MHP Şaşırtmadı!

“Filenin Sultanları” saçmalığına tepki gösterdiği için aleyhinde laik-Kemalist kesimlerce linç kampanyası yürütülen Kaynaşlı’nın MHP’li Belediye Başkanı Birol Şahin’in partisinden ilişiği kesildi. Kaynak: MHP Şaşırtmadı!

SİYASET 16.01.2020 11:08:57 0
MHP Şaşırtmadı!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Türkiye popüler kültürün ve medyatik yozlaştırma sürecinin giderek daha fazla etkisi altında kalıyor. Buna paralel olarak da ahlaki değerleri, edebi, hududullahı hatırlatmanın tehlikeli ve arzu edilmeyen bir uğraş olarak değerlendirilmesi hastalığı giderek belirginleşiyor. Bu durumun yeni bir örneği Kaynaşlı Belediye Başkanı’nın maruz kaldığı muamele oldu.

Kadın Voleybol takımının galibiyetiyle tüm Türkiye’nin gurur duyması gerektiğine dair söylemlere karşın Kaynaşlı’nın MHP’li Belediye Başkanı Birol Şahin’in hakikati hatırlatan mesajı üzerine verilen tepkiler dikkat çekici bir boyut kazandı. Kadın sporcuların görüntüsünün İslami açıdan kabul edilemezliğine dair mesajı üzerine Birol Şahin’e yönelik iktidara yakın medyanın bornova escort da dahil olduğu bir linç kampanyası başlatıldı.

Bu gelişmeler üzerine MHP de harekete geçti ve Başkan hakkında önce soruşturma açıldığı duyuruldu. Ardından MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’ın ‘skandal’ açıklaması geldi. Açıklamasında Sadir Durmaz Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin talimatıyla Birol Şahin’in partiyle ilişkisinin kesildiğini duyurdu.

Seçilmiş bir belediye başkanının ifadesi alınmadan ve hakkında başlatılan linç kampanyası daha bir gününü bile doldurmadan alınan bu karar MHP’de nasıl bir siyasi anlayışın hüküm sürdüğünün göstergesi gibiydi.

Daha önemlisi ise Birol Şahin’in sözlerinin kimi ‘muhafazakar’ yayın organlarında da eleştirilmesiydi. Takındıkları tutumla boş hamaset ve akıntıya kürek çekme eğilimini yansıtan bu çevrelerin Birol Şahin’in sözlerinde neyi yanlış buldukları merak konusuydu!

6717-001.jpg