, Ali Erbaş'ın atanması sonrası neredeyse tüm kurumun AK Partiye olan desteğinin bittiği hatta her fırsatta Erbaş rahatsızlığının AK Parti'ye fatura edildiği, rahatsızlığın ötesinde yer yer AK Parti aleyhine söylemlere dönüştüğü vurgulandı.

Ali Erbaş'ın atanmasından duyulan rahatsızlığın Diyanet ile sınırlı olmayıp İlahiyat camiasınca da kıyasıya eleştirildiği, bu nedenle AK Parti'nin ilmiyyeden de aradığı desteği bulamadığı anlatıldı.

Kaynak: DiNiHABER.C0M / Özel İçerik