‘Madde Bağımlılığı’ ile mücadele semineri

Hayatın Renkleri Solmasın Derneği tarafından, madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında “Çözüm odaklı kısa süreli terapi” eğitimleri veriliyor.

SİYASET 8.10.2019 09:52:18 0
‘Madde Bağımlılığı’ ile mücadele semineri
Tarih: 01.01.0001 00:00

Hayatın Renkleri Solmasın Derneği tarafından dün, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde (Van YYÜ) madde bağımlılığı ile ilgili eğitim semineri düzenlendi.
Seminerin 5 gün süreceği belirtildi.

SEMİNERE DAİR
Seminerle ilgili olarak bilgi veren Hayatın Renkleri Solmasın Derneği Başkanı Osman Turğut, projeye Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın destek verdiğini söyledi.
Seminerin, “Çözüm odaklı kısa süreli terapi” adı altında yapıldığını ifade eden Turğut, “Bu kapsamda Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde 07-11 Ekim tarihleri arasında beş günlük eğitim startı verdik.” dedi. 

EĞİTİM KİME YÖNELİK?
Eğitimlere katılacaklara ilişkin de bilgi paylaşan Turğut, “Bu eğitimler, Sağlık İl Müdürlüğü, Çalışma Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü, Cezaevi, Yurtkur, Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde meslek elemanları olan Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Sosyolog ve PDR’cilere yönelik olacak” diye konuştu. 

HANGİ KONULAR İŞLENECEK?
Turğut, işlenecek konulara dair de şu bilgileri paylaştı:
“Eğitimlerde, ‘Çözüm Odaklı Kısa Süreli Terapi Yaklaşımının Temel Kavramları, Terapi Yaklaşımının  Terapi Amacı, Terapi Yaklaşımında Danışman ve Danışan İlişkisi, Terapi Yaklaşımının Terapi Teknikleri ile Terapi Yaklaşımından Hangi Alanlarda Yararlanılabilir?’ başlıklı konular ele alınacak.”
Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi