Mhp'li Cancan'dan İdlib açıklaması...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tuşba ilçe Başkanı Yahya Cancan, İdlib’te yaşanan hain saldırıyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yayınladı.

SİYASET 3.03.2020 15:45:50 0
Mhp'li Cancan'dan İdlib açıklaması...
Tarih: 01.01.0001 00:00

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tuşba ilçe Başkanı Yahya Cancan, İdlib’teki hain saldırıyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yayınladı. 36 askerimizin şehit olduğu,alçak saldrıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Acımız kelimelerle ifade edilemeyecek kadar çoktur. Lakin, zulmün kol gezdiği toprakları vatan eyleyen şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağımıza dair inancımız bizi diri tutmaktadır” diyen Cancan, zalimlerin hak ettiği cezayı almaları gerektiğini kaydederek, “Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin her türlü askeri müdahele hakkını ve mücadele kararını haklı ve meşru görmektedir” dedi.

Cancan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kahraman ordumuz İdlib’te Katil Esad rejimi ve zalim işbirlikçileri tarafından, alçak bir hava saldırısına maruz kalmıştır. Her türlü zulmü kendilerine şiar edinmiş caniler. Yaşanan bu hain saldırıda, 36 kahramanımız şehit olmuş. Acımız kelimelerle ifade edilemeyecek kadar çoktur. Lakin, zulmün kol gezdiği toprakları vatan eyleyen şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağımıza dair inancımız bizi diri tutmaktadır. Bundan sonra hiçbir sözün, hiçbir bahanenin anlamı ve itibarı kalmamıştır. Türk düşmanları kirli emellerini bir kez daha göstermiş, Türkiye’ye karşı besledikleri gizli husumeti açıkça ifşa etmişlerdir.”

Cancan sözlerine şu şekilde devam etti: “Bundan önceki katliamlarına, itiraz edilmemesinden cesaret bulan katil Esad ve rejimi, karşılarında kahraman Türk Ordusunu görünce sonlarının geldiğini anlamış, adeta sönme patlaması yaşamıştır. Elbette zalimler hak ettikleri cezayı bulacaklardır. Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin her türlü askeri müdahele hakkını ve mücadele kararını haklı ve meşru görmektedir. Suriye hava sahasının Rusya tarafından açılıp açılmaması hükmünü tümden kaybetmiş, artık güç ve zor kullanmak kaçınılmaz bir mecburiyet haline gelmiştir. İdlib sorunu milli bekamızı en üst düzeyde tehdit eden bir hale gelmiştir. Bu zor zamanda devletimizin yanında olmak, birliğimizi güçlendirmek en büyük görevimizdir. Allah’tan şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Yüce milletimizin başı sağ olsun”