KUŞTAN AL HABERİ!... VAN’DA TEDİRGİN SAATLER…

ANKARA KUŞU'NUN VAN AYAĞI KİMLER?

SİYASET 7.04.2020 20:41:35 0
KUŞTAN AL HABERİ!... VAN’DA TEDİRGİN SAATLER…
Tarih: 01.01.0001 00:00

KUŞTAN AL HABERİ!... VAN’DA TEDİRGİN SAATLER…

Herkesin merak ettiği bu kimdir? Bütün illerden nasıl haberi oluyor ve bilgiler paylaşıyor. Bu bilgileri nereden nasıl alıyor? Merakla beklenen soruların nihayet bir kısmı cevaplandı. Yer yer gündem oluşturan veya gayret eden Ankara Kuşu isimli twitter hesabının sahibi nihayet ifşa edildi ve tutuklandı. Darısı diğer gizli hesapların başına olsun. Benim asla kabul etmediğim başka müstear isimlerle hesap açma konusudur. Bu durumu kişilik karakter sorunu olarak görürüm

Maskesi olan münafık insanların çoğu bu yöntemi kullanır maskeleri gün gelip mutlaka düşüyor bu alçak çok yüzlülerin.

Ankara kuşu hesabını kullanan meçhul kişi, Van’la ilgili de çok enteresan bilgiler paylaşıyordu.

Sabah gazetesinde yer alan aşağıdaki bilgilere bakıldığında hinterlandını baya geniş tutmuş, medya ayağı ile çeşitli ilişkiler geliştirmiş.

Her ilden bilgi aldığına göre baya ileri giderek illerde de örgütlenmiş gibi görünüyor.

Dilerseniz önce Ankara kuşunun hangi işlerle uğraştığını ilişki ağını sizlerle paylaşayım sonra Van ayağının olup olmadığını anlatayım.

Gözaltına alınan Ankara Kuşuu’nun emniyetteki sorgu işlemleri tamamlandı. Hesabı yönettiği tespit edilen Oktay Yaşar, savcılık işlemleri ardından ‘FETÖ propagandası’ suçlamasıyla tutuklandı...

Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden uzun zamandır provokatif paylaşımlar ve yanlıtıcı, yönlendirici bilgiler paylaşan Ankara Kuşu isimli kullanıcı ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatılmıştı.

Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği’ndeki sorgu işlemleri de tamamlanan Yaşar, atılı suç kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ankara Kuşu hesabı nasıl tespit edildi?

Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden uzun zamandır provokatif paylaşımlar ve yalan bilgiler paylaştığı gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alınan ‘Ankara Kuşu’hesabının sahibi Oktay Yaşar’ın ilişkileri ortaya çıktı...

Soruşturma Terör Suçları Bürosu'nca yürütülüyor ve suçlama FETÖ iltisakı...

Gözaltına alınan Oktay Yaşar'ın bağlantıları gün yüzüne çıktı. Edinilen bilgilere göre Yaşar, daha önce Kocaeli'nde yerel olarak yayınlanan Avaz Gazetesi'nin Yazı İşleri Müdürlüğü'nü yürüttü. Ayrıca, Aydın Doğan'ın patronluğunu yaptığı ajansta Gebze Muhabiri olarak çalıştı.

Mart 2011 yılında kendi adıyla bir Twitter hesabı açan Oktay Yaşar'ın hesabındaki künye kısmına 'Bariyer TV Editörü' yazması dikkat çekti. Yaşar'ın kendi adıyla açtığı bu Twitter hesabından son tweet atma tarihi ise 6 Mayıs 2016… Ankara Kuşu isimli Twitter hesabının açılış tarihi ise Kasım 2016…

Ankara Kuşu isimli Twitter hesabının ilk zamanlar AK Parti lehine tweetler attığı görülürken son zamanlarda AK Parti karşıtı tweetleri göze çarpıyordu. Hesabın özellikle son dönemlerde yeni bir parti kuran eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun lehine paylaşımlarda bulunduğu belirlendi. Ankara Kuşu'nun yöneticisi Oktay Yaşar'ın gözaltına alınmasına en çok tepki gösterenler de Davutoğlu'na yakın isimler oldu.

BARİYET TV'DEN ANKARA KUŞU'NA TAKİP

Oktay Yaşar'ın editörlüğünü yaptığını belirttiği Bariyer TV'nin internet uzantısına ulaşılamazken sitenin Twitter hesabından takip ettiği 3 kullanıcı içerisinden en dikkat çekeni 'Ankara Kuşu' oldu. Bariyer TV'nin ise Ocak 2015 tarihinde Twitter'a katıldığı görülüyor.

Ayrıca Bariyer TV sitesi üzerinden Fetullahçı Terör Örgütü propagandası yapıldığı, Nazlı Ilıcak'ın Kanal D'deki işinden çıkarılması ardından burada Nazlı Ilıcak ve FETÖ yapılanmasını öven yorumlar yapıldığı belirlendi.

ANKARA KUŞU'NDAN KENDİ SİTESİNİN REKLAMINI YAPMIŞ

Dikkat çeken paylaşımlardan biri de 'Ankara Kuşu' hesabından 19 Temmuz 2018 günü yapılan bir reklam oldu. Reklam'da 'Fikir Kulübü biipp.com' ismiyle bir sitenin tanıtımı yapıldı. Tweette; "Fikir kulübü biipp.com 2.000 yazarına basın sigortası yapıp, maaş verecek. Biipp'e üye olup, içerik üretmeye başlayan herkes bu şanstan yararlanabilir. Bu tweeti RT yapıp, Facebook hesabından paylaşanlara sürpriz hediyeler kazanma şansı..." yazdığı görülüyor.

Biipp (Biipp Medya Yayıncılık) isimli bu sitenin domain sahibinin ise Oktay Yaşar olduğu ortaya çıktı. Bu sitenin domain sahibi mail kısmında Oktay Yaşar adının ve baş harflerinden oluşan bir mail hesabı ile cep numarasının olması dikkat çekti.

Oktay Yaşar'ın adı 'mikrofon.com.tr' isimli bir internet haber sitesinin künye kısmında da görüldü. Yaşar burada Genel Yayın Yönetmeni & Yazı İşleri Müdürü vasfıyla yer aldı.

Ankara Kuşu'nun ayrıca Twitter üzerinden emlakçılık da yaptığı görüldü. 'Yatırım için alınır' tweetiyle paylaştığı arazileri takipçilerine sunan Ankara Kuşu'nun takipçilerine özel indirimler yapıldığına dair tweetler de ortaya çıktı.

Yukarıda dedim ya Van ile ilgili puslu dönemlerde ilginç paylaşımlar yapan Ankara kuşunun şimdi de Van ayağına bakalım!....

Van ilinde diriliş gençlik derneği diye kurulan ve başkanlığını Berivan Algın’ın yaptığı baş döndüren bir hızla diplomatik, siyasi ilişkiler ağıyla büyüyüp federasyon halini alan bu oluşumun başkanı Fetö soruşturması kapsamında gözaltına alınan Ankara kuşu diye bilinen Oktay Yaşar'ın itirafları ile gündeme geldi

Berivan Algın hakkındaki iddialar gerçekse ki attığı twit kendisinin Ankara Kuşu diye bilinen Oktay Yaşar ile görüştüğünü itiraf eder niteliktedir o zaman Berivan Algın’ın Van ilinde görüştüğü siyasiler bürokratlar, STK temsilcileri ile çokça diyalogları vardı. Bu kesimler Berivan Algın üzerinden Ankara kuşuna mesajlar ulaştırdılar mı? Van ayağının kimler olduğu hakkında açıklama yapılmazsa birçok STK ve siyasetçi töhmet altında kalacaktır.

Durum vahim! Önümüzdeki günlerde, Van ilinde sürekli bir takım görüşmeler gerçekleştiren Berivan Algın’ın kimlerle ne konuştuğunu ve Ankara Kuş’una neler söylediğini Oktay Yaşar'ın sorgusu bittikten sonra öğreneceğiz ve göreceğiz.

Şunu çok net söyleyebilirim ki gizli hesap ile kirli ilişkiler yürüten ve sinsi tuzaklar kuran kimse artık kafasını rahat bir şekilde yastığa koyamayacak çünkü Diriliş federasyonu başkanı ilimizde neredeyse toplumun birçok katmanlarını temsil edenler ile dirsek temasında bulunuyordu. Tabii ki herkesle her türlü toplantı, meşru diyaloglar geliştirebilir. Ancak ülkemizde Vatan millet adına, şehitler adına kurulan derneklerin birçoğu vatan milleti istismar namına yaptıkları melanetlerin haddi hesabı kalmadı.

Öyle ki devlet düşmanları bu yapılan pislikleri işte devleti savunanların kokuşmuş halleri diye mutluluk çığlıkları atıyorlar. Devleti seviyoruz, koruyoruz edalarıyla kurulan derneklerin birçoğunda aynı bataklığın olduğunu görüyoruz. Ve devletin derhal pisliğe bulaşan bu gibi dernekleri kapatması ve acilen gereken cezayı vermesi lazım.

Diriliş gençlik federasyonu ve temsilcisi hanım efendi belki tertemizdir bu davada yargılanmayabilir de. O, ya da başkası kim suçluysa ortaya çıkacaktır.

Ancak kısa zamanda büyüyerek federasyon olan, parlayan ve Ankara kuşuyla da görüştüğünü dolaylı yoldan teyit eden başkan hanımın kendisini tanımam etmem ancak bu halka derneği hakkında vereceği hesap olduğu inancındayım.

Hanımefendi Ankara kuşuyla telefonda birkaç kez görüştüğünü söylüyor. Devlet tarafından aranan biriyle görüştüğünü neden Ankara kuşu yakalanınca açıkladınız yakalanmada önce açıklamadınız?

Ankara kuşuyla bir kaç kez konuştuğunu söylüyorsun bu konuşmalarınızda neler konuştunuz?

Yâda konuşmalarınızda Van’da kimlerin konularını konuştunuz? Kimlere gelecek, imtiyaz, ikbal planları hazırladınız?

Umarım kamuoyunu aydınlatıcı ve inandırıcı açıklamalar yaparsınız.

Bu doğrultuda, Ankara Kuşu hesabını kullanan Oktay Yaşar'ın ifadelerini bekleyip göreceğiz kim bilir belki Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'a Vanlıların yıllardır dile getirdiğimiz ama Ankara'da görünmez bir elin müdahalesiyle kulak ardı edilen Van hakkında doğru bilgilerin engellendiği ya da bilgilendirmelerin kimler tarafından nasıl yapıldığını da bu vesileyle öğrenmiş oluruz. İpin ucu göründü. Bu soruşturmanın neticesinde pelikancilar, kriptolar deşifre olacaktır İnşallah.

Gelişmeleri takip edip çetevari çevrelerin, bütün detayları ile Van’da birçok kirli yapıların suçsuz iyi niyetli kimleri mağdur ettikleri ve kimlerin evini yıktıklarını sabırla bekleyip göreceğiz.

Van’da en çok merak edilen Ankara kuşunun Van ayağı kim ya da kimlerdir ve kimler tarafından kullanılıyor?

Van’da bir kesim tedirgin olmaya başladı mı ne?

Kuşlar bazen güzel haberler de uçursun artık!...